Diverse

Eu, fata fără etichetă!

a533Pentru oameni suntem prea slabi, prea graşi, prea înalţi, prea scunzi, prea tăcuţi, prea vorbăreţi, şi enumerările pot continua fără încetare. Niciodată nu vom fi îndeajuns de buni pentru ei. Niciodată nu se vor opri din comentat, indiferent ce am face. Eu una sunt sigură că dacă ar fi să-i mulţumesc pe toţi…ar trebui să dispar de pe faţa pamântului. Şi al doilea lucru, ar trebui să nu mai scriu. După unii scriu prea superficial, după alţii scriu mult prea pretenţios, sau li se pare că totul este extras de undeva… Asta ar însemna să ma opresc din scris? NU. Nici nu am să o fac. Fie că suntem graşi, fie că suntem slabi, fie că suntem ”urâţi” sau frumoşi… trebuie sa încercăm să nu mai judecăm oamenii după ceea ce arată, ci după ceea ce oferă.

Suntem atât de perfizi, atât de invidiosi, atât de răi, încât dorim să controlăm totul, să judecăm totul şi să etichetăm totul astfel încât nimeni să nu fie mai bun ca noi, să nu iasa cu ceva în evidenţă desupra noastră, că atunci e bai! Dorim să deţinem controlul, să fim superiori, chiar dacă asta înseamnă să ne călcăm în picioare principiile, desigur, dacă le avem şi să-i călcăm în picioare pe ceilalţi, chiar dacă asta ar însemna să distrugem o viaţă şi o familie.  Unde este dragostea pentru semeni? Sau celor evlavioşi, unde ne este iubirea lui Hristos? Unde? În acuzaţii false, vorbe scoase si distrugerea de vieţi? Pentru că dacă este aşa, ”mon cheri” nu doresc să fiu pe placul nimănui. Nu vreau să mă încadrez în nici o categorie. Nu vreau să fiu albă, nu vreau să fiu neagră, nu vreau sa să fiu PSD-istă, PNL-istă, sau să fac parte dintr-un partid. Nu vreau să fiu elevă, muncitoare, studentă sau directoare. Nu vreau să fiu ortodoxă, penticostală, baptistă, budistă, catolică sau orice altă religie, tot ce vreau este să nu fiu ştiută, prezentată ca şi ”fata albă”, ”studenta”, ”fata de culoare neagră” sau oricum altcumva. Eu vreau sa fiu ştiută, prezentată, ca şi ALINA, fata care nu are nici o etichetă, fata care nu are nici o culoare, ci doar EA. Restul sa cunoşti tu, nu să-ţi prezint eu!

Citeste si:

Diverse

Sunt oameni care fug de ei

Sunt oameni care atât de repede fug de ei înșiși, încât în drumul lor răstoarnă și alți oameni. Îi răstoarnă ca pe n...

Diverse

Diana Gadola: ”Te obișnuiești cu boala și cu oboseala”

Diana Gadola: Am 33 de ani și până la ora actuală am făcut suficient de multe alegeri proaste încât să ajung pe la diverș...

15 Comments

 • avatar image

  Andreea

  oct. 03, 2009

  Reply

  bravo Alina, chiar imi place! :)

 • avatar image

  Marius Julien

  oct. 03, 2009

  Reply

  si totusi faci parte dintr-o categorie. la fel ca si ateii. ei zic ca nu cred in nimic si totusi cred in necredinta lor. oricum esti pe drumul bun in categoria vietii alese. good job. http://dreamsformeandyou.blogspot.com/

 • avatar image

  Emy

  oct. 03, 2009

  Reply

  Te incadrezi in categoria celor care nu vor sa fie incadrati:)))))))))))

 • avatar image

  ada

  oct. 04, 2009

  Reply

  De-aia ți-ai pus o poză sexi în articol? Pentru că nu conteză cum arăți????? De ce n-ai pus una normală, fără machiaj și poziție studiată?????? Ipocrită!

