Diverse

Din Cluj, pe platourile Hollywood-ului! Interviu realizat cu Daniel Ganea, actor român!

Cu toţii când eram copii visam să devenim mari stele ale Hollywood-ului, să deţinem rolul principal într-un film preferat sau măcar să ne întâlnim cu actorii noştrii preferaţi. Mulţi au renunţat la visele lor. Dar Daniel, nu a renunţat nici o clipă şi a ajuns acolo unde alţii nici cu gândul nu pot ajunge măcar. Născut în Cluj, dar trăindu-şi viaţa printre actori americani. Ce altceva ţi-ai mai putea dori? Daniel, când l-am auzit în telefon avea o voce puternica şi hotărâtă, dar caldă. Prietenos, glumeţ şi extrem de respectuos, mi-a câştigat simpatia pe moment. Mulţumim Daniel pentru că demonstrezi românilor că SE POATE!1. Daniel, când anume ai ajuns în America şi de ce ai plecat din ţara ta natală?

Pentru prima dată am ajuns în America în Anul 1989, iar a doua oară în 1992, dată când am rămas aici definitiv. Mă îndrăgostisem prea tare de ea, şi mi-am zis că a doua oară nu va mai scăpa de mine. Şi aşa a şi fost. Am plecat pentru a avea mai multe oportunităţi în viaţă.

2. Când ai descoperit că ai o pasiune pentru film?
Îmi plăceau de pe vremea când eram copil, teatru şi filmele. Imitam actori şi încercam să fac ceea ce vedeam că făceau ei. De multe ori, fugeam de la şcoală numai ca să mă duc la un film sau la teatru. Şi la vârsta de 17-18 ani nu mi-am dorit altceva decît să fiu actor. Eram un adevărat visător şi o persoană foarte romantică. Am început în anii 1990, studii de actorie şi model. Iar la scurt timp, am plecat în S.U.A. şi tot în aceeaşi perioadă mă şi căsătorisem. Începusem o afacere, cea ce m-a făcut să şchiopătez puţin în cariera mea de actor şi model, datorită împrejurărilor în care mă aflam. În anul 2007 m-am întîlnit cu un regizor de filme. Acesta trezise în mine din nou această pasiune. De atunci am încercat cu nerăbdare să îmi găsesc destinul. M-am ridicat ca dintr-un somn adânc, şi am reînceput să urmez studiurile, antrenamentele şi tot ce se cere pentru industria producţiilor de filme profesionale, de această dată.

3. Eşti unul din puţinii actori români care şi-au făcut simţită prezenţa pe platourile Hollywood-iene. De unde această putere, să-i zicem aşa?
America este cu adevărat ţara tuturor posibilităţilor, dar nu întotdeauna. Sunt momente în viaţă când diplomele şi pregătirile te pot duce numai până la un anumit loc. Ele nu pot să te ducă mai departe. Americanii noştrii au o vorba: ‘’I’m lucky’’ (Sunt norocos). Cred din toată inima, la fel ca şi pionerii noştrii, cum ar fi actorii : Maria Ploaie, Chuck Norris şi mulţi alţii, căci acel noroc de care tot omul are nevoie, la vremea potrivită, nu vine de nicăieri de altundeva decât numai de la Dumnezeu. Eu aş fi nimic fără El. Lui I se acordă tot creditul . Norocul şi talentul vine de la Dumnezeu.

4. In ce filme recente ai jucat si ce roluri ai avut in acestea?

În anul precedent, 2009, am avut privilegiu să fac parte dintre echipele de actori de la Hollywood care au participat la două producţii mari de filme precum Maneater şi Middle Men, fiind pe set (scena de filmare) şi având diferite roluri împreună cu unele dintre marile staruri ale Hollywoodului, regizori şi actori ca George Gallo, Giovanni Ribisi, Luke Wilson, Kelsey Grammer, Terry Crews, Sarah Chalke, James Caan şi mulţi alţii. Tot în anul 2009, în timpul Academiei, am semnat un contract cu una dintre prestigioasele agenţii de pe coasta de West a Americii şi lucrez ca model şi actor mai mult la Phoenix-Arizona şi Los Angeles-California.

5. Dacă ţi s-ar oferi roluri în filmele de pe piaţa romănească, te-ai
reîntoarce în Romania?

Mi-ar face plăcere să joc în filme româneşti, dar să ma reîntorc în ţară definitiv nu cred că aş putea. Trăind deja o mare parte din viaţa mea în S.U.A şi fiind adaptat şi implicat în mediul de viaţă de aici, mi-ar fi foarte greu să fac acest lucru.

