afla despre.. / Diverse

Diferenţa dintre „nu mai pot” şi „nu mai vreau”

Vizite: 12245

      Există unele diferenţe între aceşti termeni. Diferenţe pe care e bine să nu le ignorăm şi să le luăm în considerare. De ce spun asta? Pentru că atunci când spui că nu mai poţi, să nu fie de fapt un nu mai vreau subtil.

    „Nu mai vrei” atunci când egoul tău are de suferit. Crede-mă, atunci nu este un nu mai pot. Poate că nu mai poţi pentru că vezi cum mândria îţi este călcată în picioare, valoarea ta este subapreciată şi nu eşti atât de băgat în seamă pe cât ţi-ai dori. Atunci, te dai un pas în spate şi spui că nu mai poţi, că e prea dificil. Nu, dă-mi voie să te anunţ că atunci tu de fapt nu mai vrei, dar oh… mai poţi.

 „Nu mai vrei” atunci când trebuie să laşi de la tine. Ştii acea situaţie dificilă în care dacă nu laşi tu de la tine, nu poţi să rezolvi lucrurile cu o anumită persoană? În cazul meu, este în viaţa mea o persoană dificilă, cu care din păcate trebuie să convieţuiesc. De multe ori am spus că nu mai pot, că este imposibil de trăit cu ea. De fapt, ceea ce transmiteam era: eu mai pot, dar nu mai vreau. Aşa este şi în cazul tău?

„Nu mai poţi” atunci când nu mai depinde de tine, când ai făcut tot posibilul şi ai dat ce a fost mai bun din tine. Atunci, poţi să spui de sute de ori că nu mai vrei, realizează că nu mai deţii situaţia în control, nu te simţi neajutorat şi spune de fapt ceea ce trebuie să spui: că nu mai poţi.

„Nu mai poţi” atunci când ajungi să te distrugi pe tine însuţi. Da, deschide ochii. Nu trebuie să spui că nu mai vrei. Recunoaşte, nu este o slăbiciune să spui că nu mai poţi. Din contră, e nevoie de tărie de caracter să recunoşti că ceva nu-ţi mai stă în putinţă.

De ce spun toate acestea? Pentru că de multe ori m-am trezit că eu de fapt fac o confuzie între nu mai pot şi nu mai vreau. Uneori, mă justific prin acest „nu mai pot”, când de fapt este un „nu mai vreau”. Şi de ce oare este important să facem distincţie între aceşti doi termeni? Ei bine, în primul rând pentru că atunci când realizezi că nu mai poţi să faci un lucru, accepţi şi încerci să-ţi dai seama de ce. În al doilea rând, atunci când nu mai vrei, ei bine, asta spune multe despre tine. Te face să te gândeşti la motivele pentru care nu mai vrei, la consecinţele, dar şi la drumul pe care l-ai parcurs şi ce te-a determinat să spui acel „nu mai vreau”. Deci? Tu nu mai poţi sau nu mai vrei?

Citeste si:

ascuns in suflet / Diverse

Te iubesc

Te iubesc Te iubesc nu pentru că și tu mă iubești, ci pentru că așa simte inima mea.  Te iubesc nu pentru ceea ce...

Diverse

Viața la 2 ani

M-am trezit dimineață. Am deschis ochii și... am dat nas în nas cu băiețelul meu. ”Gata nani” îmi spune zâmbind senin....

2 Comments

 • avatar image

  Claudiu

  apr. 22, 2012

  Reply

  In situatia mea, cred ca e mai degraba:"Nu mai vreau!". Si am nevoie sa invat sa vreau. Sa aleg sa vreau. Multumesc pentru gandurile tale;)

  • avatar image

   Alina

   apr. 22, 2012

   Reply

   Important e că ai conştientizat. cu plăcere:)

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.