Diverse

Ecoul unui urlet

a4 Noi oamenii ne putem asemana cu lupii. Majoritatea umbla in haita, mai ales cand vor sa vaneze ceva. Cand vor sa distruga ceva. Asa si oamenii, umbla in grupuri, sunt la fel, asa cred ca sunt mai puternici. Asa cred ca pot obtine tot ceea ce doresc si pot distruge tot ce altii au construit cu sudoarea fruntii lor.  In al doilea rand, lupul naparleste. Isi schimba „haina”. Vara este mai inchisa, iarna mai deschisa la culoare. De asemenea blana lui se compune din doua randuri de peri. Da, stiti ce urmeaza. Si majoritatea oamenilor isi schimba „haina” dupa cum bate vremea. Unii sunt atat de maestri in a avea mai multe fete, incat te gandesti cum pot fi atat de ipocriti. Ii vezi perfect cand zambesc de fata cu o persoana, iar cand aceasta a plecat, fata sa i se strambe in cel mai puternic dezgust.  Lupului, atunci cand vaneaza, nu trebuie sa-i stea nimic in cale. Omului, cand i s-a fixat ceva in minte, daca indraznesti sa i te impotrivesti, e dispus sa distruga TOT ce ii sta in fata pentru a-si atinge telul. Si in special, lupul, atunci cand a ajuns la prada. Sfasie prada bucata cu bucata. Iar cand, a ajuns la sfarsit, oasele sunt curatate si de cele mai mici fasii de carne.   Omul, cand planuieste raul cuiva, in primul rand cerceteaza locul. Cand doreste sa se razbune, o face incetul cu incetul. Iar cand a ajuns sa raneasca o persoana, poate chiar persoana iubita… nu o lasa cu o rana sufleteasca si atat. Nu, nu. Bucata cu bucata, suflare cu suflare, lacrima cu lacrima, totul ia! Iar cand termina sentimental acea persoana, se asigura ca nu-si va putea reveni in urmatorii ani si abia atunci se simte multumit. Si nici chiar atunci. Noi, oamenii suntem uneori atat de insensibili incat ne ranim pe noi insine. E placut sa rupi bucata cu bucata din inima celui de langa tine si sa o arunci? Uneori singuri ne facem rau. Da, eu am rupt bucati din inima mea. Am daruit la toti ce au avut nevoie bucati din inima mea. La toti cei ce mana au intins-o. Si totusi, am rupt bucati din inima mea si cei ce nu au stiut s-o pretuiasca, au calcat pe ea fara teama.

Uneori stau si ma gandesc, si realizez ca ceilalti lupi m-ar sfasia daca ar sti ca urletul meu, in realitate e un plans…

Citeste si:

Diverse

Sunt oameni care fug de ei

Sunt oameni care atât de repede fug de ei înșiși, încât în drumul lor răstoarnă și alți oameni. Îi răstoarnă ca pe n...

Diverse

Diana Gadola: ”Te obișnuiești cu boala și cu oboseala”

Diana Gadola: Am 33 de ani și până la ora actuală am făcut suficient de multe alegeri proaste încât să ajung pe la diverș...

16 Comments

 • avatar image

  artistu05

  sept. 19, 2009

  Reply

  abstract

 • avatar image

  minteelucubranta

  sept. 19, 2009

  Reply

  Buna.. Ai vrea sa facem un schimb de bannere? Asta e id-ul meu de mess: sss_3xs92 . Nu aproba commentul. Take care! :)

  • avatar image

   minteelucubranta

   sept. 19, 2009

   Reply

   Prea tarziu :D

 • avatar image

  freedom

  sept. 20, 2009

  Reply

  imi place ..... de lupii albi, siberieni nu te temi??:P

 • avatar image

  cmarian

  sept. 20, 2009

  Reply

  de ce comparam pe anumite specimene pe 2 picioare cu animalele? cu lupi, cu hiene, cu porci, cu vaci.. etc. Animalele au o calitate fata de oameni.. nu sunt ipocrite.

