Diverse / special pentru voi

Este timpul să învăţăm că în viaţă, în iubire, jocurile trebuie să rămână doar pentru distracţie, nu pentru clădirea unui viitor.

1474479_650315838341120_1783033884_n

„Fii indiferentă”, „treci pe lângă şi oferă doar un zâmbet şi atât”, „nu-i arăta că-ţi pasă”. Reguli, reguli şi jocuri. Atât de multe şi parcă din ce în ce mai proaste. „Aşteaptă 30 de minute până să-i răspunzi la mesaj”, „nu accepta din prima să ieşi la cafea, fă pe ocupata” şi tot felul de sfaturi care te miri de unde au apărut.

   Ne place să ne jucăm în viaţă. Ne place să formăm scenarii, să aducem ce vedem în filme pe platoul realităţii, să spunem din nou şi din nou aceleaşi replici. Suntem actori. Şi am ajuns actori şi în iubire. Şi cine ne poate condamna? Cine poate să facă aceasta, când acum, în majoritate, doar asta funcţionează? Sinceritatea, transparenţa şi cărţile puse pe masă nu mai sunt la modă. E mult mai interesant un joc de du-te-vino-du-te. Dar tare frică îmi este să nu se ducă apoi cu totul şi să nu se mai întoarcă. Nu ştiu, mie nu-mi plac astfel de jocuri. Nu-mi plac, pentru că le-am practicat în trecut şi am văzut cât de mult rău pot să facă într-un final. Cât de mult sinceritatea se ascunde în spatele unor astfel de jocuri, iar într-un final, când ai de stat faţă în faţă cu onestitatea, ţi-e greu şi să deschizi gura. Nu ne place realitatea? Nu ne place fericirea simplă?

Am înţeles nişte lucruri şi sper că nu le-am înţeles prea târziu: oamenii care nu apreciază cu adevărat transparenţa ta şi sinceritatea, nu merită nici să te oboseşti să-i faci să înţeleagă. Nu tu trebuie să te schimbi, ci ei. Nu tu, persoana care caută să stea departe de comploturi, reguli şi sfaturi imature, ci cel de lângă tine, care le practică. Am trecut de vremea când eram copii şi îl ignoram pe cel de lângă noi pentru că nu vroiam să ştie că ne place. Da, unii am trecut, dar alţii au rămas blocaţi acolo. Este timpul să ne maturizăm, să avansăm şi să îndrăznim să fim sinceri. Este timpul să învăţăm că în viaţă, în iubire, jocurile trebuie să rămână doar pentru distracţie, nu pentru clădirea unui viitor. A sosit timpul să ne maturizăm.

Imagine preluată de pe: www.deviantart.com

Citeste si:

Diverse

Am făcut o pauză

Salut, Ce mai faci? Să știi că eu am făcut o pauză căci mi-am spălat sufletul. Cum cu ce? Cu lacrimi. Nu știai că lac...

Diverse

Cum ne pot ajuta jocurile online?

Jocurile educative online pot avea o serie de efecte pozitive asupra copiilor și tinerilor care le utilizează. Acestea pot include: ...

13 Comments

 • avatar image

  Nelutu M.

  feb. 04, 2012

  Reply

  Sunt foarte de acord cu tine. Gandesc identic aspectul acesta :p Bless you Alina :)

 • avatar image

  Monster

  feb. 04, 2012

  Reply

  ooo ce fain!bine spus Alina

 • avatar image

  Mirela

  feb. 04, 2012

  Reply

  Ai dreptate, Alina! Si eu gandesc la fel, insa trebuie sa spun ca sunt destui care judeca altfel!

 • avatar image

  Ionuț

  feb. 04, 2012

  Reply

  E riscant să te joci de-a dragostea...eu am avut momente când am făcut așa și am avut mult de tras mai târziu din cauza sentimentelor...dacă ne pasă de cineva, cel mai bine îi arătăm, fără să ne jucăm. E plăcută joaca dar la final e mai rău.„Sinceritatea, transparenţa şi cărţile puse pe masă nu mai sunt la modă”- foarte adevărat, dar ne trebuie mult curaj pentru aceasta.

