Diverse

Eu am doi dintre cei mai buni esteticieni

    Afară ploua, iar el stătea la colţ de stradă, cu flori într-o mână şi în cealaltă cu o sacoşă. „Te rog domnişoară, te rog cumpără florile de la mine” aud o voce rugătoare. Mă opresc, mă uit în ochii bătrânului şi îi zâmbesc. Deşi plouă şi mă grăbesc spre casă, nu mai îmi pare atât de important confortul propriu. Povestesc câteva minute bune cu bătrânelul. Are peste 90 de ani şi are cel mai frumos zâmbet pe care l-am văzut până acum. Îi spun cu blândeţe că e un om scump. Serios, îmi zice un secret: „Am doi dintre cei mai buni esteticieni: Dumnezeu şi fiica mea”.

     Uite că acest lucru m-a pus pe gânduri. Oare cine sunt esteticienii din viaţa mea? Cine îmi aduce mie zâmbetul pe buze? Acel zâmbet luminos, sincer şi cald pe care îl avea bătrânul, îl am şi eu? Poate că în ultimul timp zâmbesc mai rar. Sau poate că au dispărut din esteticienii mei. Dar oare îl las eu pe Dumnezeu să fie esteticianul meu mereu? Îl las să-mi aducă fericirea în viaţă? Şi de ce unele întrebări nu au răspuns? Sau… de ce sunt atât de multe întrebări?

  Nu ştiu câte răspunsuri am la întrebările de mai sus. Dar cu siguranţă ştiu ceva. Atâta timp cât am petrecut cu acel bătrân, am simţit căldura inimii lui. Am simţit un îndemn puternic de a-l îmbrăţişa şi de a-i spune că e cel mai frumos om de pe pământ. Şi era. Este. Nici nu are cum să fie altfel pentru că are cei mai grozavi esteticieni din lume. Iată încă un om care ne-a mai învăţat o lecţie. Am să meditez şi vreau să fiu sinceră. Cine sunt esteticienii tăi?

Imagine preluată de pe: www.deviantart.com

Citeste si:

Diverse

Am făcut o pauză

Salut, Ce mai faci? Să știi că eu am făcut o pauză căci mi-am spălat sufletul. Cum cu ce? Cu lacrimi. Nu știai că lac...

Diverse

Cum ne pot ajuta jocurile online?

Jocurile educative online pot avea o serie de efecte pozitive asupra copiilor și tinerilor care le utilizează. Acestea pot include: ...

3 Comments

 • avatar image

  Anna

  iun. 07, 2012

  Reply

  Vai, mi-a placut la nebunie articolul asta! Cred ca batranelul are cu siguranta cei mai buni esteticieni si din ce-ai scris tu, ascunde o intreaga poveste sub acel chip bland. De fapt, fiecare dintre noi ascundem, dar cinvea care are peste 90 de ani, cu siguranata are si multe de povestit! Cred ca ai facut un lucru minunat ca te-ai oprit sa-l asculti si i-ai dat sansa sa te invete o lectie de viata minunata! Iar tu la randul tau, ne-ai impartasit noua, ceea ce e si mai frmos! Dumnezeu este cel mai bun estetician pentru fiecare dintre noi, dar depinde cum il lasam sa actioneze. Si in viata mea, El este pe primul loc, iar in afara de Dumnezeu, mai am vreo cateva persoane care imi sunt cei mai buni esteticieni.:

 • avatar image

  Sanyi

  sept. 08, 2012

  Reply

  Nu stiu de ce, dar imi place foarte mult ce scri. Sunt cuvinte scrise cu suflet sau este o dibacie cu care te-ai nascut. Esentialul este ca te vad pe un drum bun. Domnul cu tine.

  • avatar image

   Alina

   sept. 24, 2012

   Reply

   Mulţumesc mult de tot:)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.