  • avatar image

   artistu05

   sept. 21, 2009

   Reply

   deci tu zici ca un animal e mai bun decat un om, nu? lool

 • avatar image

  cmarian

  sept. 21, 2009

  Reply

  @artistu05 de cate ori ti-a "zambit' un caine si apoi te-a muscat? raspunsul meu ca niciodata. De cate ori sub un zambet bland, prietenos ai fost tradat? De la animale stii la ce sa te astepti dar de la oameni?

  • avatar image

   artistu05

   sept. 22, 2009

   Reply

   cunoaste oamenii, si ai sa stii la ce sa te astepti de la ei

 • avatar image

  cmarian

  sept. 24, 2009

  Reply

  nu te poti cunoaste pe tine insuti dar sa cunosti alta persoana?

 • avatar image

  Dana

  sept. 26, 2009

  Reply

  Nu vreau să fiu rea, dar totuşi dacă te inspiri de ce nu pui ghilimele de rigoare? :) Te citesc cu plăcere, e foarte frumos tot ce ai scris, nimic neadevărat, dar ultimele 4 rânduri nu sunt ale tale, cel puţin nu în totalitate. Se vede Amelia Magori cu ''Bucăţi din inima mea'' şi Octavian Paler cu citatul din Scrisori imaginare. Nu crezi că merită puţin respect? :)

  • avatar image

   necky

   sept. 26, 2009

   Reply

   Imi parea foarte cunoscuta fraza asta "ceilalti lupi m-ar sfasia daca ar sti ca urletul meu, in realitate e un plans…" ....si nu stiam de unde..e O.Paler!...bravo dana!

 • avatar image

  capshunik

  sept. 26, 2009

  Reply

  Ba da, Dana, desigur. Voi specifica de acum cand voi mai prelua citate:) Numai ca eu le modific putin, de asta nici nu am specificat ca ultimele 4 randuri au influente din alta parte:)

  • avatar image

   necky

   sept. 26, 2009

   Reply

   Nu e modificat putin mai alina sau cu influente....e citat-citat...cred ca ti-ar placea mai mult sa creezi tu ceva decat sa modifici.Imi aduc aminte de o lege a lui Murphy spunea ca "atunci cand oamenii au libertatea de a face ce vor,sfarsesc prin a se copia unii pe altii" Modificarile tale nu au cum sa fie superioare originalului.No offense.Tie cum ti se pare o copie dupa un tablou celebru?

 • avatar image

  capshunik

  sept. 26, 2009

  Reply

  necky nu am incercat sa intrec eu autorul ci sa scriu ceea ce eu simt si vreau. Ca doar de asta scriu;) Nici nu am vrut sa fie superoare originalului, si nu m-am ascuns ca la sfarsit am pus citatul de O. Paler. Deci, e vreo problema?

 • avatar image

  necky

  sept. 26, 2009

  Reply

  Pai nu te-ai ascuns ca ti-a zis Dana.Era chiar stupid sa negi dupa ce ti-a zis.Nu e nicio problema, numai ca astept un articol in care sa scrii despre motivatia ta pentru a scrie. Ma intereseaza.E vreo problema?:P

 • avatar image

  Dana

  sept. 26, 2009

  Reply

  Opaa.. că nu vroiam să iasă chiar aşa ;) mi-au sărit în ochi respectivele influenţe tocmai pentru că nu le-ai modificat, nu sunt atât de iscusită în a detecta toate preluările. ''Am rupt bucăţi, bucăţi din inima mea, iar unii fără teamă, au călcat pe ea, nu au ştiut s-o preţuiască'' (Amelia Magori) ''ceilalti lupi m-ar sfasia daca ar sti ca urletul meu, in realitate e un plans…'' (Octavian Paler) - nu sunt modificate, mă întrebam unde sunt ghilimelele, atâta tot. N-am contestat capacităţile tale de a-ţi transpune trăirile, dar mi se pare frumos să dăm dovadă de respect pentru cei care au simţit la fel ca noi şi au avut inspiraţia de pune în cuvinte atât de frumoase simţămintele lor.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.