6. Dacă ai avea ocazia să dai timpul înapoi, care sunt lucrurile pe care ai vrea să le faci din nou şi care sunt lucrurile pe care ai vrea să nu le mai repeţi, sau care ai vrea să nu fi avut loc deloc?
Cel mai mult aş vrea să fiu din nou tânăr adolescent. Regret mult că am şchiopătat pe drum, amorţind visul pasiunii mele, şi nu aş vrea să mai repet acest lucru. Îi socotesc ca şi ani pierduţi slujind unei profesii care nu-mi aparţinea şi era bine dacă aceasta nu avea loc în viaţa mea.

7. Care sunt planurile tale de viitor?

Pentru că actoria este o profesie în progres continu şi personalitatea mea este poate una, să zic insistentă, planul meu este să mă şlefuiesc în continuare prin studii, antrenamente, meditaţii, etc. Acela de a putea fi pregătit la zi cu orice.
8. Numai ce ai venit din vacanţă din România. Cum ţi s-a părut ţara de această dată, faţă de cum ai lăsat-o? Mai schimbată? Dacă da, din ce puncte de vedere?
În aproximativ 18 ani de când am lăsat-o, am vizitat-o de trei ori. Am observat multe schimbări, de fiecare dată din toate punctele de vedere, mai ales acum. Pe lângă consrucţiile frumoase ce au fost făcute , mi-a făcut mare plăcere să văd schimbări şi propăşiri, chiar şi în comportamentul social, în serviciul şi servirea consumatorilor, a clienţilor, îmbunătăţirea culturii, progrese mari a televiziuni române, a magazinelor industriale şi alimentare, etc.

9. Ce le poţi spune tinerilor din România, celor care în acest moment citesc interviul. Ai un sfat ceva să le dai?
Să pună mare preţ pe anii tinereţii, căci sunt cei mai frumoşi din viaţa lor, cu care nu se vor mai întâlni niciodată. Există o şoaptă lăuntrică, care la un moment potrivit, îi va ajuta să-şi descopere propriul talent sau dar, care există în orice fiinţă umană de pe această Planetă. Să asculte de acea şoaptă care va fi pasiunea şi talentul lor, care aşteaptă pentru ei, pentru a fi pus în întrebuinţare.
Lor şi tuturor cititorilor de pretutindeni le transmit salutări şi împlinirea tuturor dorinţelor.

Interviu realizat de Alina Ilioi

Citeste si:

Diverse

Am făcut o pauză

Salut, Ce mai faci? Să știi că eu am făcut o pauză căci mi-am spălat sufletul. Cum cu ce? Cu lacrimi. Nu știai că lac...

Diverse

Cum ne pot ajuta jocurile online?

Jocurile educative online pot avea o serie de efecte pozitive asupra copiilor și tinerilor care le utilizează. Acestea pot include: ...

22 Comments

 • avatar image

  ionel torac

  feb. 13, 2010

  Reply

  Imdb- ul nu prea a auzit de el si a jucat in niste minuscule seriale americane, roluri mici este un actor roman mai mare ca el se numeste Sebastian Stan si a jucat in serialul american Gossip Girls , intrigi la New York, este difuzat in acest moment la noi de pro tv. Uite linku-l de la imdb al lui Daniel Ganea http://www.imdb.com/name/nm2942548/ Si uite link-ul lui Sebastian Stan diferentele sant enorme. http://www.imdb.com/name/nm1659221/

  • avatar image

   capshunik

   feb. 13, 2010

   Reply

   Bine bine Ionel. Incetul cu incetul. Primul interviu este realizat cu Daniel Ganea. Poate al doilea va fi cu Sebastian Stan:)

 • avatar image

  tonko-bizonul

  feb. 13, 2010

  Reply

  Sarut mina ! Stiam de aceasta pagina mai demult ,dar nu ma lasa sa comentez

 • Scurte de Duminica #51 « Crok's Blog™

  feb. 13, 2010

  Reply

  [...] weekend * Lucia - Fortune * Alexander – Licentele XP OEM s-au epuizat * Alina Ilioi – Din Cluj, pe platourile Hollywood-ului! Interviu realizat cu Daniel Ganea, actor român! * Andrei C – Leapsa * AndreiBlog - În urma tuturor discuţiilor purtate, am decis, ejtiprost [...]

