Reviews

Déjà Vu, cu care dintre ele vreau să fiu?

    Mirela_Oprisor1

 Nu ne mulţumim cu ce avem, încetăm să comunicăm, ne este frică de viitor, de decizii… suntem indecişi, rănim oamenii pe care îi iubim din dorinţa de face să fie bine pentru toată lumea (credem noi). Într-un cuvânt, Déjà Vu!

    Astăzi am fost invitată la avanpremiera filmului Déjà Vu, un film independent care îl are ca regizor, actor, scenarist, cameraman şi producător pe Dan Chişu. Ajunsă în sala plină de jurnalişti curioşi să vadă ultima apariţie cinematografică în România, nu am avut nici un fel de aşteptare. Pur şi simplu am vrut să las filmul să mă impresioneze, sau nu. Povestea este una destul de comună în societatea de astăzi: un bărbat are de ales între două femei, iar într-un final, aparent, a luat decizia. Mihai (Dan Chişu), se întreabă confuz „ce-i cu femeile astea două, cu care dintre ele vreau să fiu?”; amanta (Ioana Flora) nu se poate bucura de „victoria” asupra bărbatului, pentru că îşi repetă în permanenţă că „ar fi trebuit să fiu fericită. Ar trebui, dar nu sunt”, mama lui Mihai (Anca Alexandru) recurge la şantaj emoţional pentru a-l „dezmetici” pe acesta, iar soţia (Mirela Oprişor), din cauza succesului, neglijează relaţia ei cu soţul, aşadar rămâne surprinsă când descoperă că acesta are o aventură de trei ani. 

    În câteva cuvinte, este povestea clasică, în care reuşeşti să vezi prin ochii fiecărei persoane implicate că o relaţie în 3 dăunează nu doar societăţii, familiei, ci şi propriilor persoane. Relaţia dintre soţ şi soţie este sfântă, nu ar trebui neglijată, şi nicidecum comunicarea nu ar trebui să înceteze între cei doi. Punctul culminant, mai exact al adevărului care te izbeşte în faţă, este acela în care Mihai afirmă că „îmi respect soţia, şi te respect şi pe tine”, iar amanta îi pune întrebarea care clocoteşte în mintea multora dintre noi: „Dacă o respecţi, de ce ai înşelat-o şi dacă mă respecţi, de ce m-ai pus în poziţia asta?”.

   Cred că mai departe cuvintele sunt de prisos, deoarece, din punctul meu de vedere, acest film este o producţie românească de 75 de minute pline de realitate, în care personajul principal nu se vede. Dacă v-am făcut curioşi, nu rataţi premiera acestui film!

    La finalul filmului, Dan Chişu, Ioana Flora, Anca Alexandru şi restul echipei ne-au povestit dificultăţile pe care le-au întâmpinat, cât şi alte detalii picante.

poză

Citeste si:

Reviews / special pentru voi

Momentul în care mi-am luat zborul!

   Au fost câteva zile intense. Faptul că acum stau şi scriu dedicaţii pe prima pagină a cărţii pentru oameni dragi mie, în...

Reviews / Social

Frumuseţea Atipică a defilat în inimile noastre!

 Curajul în sine este un act al inimilor frumoase! Curajul de a te ridica şi de a continua să fii tu, chiar şi când societatea ...

No comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.