Diverse

„Eşti prea bună pentru mine”

„Eşti prea bună pentru mine” spuse el, bărbatul umil şi conştient de strălucirea ta, de frumuseţea şi inteligenţa ta. Chiar aşa să fie? Şi cât de bine ne simţim noi când auzim această frază, nu-i aşa? Dar să fim realiste, dacă ai fi prea bună pentru el, ar ţine cu amândouă mâinile de tine.

Dragi femei, de câte ori aţi avut în faţa voastră un bărbat, cu care v-aţi petrecut un an din viaţă, doi, trei, mai mult sau mai puţin şi v-a spus nişte stereotipuri actuale, iar voi le-aţi crezut? Mai apoi, după ce aţi analizat problema la rece, aţi realizat că aţi făcut o greşeală. Aţi realizat că din nou aţi fost părăsite cu un zîmbet pe faţă, spunându-vă nişte minciuni bine ticluite şi fraze repetate înainte în faţa oglinzii. Şi tot de atâtea ori, ne-am promis că nu vom mai cădea în „plasă” şi a doua oară, că data viitoare vom fi mai vigilente şi cu ochii deschişi. Şi iată că a venit şi a doua oară, s-a repetat aceeaşi scenă şi ne-am trezit singure, lăsate în urmă cu un motiv general de „simt că alături de mine nu ai şansa să evoluezi”. Iar noi, puternice cum suntem, ne-am ridicat inima de pe jos, am aşezat-o frumos la loc şi am mers mai departe. Şi ştiţi de ce am mers mai departe? Pentru că suntem prea bune pentru nişte bărbaţi care nu pot să renunţe la unele stereotipuri.

Dragă bărbatule, nu ştiu care este motivul pentru care te desparţi de femeia pa cer ai iubit-o sau nu, nu ştiu dacă este un motiv întemeiat sau nu. Dar ce ştiu este că acea femeie merită mai mult decât o explicaţie banală, ieftină şi comercială de „Eşti mult prea bună pentru mine. Simt că meriţi mai mult”. Dacă merită ceva mai mult, străduieşte-te să fii mai mult. Dacă e prea bună pentru tine, fii fericit că o ai şi preţuieşte-o pentru ceea ce este. Dar sunt convinsă că dacă ar fi aşa, nu ai părăsi-o. Data viitoare când vei deschide gura ca să spui un stereotip, gândeşte-te de două ori. Gândeşte-te bine pentru că din păcate, cuvintele nu pot fi luate înapoi. Şi nici rănile pe care le faci.

Data viitoare când partenerul de viaţă sau persoana de care eşti îndrăgostită îţi spune că meriţi ceva mai bun, dă-i dreptate. Aşa este, chiar meriţi ceva mai bun decât cineva care nu se oboseşte să-ţi spună adevărul. Meriţi ceva mult mai bun decât o persoană care pleacă de lângă tine fără o explicaţie logică, făcându-te pe tine să te simţi vinovată pentru că ai reuşit în viaţă sau pentru că „eşti prea bună pentru el”. Nu-ţi pierde timpul lăcrimând după persoane care nu merită nici măcar o lacrimă de-a ta. Data viitoare când îl vei vedea, zâmbeşte-i şi spune-i senină: „Ai avut dreptate. Sunt mult prea bună pentru tine”.

 

Imagine preluată de pe: www.deviantart.com

Citeste si:

Diverse

Am făcut o pauză

Salut, Ce mai faci? Să știi că eu am făcut o pauză căci mi-am spălat sufletul. Cum cu ce? Cu lacrimi. Nu știai că lac...

Diverse

Cum ne pot ajuta jocurile online?

Jocurile educative online pot avea o serie de efecte pozitive asupra copiilor și tinerilor care le utilizează. Acestea pot include: ...

31 Comments

 • avatar image

  fortuna

  nov. 06, 2011

  Reply

  Deci au dreptate cei care spun asa, stereotipul e valabil :D

 • avatar image

  Adrian.S.

  nov. 06, 2011

  Reply

  Pot sa copiez articolul?As vrea sa-l dau de citit unor copii de 15 ani.