  • avatar image

   capshunik

   feb. 16, 2010

   Reply

   Crok:*

 • avatar image

  Joe

  feb. 14, 2010

  Reply

  Ionele ar trebui sa mai inveti tu carte, sa sti sa comentezi la subiect.Si dupacea sa inveti pe alti ce sa faca.Invata ce scop au publicatiile, si interviurile,prima data. In general ele nu au scop de certuri, ividii si care e cel mai tare. Dinpotriva din ele invatam noi din viata si experienta altora. Si ne incurajam. Ne bucuram sa avem cit mai multe talente, dar invatati sa va exprimati mai frumos domnule pe acolo.Tot asa fara clasa ati ramas? Domnul Daniel nu va gresit nimica. Din potiva am citit cu atentie si ma uimit acest interviu fara aroganta : cu atita personalitate in el si clasa,intelect ,adevar si tot ce vrei. Locuiesc la New york de 25 de ani,dar oameni de acestia prinzi f rar,si mai ales sa si desvaluiasca viata proprie la Romanii din Romania ,dupa atiti ani plecat.Fara nici un scop personal, doar pentru incurajarea publicului. Nici macar nu a fost prin Romania prea mult.La altii de talia dinsului ti -ar trebui o scara mare sa le ajungi la nas.Ba inca sa mai stea de vorba cu cineva din Romania ,plecat de atita timp si prin ce posturi a ajuns, nicidecum. Eu il apreciez mult,si pe toti restul care au o personalitate si atidudine atit de clara ca a dinsului. Asta conteaza cel mai mult in viata. Apreciez mult si pe Sebastian de munca ce a depuso sa ajunga undeva,si a inceput de multi ani fata de d- nul Daniel si uitate cine la bagat inlauntru. pe Daniel de vreo 2 ani nu la bagat nimeni , doar munca sa si Dumnezeu cum spune dinsul si in 2 ani totus mi se pare ca a inaintat destul de mult, si oameni din acestia merita apreciati, pentruca nu oricine poate sa faca asa ceva. Iti trebuie acel talent despre care vorbea dinsul.Si cum spuneam de Sebastian de abea acum stie si Romania ceva pentruca pina acuma ia fost tot rusine sa se arate ca e Roman , si nu prea statea de vorba cu Romanii.Dar acum ia mai venit si lui mintea la cap.Si sint mai multi asa si Romance actrite de la noi care sint tot la fel. Asta e personalitatea altora ce sai faci, dar de multe ori e mai bine sa fii asa. Ca atunci nu ai treaba cu nimeni. Nu uita locuiesc la New York de 25 ani cunosc lumea, mama lui Sebastian se casatorise cu un director de filme si acesta ,la bagat pe copil de la vrista de 12 ani sa joace. La asta ce mai zici.? Dar prima data trebuie sa i vedem cine sint, cum va spuneam, ce iasa din dinsii. Aceasta e problema. Inca ceva am auzit ca vreti sa comentati pe siteul acel : imdb, sa poti face aia trebuie sa fi Membru, si sa devi unul trebuie sa fi Actor adevarat profesional recunoscut de Hollywood, jucind in filme profesionale. Am fost si eu unul odata si acum sint la pensie. La revedere,si nu uitati sa continuati scoala mai departe,caci pe cum se vede si anul acesta ati ramas repetenti,va zic de bine . Va rog sa nu o luati in nume de rau. Tot respectul Joeelo - P ...

  • avatar image

   capshunik

   feb. 14, 2010

   Reply

   Ai dreptate Joeelo. Dar asa sunt romanii, ar trebui sa stii... plini de invidie, cat mai multa critica. Vorbesc mult si nu fac nimic. Eh, da-i pace lui Ionel, asa e el. Critica mult si face putin;) I-am mai zis eu lucrurile astea. O zi cat mai buna!

 • Scurtiliiiiii #15 si #16 | Ceostoy.ro

  feb. 14, 2010

  Reply

  [...] : Ticleanul . Alexblog95 – Paragrafe HTML . - Achizitionare noua . Alina Ilioi – din cluj pe platourile hollywood-ului … . - De ce victime ? . AzraelSub7 – Dansul pinguinului [ metal ] . - AutoIT Keylogger function [...]

  • avatar image

   capshunik

   feb. 16, 2010

   Reply

   multumesc mult:)

