ascuns in suflet

Despre viață, de la înălțime.

                

away_in_the_sky__by_m0thyyku

Printre nori vezi mai clar pentru că pierzi din vedere pământul. Printre nori nici o problemă nu e prea mare și nici o încercare nu e prea grea. Asta pentru că atunci când nu mai ești pe pământ ci în aer, vezi Cerul. Oh, locul spre care ar trebui să privim noi zilnic!

Însă pentru că am inversat rolurile, privim mai des la ce e pământ decât la ce e în Cer, suntem nefericiți. Împovărați. Triști. Dezamăgiți. Debusolați. Pentru că pământul asta poate oferi: lucrurile de jos. Dacă dorim lucruri mai înalte, mai mărețe, trebuie să și privim spre Înalt.

Viața nu e dreaptă. De asta sunt sigură. Doi oameni cu aceleași calități, același talent și cu aceeași fărâmă de bunătate pot trăi lucruri total diferite. Opuse chiar. Unul poate avea tot ce-și dorește, iar celălalt e dator să muncească din greu până și pentru necesitățile zilnice. Viața nu e dreaptă și nici nu ne-a promis că o să fie. Unul trebuie să lupte din greu pentru o fărâmă de iubire, celuilalt i se dă gratuit la kilogram. Poate că e așa pentru că fiecare avem o menire diferită pe pământ. Unul, prin mizeria lui poate să curețe inimi. Altul, prin fericirea lui poate să încurajeze suflete.

Sunt oameni care pot duce mai mult, și alții care pot duce mai puțin. De unde știe fiecare cât poate duce? Nu știe și nici nu-l întreabă nimeni. Dumnezeu e cel care le știe pe toate, și e ceva care îmi dă curaj: deși viața nu e dreaptă, avem un Dumnezeu care e drept.

Sunt în avion și mă îndrept spre prietena mea care a avut cancer, a fost vindecată de cancer, apoi a fost operată pe creier. De două ori. Și are 26 de ani. Dar totodată am o altă prietenă care are 28 de ani și nu a fost niciodată nici măcar răcită. Nimic.

Cunosc un cuplu care de 8 ani și-a dorit să aibă un copil. Însă cunosc și o femeie care are la activ 3 avorturi.

Știu tineri care au primit totul de-a gata, mașină, casă și firmă. Tot ce au trebuit să facă a fost să… le ia în primire. Dar mai știu și alți tineri care lucrează de la vârsta de 15 ani pentru a-și cumpăra cele trebuincioase. Să muncească din greu pentru ele.

Da, viața nu e dreaptă și oricâte explicații am căuta, cu atât mai mult ne-am afunda în acest abis al necunoscutului. Până când nu acceptăm că fiecare are drumul și traiectoria lui în viață, nu o să fim împliniți. Fericiți. Mulțumiți.

Printre nori vezi de fapt viața de sus și de cât de jos suntem unii în stare să coborâm ca să ne vedem țelurile îndeplinite.

Cred că secretul este să ne acceptăm destinul, să ne îmbrățișăm chemarea și să dăm tot ce avem mai bun din noi pentru a descoperi menirea noastră pe pământ și de-a o duce la capăt.

Imagine preluată de pe: http://www.deviantart.com/art/away-in-the-sky-156145448

Citeste si:

ascuns in suflet / Diverse

Mai devreme m-a sunat tata

Mai devreme m-a sunat tata. M-am bucurat. De mult nu m-a mai sunat el... M-a întrebat cum suntem și ce facem. A vorbit și cu Ri...

ascuns in suflet

Viața este imprevizibilă, însă tu poți fi prezent

Viața este imprevizibilă. Nu îți garantează nimeni ziua de mâine, fericirea de astăzi și siguranța clipei. Unora dintre n...

No comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.