  • avatar image

   Alina Ilioi

   nov. 06, 2011

   Reply

   Poţi, cu condiţia să precizezi autorul.

   • avatar image

    Adrian.S.

    nov. 07, 2011

    Reply

    In cazul asta,cer permisiuena de a copia si poza autorului intrucat doresc printarea materialului.

    • avatar image

     Alina Ilioi

     nov. 07, 2011

     Reply

     Nu e nevoie de ironie Adi:) Printează ce doreşti, ţi-am dat acordul:)

 • avatar image

  yoneko

  nov. 06, 2011

  Reply

  ai dreptate, dar esti cam feminista:D cate fete nu spun acelasi lucru baietilor? sau, poate, intr-un mod mai las?

  • avatar image

   Alina Ilioi

   nov. 06, 2011

   Reply

   Da, ştiu. Numai că acum am scris articolul din perspectiva unei fete. Unele articole le scriu viceversa...încerc să mă pun în papucii ambelor tabere:)

 • avatar image

  Cristina L

  nov. 07, 2011

  Reply

  Alina, Ceea ce spui tu în ultimul paragraf este în mare parte adevărat. Mi se pare însă că problema este pusă cam simplist. Okay, dacă este vorba doar de băiatul de care ești îndrăgostită atunci cel mai probabil aceasta este cea mai bună soluție gândindu-te la viitor, la consecințe...când vorbești însă despre partenrul de viață nu poți accepta atât de ușor o astfel de soluție, adică nu mi se pare atitudinea ideală... Dragostea luptă! Eu nu aș renunța atât de ușor :) De asemenea, îndemnul de a NU vărsa lacrimi pare un pic cam superficial...unde a fost dragoste adevărată vor exista cu siguranță multe lacrimi...înțeg să accepți adevărul dureros și să mergi mai departe, nu înțeleg de ce nu e bine să verși lacrimi...dragostea merită! Chiar dacă nu mai e...atunci când omul pe care l-ai iubit atât de mult, pleacă de lângă tine ia o parte din tine cu el :) Eu chiar aș recomanda lacrimile, ajută :) Sper că nu te-am supărat, e doar punctul meu de vedere, nu trebuie să fie așa pentru toată lumea. :)

 • avatar image

  Un baiat

  nov. 07, 2011

  Reply

  Ca sa fiti siguri/e ca nu o sa aveti parte de stereotipuri, inainte sa va cautati prieten/a, luati si va rugati: zile, saptamani, luni, chiar si ani. Iar cand Domnul va gasi de cuviinta sa va dea pe cine trebuie, atunci nu se va mai ajunge pana aici. Cand incerci prin puterile tale, citez din articolul de mai sus, "Şi tot de atâtea ori, ne-am promis că nu vom mai cădea în “plasă” şi a doua oară, că data viitoare vom fi mai vigilente şi cu ochii deschişi." vei ajunge de cele mai multe ori la (tot citat din articol) "Şi iată că a venit şi a doua oară, s-a repetat aceeaşi scenă şi ne-am trezit singure, lăsate în urmă cu un motiv general de “simt că alături de mine nu ai şansa să evoluezi”.". Fara rugaciune, si credinta, tot la stereotipuri ajungeti. Promite ca te vei ruga mai mult data viitoare (daca ai patit-o deja odata, si ca iti vei pune mai mult increderea in Dumnezeu pt ati gasi viitorul partener, nu ca nu te vei mai lasa dus de nas/amagit/s.a.m.d. Nu`s pocait, dar nu m-am putut abtine cand am vazut cum a fost abordata "treaba", cam asa ar trebui sa gandeasca un/o pocait/a :D. Nu luati ca o critica/judecata, e doar un sfat pt mai bine. Take care!