 • avatar image

  Isaiah

  feb. 15, 2010

  Reply

  Ionel e prototipul romanului fara maniere. E bine totusi ca in ultimii ani romanii au mai iesit prin occident si si-au mai schimbat gandirea. Tin minte ca atunci cand am fost in vizita in Romania nu puteam sa le povestesc absolut nimic pt ca imediat o lua ca lauda. Daca traiesti in SUA, sec.XXI. e clar ca ne-am raliat la conditiile de aici si atunci cand discutam despre ce am mai facut nu considera nimeni ca te lauzi. Din acest punct de vedere, conversatia cu cineva care nu a trecut granita de cand este el sau si daca a trecut-o nu a locuit acolo cativa ani, devine foarte stresanta. Tot timpul trebuie sa te gandesti ce sa spui ca sa nu fii interpretat ca te lauzi. Ionel acesta e clar ca e un mitocan. Daca din tot interviul acesta nu a surprins nimic ci in mintea lui opaca face doar comparatii inutile, e clar la ce nivel este. No offense! Nu ne impiedicam insa de el si de lipsa lui de educatie dar problema e ca la fel ca el sunt multi in Romania. Daca un scriitor iese in mass-media cu un interviu, prostii imediat vor spune ca e un scriitor mai mare decat el. Daca scrii un articol despre un medic, din nou, vei putea nominaliza alti medici mai experimentati decat el. Deci prin urmare, unde ajungi cu logica aceasta? Daca ai zice ca cei din Romania sunt obisnuiti doar cu prezentari ale elitelor dar cand vezi in ziare stiri de genul ca "cutare manelist si-a cumparat nu stiu ce masina".... sau nu stiu care cantaret a iesit la cine cu mai stiu eu cine, iti vine sa o iei la fuga. Pe cine intereseaza aceste aspecte, cu adevarat minuscule? Desigur pe indivizi de teapa lui Ionel....

  • avatar image

   capshunik

   feb. 16, 2010

   Reply

   Eee sa nu ramanem la Ionel. El pur si simplu a vorbit din necunostinta de cauza. Nu e vina lui. Trebuie sa ne obisnuim ca traim intr-o tara in care mentalitatea este aceea a unui om invidios si obosit de sine. O tara in care mita si mitocania este la putere. Asta este. Doar putini romani pot schimba cu adevarat "traditia"

 • avatar image

  Lady M

  feb. 15, 2010

  Reply

  "Talentul e pentru unii un spirit bun care locuieste in ei, pentru altii un zeu crud care-i viziteaza, devastand sufletul prin care trece" (N. Iorga)

  • avatar image

   capshunik

   feb. 16, 2010

   Reply

   Asa este

 • avatar image

  oana

  iul. 09, 2010

  Reply

  buna ma numesc oana si inka de mika miam dorit sa fiu actrita...de fiecare data ne jukam si interpretam anumite roluri...eu akm am 16 ani si mi-as dori foarte mult sa ajung prin aceasta cale un om important si sa se mandreasca tara k mne....in scoala generala am interpretat roluri in spaniola si am ajuns si la palatul copiilor....pe noi ne-a sustinut doamna noastra de spaniola si datorita ei am avut ocazia sa ne priveasca chiar si ambasadorul mexicului si mai multi oameni importanti din mexic,dar din pacate odata k terminarea generalei nam putut merge mai departe ,totul a luat sfarsit ...imi doresc sa ajung o actrita mare:X:Xkand am ales liceul am vrut sa dau la actorie dar din cauza parintilor am fost foarte confuza si am ales altceva imi pare raw akm si as vrea sa am sansa sa devin actrita:(:(

  • avatar image

   capshunik

   iul. 09, 2010

   Reply

   Nici acum nu e prea tarziu Oana! Nu renunta la visul tau! Te poti inscrie intr-un club de teatru pe timpul liceului si apoi poti face facultate in acest domeniu. Nu e prea tarziu, si daca interpretezi rolurile atat de bine, sunt convinsa ca vei ajunge departe!

 • avatar image

  arcan

  aug. 11, 2010

  Reply

  Sa poti avea o sansa ca actor in SUA trebuie sa fii acolo in primul rand, multi romani ar fi buni actori(tinand cont ca romanul stie sa minta:-p..) dar la noi de mic ati sunt taiate aripile,oricum cred ca se poate deci succes tuturor care incearca,iar despre DANIEL GANEA....articol inutil,mai interesanta e povestea cum a ajuns acolo si cursul vietii decat partea cu rolurile jucate pt ca sa ajungi cineva in showbiz trebuie sa ai macar un rol principal intr-un blockbuster.

  • avatar image

   capshunik

   aug. 12, 2010

   Reply

   articol inutil?

 • Blog Okidochi.com

  aug. 12, 2010

  Reply

  Mancati piersici ca sa suportati mai usor canicula... I found your entry interesting thus I've added a Trackback to it on my weblog :)...

  • avatar image

   capshunik

   aug. 12, 2010

   Reply

   Thank you!

 • avatar image

  VASILE BUTNARU

  sept. 20, 2010

  Reply

  OAMENII PUTERNICI SUNT IN ACTIUNE ! TIMPUL NU IARTA PE NIMENI... Cu Profund Respect Un Actor Basarabean. vasilebutnaru.wordpress.com

  • avatar image

   capshunik

   sept. 21, 2010

   Reply

   Asa este. Multumesc pentru vizita dumneavoastra

 • avatar image

  sangue

  iun. 30, 2013

  Reply

  I love your blog.. very nice colors & theme. Did you design this website yourself or did you hire someone to do it for you? Plz respond as I'm looking to design my own blog and would like to know where u got this from. cheers

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.