  • avatar image

   printrenori

   oct. 04, 2009

   Reply

   ada... daca tie ti se pare ca aia e poza secşi.... atunci cineva e mai mult decat superpudic... da` nu dam nume ca nu e frumos. ipocrizie? un om daca e frumos si e constient de frumusetea lui e ipocrit ca nu vrea sa fie apreciat/cunoscut doar pentru acest atribut? si subliniez doar-ul. mi se pare ca capshunica afirma ca nu vrea sa fie etichetata. si te rog data viitoare citeste ceea ce afirma ea:"...trebuie sa încercăm să nu mai judecăm oamenii după ceea ce arată, ci după ceea ce oferă" ia` spune-mi daca ar trebui sa te judec ada dupa ce oferi... ce-ar trebui sa zic? invidie? inima stransa? amaraciune? hai ca ne-auzim.

 • avatar image

  Shocky

  oct. 04, 2009

  Reply

  De acord cu tine.

 • avatar image

  Shocky

  oct. 04, 2009

  Reply

  PS. te intereseaza link exchange? Daca da, add mad.skillz08

 • avatar image

  capshunik

  oct. 04, 2009

  Reply

  Ce spun eu Ada si ce intelegi tu:) Nu am spus nicicum ca nu conteaza cum arat, ci ca nu vreau sa am etichete. Ca nu vreau sa fiu stiuta drept "studenta", "fata alba", si etc.... citeste inca o data si da-ti seama care e .... ipocrita. Eu, ca scriu si cred ce scriu, sau tu ca citesti primele doua randuri si apoi dai comment, neintelegand de fapt care e subiectul postului?

 • avatar image

  capshunik

  oct. 04, 2009

  Reply

  Aaaa da Ada, ma bucur ca-ti plac pozele mele si le-ai remarcat:))))

 • avatar image

  ionut andrisan

  oct. 04, 2009

  Reply

  Ma Ada, crezi ca Alina-i fericita ca-i asa draguta? Fiecare cu defectele lui, nu? Ce-ai vrea, sa se mutileze, sa se imbrace nasol, eventual sa imbatraneasca numai de dragul de a arata ca altii? Nu dam nume... Aia is oamenii sinceri, nu?

 • avatar image

  Emy

  oct. 05, 2009

  Reply

  Ma Ada....pe tine te-as inveli in etichete...nu conteaza ce scrie pe ele....doar sa nu te mai vada lumea. Esti genu de persoana de care se poate indragosti un surdo-mut care nu vede...daca nu intelegi de ce zi-mi ca iti explic:)))))

 • avatar image

  Andreea

  oct. 06, 2009

  Reply

  si eu vreau sa-i dau apararea Alinei pt ca are dreptate, ce conteaza daca isi pune o poza asa?.. nu e normala? sau care-i faza...se reprezinta..si cand scrie, si in poza, asa ca i'm sorry daca nu-i convine :) si DA alina, tu macar scri ce gandesti, ce gandesti despre o anumita chestie si asa..alti sunt doar spectatori...si meriti sa fi pur si simplu admirata!:* Gbu, continua asa, ca esti o fata super:) si cine stie..poate intr-o zi o sa ajungi sa scri o carte, sau ceva;))

 • avatar image

  corina

  oct. 12, 2009

  Reply

  felicitari pentru tot:* Bafta in continuare!

 • avatar image

  Horatiu

  sept. 10, 2010

  Reply

  Apreciez mult cum gandesti si cum esti!!!!!! Am citit mai multe articole de-ale tale si sincer, m-au impresionat. Ai talent si mai ales esti foarte sincera, lucru de apreciat la o fata! Ramai asa mereu, chiar daca unde esti, ce traiesti, ce aduna viata in tine, sunt lucruri care sa schimba, astfel vei reusi sa fi TU INSATI, simplu... ALINA!!!! FELICITARI!!! Respectele mele!!!

  • avatar image

   capshunik

   sept. 12, 2010

   Reply

   Multumesc mult Horatiu:) Apreciez

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.