  • avatar image

   Adrian.S.

   nov. 08, 2011

   Reply

   Ehe stimabile.Ai dat cel mai biblic si mai corect raspuns.Te felicit si Domnul sa te binecuvanteze in continuare.Sa sti ca pocaitii conservatori nu practica datingul si nu au nevoie de astfel de replici.Liberalii(aia care se intituleaza crestini pe calea larga),pe de alta parte, il pracica pe scara larga(de fapt astia merg la conferinte de tineret strict pentru agatat fete-baieti)Eu,de exemplu,nu am avut o iubita in viata mea(nici macar cand eram ateu.Ce sa-i faci daca atunci m-au interesat mai mult banii decat fetele) si niciodata nu am sa spun te iubesc unei fete decat daca vreau sa ma casatoresc cu ea.Benjamin Cruceru,a scris un articol foarte frumos despre acest subiect.Merita sa aruncati o privire peste el. http://beniamincruceru.wordpress.com/2011/10/26/te-iubesc-vrei-sa-fii-sotia-mea/

   • avatar image

    Alina Ilioi

    nov. 08, 2011

    Reply

    Adrian, respect ceea ce spui şi până acum nu am intervenit pentru că nu am găsit de cuviinţă. Dar nu-mi place lipsa ta de respect. "Ăia?" "Ăştia"...chiar aşa? Aşa ştii tu că toţi merg la conferinţe pentru a agăţa? Te rog frumos să termini cu judecata pe care ai făcut-o în ultimele comenturi pentru că nu e dreptul tău să judeci, nu-i aşa? Cu dragoste ţi-o spun pentru că s-ar putea să cazi în păcat şi atunci "ăştia" să fie mai sus decât tine. Şi atunci?

    • avatar image

     Adrian.S.

     nov. 08, 2011

     Reply

     Nu am spus ca "toti" merg la agatat.Daca am spus asa ceva,atunci cer scuze(si totodata ofer despagubiri a la Zacheu) intrucat este la categoria generalizare ori asa ceva nu e permis de biblie intrucat intra la categoria judecata.

   • avatar image

    Alin

    ian. 09, 2012

    Reply

    Ma gandesc ca si postesti de doua ori pe saptamana, n-ai televizor si cu greu poate Dumnezeu sa-si dea seama ce baiat cuminte esti, nu?

 • avatar image

  matraguna

  nov. 07, 2011

  Reply

  Si cu noi? Cu noi cei parasiti pentru ca suntem prea buni pentru ele? dar nascuti mai saraci ... o sa iti spun o poveste care ma mira si acum ca s-a intamplat ... acum o mie de ani eram student, iubeam nebuneste o fata ... in fine mi-am luat cuvintele in dinti si inima in mana oferindu-le ... raspunsul a fost naucitor si mi-e imi place de tine dar nu putem fi impreuna pentru ca suntem prea saraci si eu nu vreau sa traiesc in saracie ... Ma gandesc din cand in cand la povestea asta si ma intreb oare ce s-a intamplat cu ea? Vorbeste cineva de lupta... sa lupti pentru ce? Singurul lucru pentru care merita sa lupti este sa ai libertatea de a alege, dar sa folosesti acea libertate cere curaj si poate un dram de nebunie.

  • avatar image

   Cristina L

   nov. 08, 2011

   Reply

   Libertatea de a alege, ni s-a dat deja; insăși dragostea este o alegere :) Și dragostea, da, înseamnă curaj, nebunie (mai mult decât un dram).

   • avatar image

    matraguna

    nov. 08, 2011

    Reply

    Din pacate eu mi-am castigat liberatea luptand ...

