ascuns in suflet / Diverse

Eu, ca mamă, niciodată nu voi…

 

Înainte să experimentăm ceva în viață, privind în jur, ne spunem multe de ”eu niciodată nu voi…”. Vedem la alții, citim, dăm din cap și rostim atât de convinși că noi niciodată nu vom face aceea sau cealaltă, pentru că… noi suntem mai ”deștepți” de atât, nu?

Ei bine, și eu am avut câțiva de ”eu niciodată nu am să…” legat de rolul de mămică. Eram atât de sigură, de convinsă că nu voi face acele lucruri, încât le spuneam cu mare convingere.

 1. Eu niciodată nu am să dorm în pat cu bebele meu, pe termen lung (doar o noapte-maxim două). Hahaha, și acum râd! Richard are deja 3 luni și încă e la noi în pat. E o decizie bună? Pentru unele mămici da, pentru altele nu. Pentru cele care alăptează, deci implicit și pentru mine, e mai ușor în primele luni pentru că nu trebuie să te ridici de 3-4 ori noaptea, ci e mai simplu când e lângă tine. Am ajuns atât de obișnuită, încât uneori adorm în timp ce alăptez. L-aș muta în pătuț la el? Sincer, da, pentru că mi-am propus că 3 luni e suficient cu noi. Am reușit să fac asta? Încă nu.
 2. Eu niciodată nu am să fiu una din acele mame care urmărește fiecare mișcare și gest al copilului ei. Hahaha, serios? Fiecare chichiță mi se pare un miracol, o minune vrednică de pozat. A zâmbit? Ce tare, îmi place! A gângurit? Waaw, să-l strig și pe David ca să audă! A dat din mânuțe și piciorușe diferit? Ia să scot repede telefonul! La un moment dat, David mi-a spus cu toată seriozitatea: ”baby, i-am văzut deja toate gesturile lui, zâmbetele și tot. Nu mă mai striga la fiecare mișcare”. În acel moment am realizat că am devenit una din acele mame. Și sincer nu îmi pare rău, voi continua să îi urmăresc evoluția și să mă îndrăgostesc de fiecare gest al lui pe zi ce trece.
 3. Eu niciodată nu am să am rețelele de socializare pline de poze cu bebele. Ei bine, ajunge să aruncați o privire pe facebookul și instagramul meu ca să vedeți dacă m-am ținut de cuvânt. Nu pot, când văd ce scump e, să nu împărtășesc și cu voi bucuria mea! Nu pot! 😀
 4. Eu niciodată nu am să vorbesc cu alte femei despre naștere, alăptat, sughițat, pamperși, nas care curge etc etc. Hm… cred că este printre primele subiecte pe care le abordez. Nu că nu aș avea și alte lucruri de discutat, însă e ceva ce fac zilnic, deci nu se poate să nu ajung să discut despre asta.

Și mai sunt mulți alții de ”eu niciodată” pe care i-am încălcat atât de ușor și nu mă simt absolut deloc vinovată, pentru că îmi aduc fericire și pace. Pe deasupra, am mai primit și o lecție destul de bună: ”niciodată să nu spui niciodată, pentru că nu știi ce surprize îți aduce viața sau în ce situații vei fi pus”. Așadar, am decis să învăț să fiu mai temperată și să nu mai afirm atât de ușor și de sigură pe mine că niciodată nu aș face un lucru. Pentru că niciodată nu poți ști, nu? 🙂

 

 

Citeste si:

Diverse

Sunt oameni care fug de ei

Sunt oameni care atât de repede fug de ei înșiși, încât în drumul lor răstoarnă și alți oameni. Îi răstoarnă ca pe n...

Diverse

Diana Gadola: ”Te obișnuiești cu boala și cu oboseala”

Diana Gadola: Am 33 de ani și până la ora actuală am făcut suficient de multe alegeri proaste încât să ajung pe la diverș...

1 Comment

 • avatar image

  Mărgeluţa

  dec. 08, 2017

  Reply

  Eu de faza cu "nu o sa-mi umplu facebookul cu pozele bebelui" chiar m-am tinut. Atat de bine, incat inca mai primesc intrebari de genul "ai copil? De cand?". =)) =))

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.