Diverse

De ziua ta, copile…

 

Când zâmbește un copil e ca și cum ar zâmbi Dumnezeu. Sau cel puțin așa am interpretat eu mereu. Se află un soi de inocență împletită cu puritate în acea arcuire a buzelor, care se aseamănă cu Cerul. De aceea, astăzi îți scriu ție, drag copil.

Nu te asemăna cu nimic din ceea ce vezi în jur. Mai mult de jumătate din ceea ce fac adulții este un teatru ieftin, un sfert e în zadar, iar celălalt sfert care rămâne de cele mai multe ori este condus de un gest egoist. Așadar, nu fi un întreg de oase și carne care să trăiască doar pentru el. Vei fi un nefericit.

Știu că noi, cei mari, am transformat lumea din jur într-un mediu periculos și perfid. Știu că nu mai e un loc sigur pentru tine și că zi de zi devine tot mai rău. Însă mă rog ca măcar sufletul tău să rămână curat, dacă aerul pe care-l respiri nu este.

Cei mai mulți dintre noi am uitat să zâmbim sincer, copile. Expresia cea mai comună este încrețitul frunții și micșorarea ochilor într-o privire furioasă. Nu ne copia mimica. Păstreaz-o pe a ta.

Îmi aduc aminte de vremurile când și eu eram doar un copil și visam că orice e posibil pe lumea aceasta. Iubeam oamenii. Îi iubeam atât de mult încât nu ezitam să le zâmbesc străinilor, să spun o vorbă bună și să cred în ei. Ah, cât îmi plăceau oamenii, copile! Însă pe parcursul creșterii mele, am apucat să-i cunosc tot mai bine și mai mult, iar acum port un scut în fața iubirii mele. Mi-aș fi dorit să nu fie așa, să îi pot iubi în continuare tot așa de mult ca și în copilărie, să mă dedic lor, însă nu am fost suficient de puternică încât să risc măcelărirea definitivă a inimii mele. Poate că tu vei fi mai puternic decât mine. Poate că vei reuși până la capăt să-i iubești cu acea iubire de copil pe care o dorește Dumnezeu.

E ziua ta astăzi, însă să știi că ziua ta e oricum în fiecare zi. Să te comporți ca atare. Și știi care e cel mai bun lucru pe care-l poți face de ziua ta? Să te dăruiești pe tine. Oferă, copile, că de acolo vine adevărata fericire. Iubește necondiționat. Iubește cât de mult poți tu. Nu te uita în jur, că o să te sperii. Ci uită-te mereu în tine. Caută să nu copiezi nimic din ce e rău, ci să te lipești numai de bine.

Și să mai știi că a fi copil nu înseamnă lipsit de ajutor, ci abandonat pe deplin în brațele lui Dumnezeu! Ăsta e cel mai mare dar. Și noi adulții am putea fi așa, numai că noi nu mai aveam credința necesară pentru a ne abandona pe deplin. Ne încredem prea mult în noi, și prea puțin în planul Lui Divin…

    Fii un exemplu pentru noi, copile, că ne-au cam murit exemplele…

 La mulți ani!

Imagine preluată de pe: www.deviantart.com

Citeste si:

Diverse

Diana Gadola: ”Te obișnuiești cu boala și cu oboseala”

Diana Gadola: Am 33 de ani și până la ora actuală am făcut suficient de multe alegeri proaste încât să ajung pe la diverș...

Diverse

ANDREEA MARIN: Uneori suntem nevoite să fim mai puternice decât o cere definiția feminității

ANDREEA MARIN: Uneori suntem nevoite să fim mai puternice decât o cere definiția feminității. Alina Ilioi Mureșan: Așa...

No comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.