    • avatar image

     Alina Ilioi

     nov. 09, 2011

     Reply

     Din fericire ai avut curajul să lupţi

 • avatar image

  Mircea

  nov. 09, 2011

  Reply

  „Clișeu” e termenul pentru astfel de fraze, nu stereotip. :)

  • avatar image

   Alina Ilioi

   nov. 09, 2011

   Reply

   Aşa este. Nu găseam cuvântul atunci, mulţumesc:d

 • avatar image

  Adrian S.

  ian. 06, 2012

  Reply

  Interesant articolul si bine argumentat. "esti prea buna pentru mine" e un inlocuitor general al multor motive necunoscute, individul necunoscandu-se. Cred ca ar vrea sa se desparta elegant, fara cearta, eventual sa pastreze posibilitatea unei impacari, sa o puna pe plan B pana isi face treaba in alta parte sau descopera ca de fapt ar dori-o inapoi. Haha!! E posibil sa insemne "esti prea moale pentru mine, fi si tu mai smechera, mai provocatoare, fa-ma sa ma simt mai atras, pune piperul ala si sarea in mancare..."!! In cazul asta e si vina fetei: ca sta cu el, ca e prea indragostita si nu vede ca nu mai ofera ce oferea sau ofera prea mult, ca poate nu vrea sa incerce sa salveze o relatie etc etc...ce rost are sa insirui atatea exemple?! oricum si baiatul isi are vina. Femeia ar trebui sa zica bine pa si daca isi mai alege unul care sa nu fie pe masura ei, macar sa compenseze altcumva, dar asta dupa ce realizeaza ca nu e pe masura ei. Damn!!

  • avatar image

   Alin

   ian. 09, 2012

   Reply

   exact asta zice la final. Si tu ce tot incerci sa iti dai cu parerea daca n-ai avut nici o relatie pana acum? E ca si cum ai vorbi despre cum ii sa te arzi cu ciorba, cand tu nu ai gustat in viata ta asa ceva, si totusi incerci sa suni ca si cum sufli in iaurt.

   • avatar image

    Adrian S.

    ian. 09, 2012

    Reply

    Europa are nevoie de culegatori de patrunjel tinere! Nu da cu presupusul la ce nu cunosti. Evita sa iti exteriorizezi toate gandurile ca te poate costa scump ;)

    • avatar image

     Alin

     ian. 09, 2012

     Reply

     Adi totul se plateste :)

 • avatar image

  jademan

  ian. 06, 2012

  Reply

  Eu beau bere!!! :D Da' numa' când vreau! :D Deci, acuma nu beau bere. :D Ştii, chiar aş vrea să-i spun unei fete că e prea bună pentru mine... :D Deci: "proprietaru' lu' aist blog", eşti prea bună pentru mine!!! :D

  • avatar image

   Alina Ilioi

   ian. 06, 2012

   Reply

   Hm... ai şi traducere la ce ai spus jademan?:d

   • avatar image

    jademan

    ian. 09, 2012

    Reply

    Nu. E moaţe pentru creieri. :D

    • avatar image

     Alin

     ian. 09, 2012

     Reply

     Nu citezi din Socrate , citezi din tupac?

     • avatar image

      Alina Ilioi

      ian. 10, 2012

      Cităm din ce se potriveşte, la momentul oportun:)

 • avatar image

  Alin

  ian. 10, 2012

  Reply

  `:) Cu jademan aveam eu probleme interogative, sa vad cat ii de cret pe creier.