 • avatar image

  Dragos

  feb. 04, 2012

  Reply

  Un articol foarte bine scris si adevarat, Alina!Ma rog ca cine il citeste si se "joaca" astfel sa i-a aminte. Fii binecuvantata! :)

  • avatar image

   Alina Ilioi

   feb. 06, 2012

   Reply

   îţi mulţumesc:)

 • avatar image

  Horatiu

  feb. 08, 2012

  Reply

  Ca de fiecare data ne surprinzi cu ganduri frumoase si deosebite... :) ooo, daca am fi toti asa..., cate inimi nu ar mai avea parte de dezamagiri, cati ochi nu ar mai fi plansi... cate vieti ar fi mai frumoase!!!!???? ai punctat foarte bine acest aspect care este o norma a tinerilor din societatea de azi, dar se pare ca in ultima vreme este practicat chiar si de catre cei care au pretentia de a fi crestini (poate suna mai bine penticostali, baptisti... etc.) autentici. Si eu cred la fel ca tine, Scriptura ne invata ca ADEVARUL sa fie norma noastra de convietuire, iar in relatiile noastre DA sa fie DA sau NU sa fie NU!! Nu exista zona gri!! cred ca multi nu sunt constienti ca nu numai faptele, ci si gandurile ne vor fi trase la raspundere... si ca aceste "jocuri nevinovate" se vor rasfrange asupra noastra si vom plati pentru ele. Dumnezeu sa ne ajute pe fiecare ca transparenta si sinceritatea sa fie sapate adanc in fintele noastre, in toate aspectele vietii noastre, nu numai in relatiile cu semenii sau cu noi insine, ci si cu societatea sau cu Insusi Dumnezeu !!!! Fi binecuvantata in toate si pastreaza-ti stilul de a scrie, chiar daca uneori nu este primit sau rasplatit ca alte stiluri!!

  • avatar image

   Alina Ilioi

   feb. 08, 2012

   Reply

   Îţi mulţumesc Horaţiu pentru gândurile frumoase

 • avatar image

  Dana

  feb. 08, 2012

  Reply

  Scrii realitati intr-un mod frumos, imi place. Daca am lua toti aminte ce e scris aici,probabil am fi mai buni, mai intelegatori cu cei din jurul nostru dar...asta devine greu cand suntem ..atat de ocupati.Cred ca fiecare dintre noi ne-am regasit mai devreme sau mai tarziu in acest articol pe care recent l-ai scris.Bravo, esti o fata talentata!

  • avatar image

   Alina Ilioi

   feb. 08, 2012

   Reply

   Da, trebuie să fim mai atenţi la lucrurile pe care le spunem şi gesturile pe care le facem. Mai mult, trebuie să realizăm că inima celui de lângă noi nu este un teren de joacă. Mulţumesc Dana:)

 • avatar image

  Diana

  feb. 20, 2012

  Reply

  Foarte bine punctata ideea. Sinceritatea si transparenta sunt amenintate a deveni o cauza pierduta. Din pacate, ignoranta, iresponsabilitatea si DA: "jocurile" inutile prind tot mai mult un contur in adevarul de zi cu zi. Cineva ca tine este de remarcat in acest peisaj al valorilor compromise. Tu stii sa ridici la suprafata adevarata latura importanta a lucrurilor. E bine ca inca mai sunt astfel de oameni. Felicitari! Sunt o admiratoare a acestor randuri scrise atat de subtil, a acestor afirmatii atat de concrete, pline de bun simt, cu o inalta valoare morala.

 • avatar image

  anonim

  mai 14, 2012

  Reply

  Oare,de ce viata e azi atat de dura?De ce oamenii sunt atat de indiferenti si lupta doar pentru sine in marea asta de egoism care, nu intamplator se numeste viata? Fiecare,preocupat de popria persoana raneste, "ucide' cu indiferenta, uita sa iubeasca ,refuza sa spere sau sa viseze ,isi interzice sa zambeasca sincer si sa-i faca fericiti pe cei din jur...Toate acestea ne fac oare mai speciali ori mai intelepti? Categoric NU! Atunci, de ce nu incercam sa schimbam nimic ,de ce oare continuam sa traim sub aceste aspecte?Suntem oare prea orgoliosi sa acceptam ca avem nevoie de o schimbare?

  • avatar image

   Alina

   mai 22, 2012

   Reply

   Viaţa este dură din mai multe motive. În primul rând, păcatul este în lume. Firea noastră tinde să fie egoistă... răutăcioasă. Da, uneori suntem prea orgolioşi...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.