Diverse

De ce stai încă pe loc?

Vizite: 9239

Nu de puţine ori ai auzit că cel care câştigă, e cel care nu renunţă. Ai pufăit şi ai dat din mână plictisit. Plictisit de aceleaşi vorbe, clişee şi de proverbe peste proverbe. E uşor de vorbit atunci când e în vârf, nu? Dar dacă ar fi în situaţia noastră, dacă s-ar zbate zi de zi să-şi câştige pâinea cea de toate zilele, cu siguranţă nu ar mai avea timp să îndruge atâtea vorbe pline de optimism.

Numai că ceea ce nu ştim noi, e povestea din spatele acestor oameni. Cum au ajuns ei acolo unde sunt. Da, este adevărat, unii dintre ei au ajuns în vârf cu ajutorul altora, fără nici un efort minuscul personal şi poate că s-a transmis poziţia socială din tată în fiu. Dar, şi mai mulţi dintre ei au ajuns acolo sus, luptând, trezindu-se primii dimineaţa şi adormind ultimii noaptea. Nu a spus nimeni că e uşor şi uneori poate că îţi pare inutil şi nu vezi nici un rezultat. Dar cine îţi poate garanta că fix atunci când ai renunţat, nu ar fi apărut rezultatele? Ca să ajungi să-ţi urmezi visul, trebuie să te târăşti prin noroi întâi, să poţi înţelege oamenii de acolo, mai apoi trebuie să înveţi să te cureţi şi să mergi înainte, cu privirea sus, spre ţintă şi totuşi în jos, spre oamenii care au nevoie de ajutor.

În primul rând, atunci când vrei să faci ceva, când inima îţi tremură la gândul că toată viaţa vei face ce îţi place şi când drumul pe care trebuie să mergi pare plin de obstacole, spune-ţi că POT FACE ASTA. Şi aşa şi este. Cine a spus că nu poţi? Invidioşii, pesimiştii, cei care vorbesc pentru că altceva mai bun nu au de făcut? Lasă-i pe ei în urmă, nu te uita la ei dacă nu vrei să rămâi în acelaşi stadiu. Dimineaţa când te trezeşti, inspiră adânc şi aminteşte-ţi că nu ai nimic în minus faţă de cel care a reuşit să-şi atingă viziunea. Nu sunt vorbe goale ceea ce îţi spun acum. Eu pot să fac asta, pot să îmi urmez visul, tu poţi?

Şi mai apoi, după ce ai început să păşeşti pe cărarea visului tău, a dorinţei tale, nu renunţa. Nu da înapoi şi nici nu stagna imediat ce vezi câteva rezultate. Spune-ţi cu ambiţie că VOI CONTINUA. De ce să te opreşti într-un anumit stadiu al vieţii tale, când ştii că poţi să mergi înainte, că poţi mai mult? Continuă, luptă şi tot înainte! Demonstrează tuturor laşilor că tu eşti în stare. Arată-le celor care nu au crezut în tine că s-au înşelat. Iar, după ce ai reuşit să faci asta, în timp ce continui să zbori spre ţinta ta, VOI PERSONALIZA MUNCA MEA. Da, insuflă ceea ce faci cu lucrurile specifice care te fac cine eşti. Nu plafona totul la un nivel impersonal. Nimeni nu doreşte să vadă dubluri care deja sunt mult prea numeroase pe piaţă. Există un motiv pentru care vrei să faci ceea ce faci nu? Care e acela? Ce te face pe tine deosebit faţă de ceilalţi oameni? Care este lucrul care te scoate în evidenţă, din mulţime? Descoperă-l şi include-l şi în munca ta. Lasă-ţi amprenta asupra a ceea ce faci.

Şi nu în ultimul rând, aminteşte-ţi că NIMENI, dar nimeni nu îţi poate spune că nu poţi să faci ceva. Descoperă cine eşti, caută-ţi identitatea şi mai apoi, uimeşte lumea cu visul tău. Visul tău, care poate deveni realitate. De ce mai stai încă pe loc?

 

Imagine preluată de pe: www.deviantart.com

Citeste si:

ascuns in suflet / Diverse

Te iubesc

Te iubesc Te iubesc nu pentru că și tu mă iubești, ci pentru că așa simte inima mea.  Te iubesc nu pentru ceea ce...

Diverse

Viața la 2 ani

M-am trezit dimineață. Am deschis ochii și... am dat nas în nas cu băiețelul meu. ”Gata nani” îmi spune zâmbind senin....

5 Comments

 • avatar image

  sorinacio

  dec. 17, 2011

  Reply

  e super articolul,trebe sa te smeresti ca sa fii inaltat..

  • avatar image

   Alina Ilioi

   dec. 24, 2011

   Reply

   Mulţumesc

 • avatar image

  Alexandru

  dec. 20, 2011

  Reply

  De ce? De ce religios? Am ajuns intamplator pe site-ul tau vechi si ma gandeam ca am gasit o persoana care are temeri asemanatoare cu ale mele. Si pe langa asta o fata frumoasa si tanara si care dupa cum se exprima a si reusit sa treaca peste ele devenind astfel mai fericita. Apoi am vazut (printr-un link al tau) ca ai continuat sa scrii aici. Dar dupa cateva zile in care am reusit sa citesc cateva din insemnarile tale de aici realizez legaturile religioase pe care le dai postarilor. Si aici visul s-a spulberat. De ce? De ce tocmai religia a fost cea care te-a modificat si nu, simplu, puterea de caracter interioara? Oricum, felicitari pentru ceea ce ai reusit si cu siguranta o sa-ti mai vizitez site-ul desi o sa fiu putin mai distant cand iti citesc "gandurile"

  • avatar image

   Alina Ilioi

   dec. 24, 2011

   Reply

   Nu e nimic religios aici Alexandru. Dacă vorbesc despre Dumnezeu, asta ţine de credinţă, nu de religie. Nu, nu religia m-a schimbat, ci Dumnezeu. În rest, sunt tot eu, fata care a reuşit să treacă peste probleme şi a devenit mai fericită

 • avatar image

  Maria

  feb. 28, 2012

  Reply

  Alina, de fiecare data cand citesc articolul sunt mai fericita si am tot mai multa incredere in mine.:) Iti multumesc foarte mult!!>:D<

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.