 • avatar image

  Sanyi

  ian. 27, 2012

  Reply

  Dragostea sau iubirea "trece prin stomac". Este din pacate un adevar, un adevar care in cele mai multe ori ne duce la dezamagire, regrete, lacrimi, multe lacrimi. Ne uitam la el sau la ea, merge, stai sa vad daca are casa, masina scumpa, sa vad parintii unde lucreaza, cine sunt, daca stau bine, sunt bogati. Cam aceste sunt principiile care ne pot unii in "dragoste". Poate ca nu o sa-mi dati dreptate, o sa zambiti ironic la cuvintele mele, insa eu va rog, luati in serios casnicia, nu este pentru o zi si nici pentru o perioada scurta de vacanta, nu fiti materialisti, nu fugiti dupa avere. Cred acest lucru si va spun o poveste. Un print, fiu de imparat, cand a vrut ca sa se casatoreasca s-a dus de unul singur, lucrand cu zia ca si un sarac tamplar, asa colindand satele a dat peste o fata frumoasa de care s-a indragostit si fata de el, numai ca, si atunci era ca si acuma, parintii spun ce este bine pentru fata sau baiatul nostru si nu "dragostea". Spre fericirea fetei a fost neascultarea de parinti ci de inima, de ceea ce a insemnat acest baiat sarac, fara casa, fara masa, rasplata? Printesa, sotie de fiu de imparat,ferita pana la adanci batranete. Ca sa se realizeze acest lucru trebuie seriozitate din ambele parti, daca deja esti casatorit sau casatorita am un sfat pentru voi, sa nu uitati niciodata ca daca aveti acest "dar, dragostea" puteti sa traiti si voi pana la adanci batranete foarte fericiti, pentru ca "Dragostea" este indelung rabdatoare, este plina de bunatate; dragostea nu pizmuieste; dragostea nu se lauda, nu se umfla de mandrie,nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se manie, nu se gandeste la rau, nu se bucura de nelegiuire, ci se bucura de adevar,acopera totul, crede totul, nadajduieste totul, sufera totul. Dragostea nu va pieri niciodata. Daca nu o faceti de dragul vostru, faceti acest lucru pentru fericirea copiilor vostri. Nu va inselati: "Tovarasiile rele strica obiceiurile bune".

 • avatar image

  Ned Kelly

  sept. 03, 2014

  Reply

  Hmm, femeile inteleg intodeauna doar ceea ce vor ele si atat. Mai Alino te 'cunosc' de mult si pot spune ca desi esti o 'blogherita'' destul de talentata poetica si energica totusi , esti la fel ca si celelalte surate ale tale cand vine vb de interpretarea adevarata a dragostei si a sentimentelor pe care le exprima barbatiifata de femei Si ca sa nu ma lungesc cu vb (ptr ca sunt deja obosit abia venit de la munca) iti pot traduce eu ceea ce a vrut sa spuna acel barbat care-i spunea femeii respective ca; 'esti prea buna si perfecta pentru mine' . Asadar, cand auziti un barbat ca va spune asa ceva atunci inseamna ca voi femeile aveti hiba si nu ei . Cum asta , pai simplu; Daca eu te intalnesc pe tine si desi esti frumoasa desteapta si cu calitati destule asta nu-mi garanteaza mie eu barbat serios si cu ganduri de viitor , ca tu femeia 'perfecta' imi poti oferii stabilitate unei vieti de familii pe care eu doresc s-o am pana la capat. Adica mai pe intelesul tuturor barbatii stiu destul de bine faptul ca voi femeile oricat de frumoase inteligente si pricepute ati fi totusi aveti ceva care va cam lipseste cu desavarsire (nu va spun ce) acela ceva care in momentele de cumpana cedat si cadeti cel mai repede in pacat si-n slabiciune. Astfel ca puteti sa ne tradati oricand dragostea iubirea si increderea pe care le-am avut fatza de voi doar pentru ca voi va lasati prada complimentelor si aprecierilor celor din jur si ajungeti sa va considerati prea frumoase prea destepte si prea-prea-prea, pentru niste amarati ca noi pentru care ati facut greseala sa ne acceptati ca soti sau prieteni .Si uite asa ne puteti lasa cu ochi-n soare oricand si oriunde, tocmai pentru ca sunteti 'prea' bune si 'perfecte' pentru noi. Hai ca am zis ca nu ma lungesc dar , din dorinta de a da o explicatie mai fina si fara sa fac sa se simta prost doamne am scrist cat o zi de pot. In tot cazul daca nu m-am facut destul de inteles as mai putea sa mai explic inca o data aici printr-un alt post mai scurt si mai la obiect insa nu mai garantez delicatetea si finete. (Scuza-mi ortografia si punctuatia dar mai am putin si adorm pe tastatura)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.