Interviuri

EXCLUSIV: „Proconsul e Proconsul. Nu aş schimba numele” (Bodo)

S-au auzit fel şi fel de variante, fel şi fel de opinii şi diverse voci despre Proconsul. De când şi-au schimbaz credinţa, au câştigat sau au pierdut fani. Când a declarat public: „sunt pocăit”, mulţi şi-au pus întrebarea „ce este în capul lui Bodo?”. Ei bine, iată-mă aici, faţă-n faţă cu el şi încercând să dezleg misterul. Obosit după ore de cântat, transpirat, mă întâmpină totuşi cu un zâmbet deschis, larg şi spune hotărât: „hai, să începem”. Îi zâmbesc înapoi şi mă pregătesc de acţiune. Vreau să aflu ceva, să descopăr, să mă conving de unele lucruri. Prin urmare, încep interviul:

Alina Ilioi: Care a fost scopul principal pentru care aţi venit să cântaţi în această seară, aici?

Bodo: Să le cânt Clujenilor ca să vadă şi ei faţa creştină a trupei Proconsul.

Alina Ilioi: Consideri că a fost atins acest obiectiv?

Bodo: Sigur, pe deplin.

Alina Ilioi: Cine este „Proconsul” în spatele scenei?

Bodo: Slujitorii Domnului. Eu, Robert şi Dragoş suntem întorşi la Domnul şi urmează probabil, de fapt sigur, şi colegii mei.

Alina Ilioi.  Dacă ar fi să alegi să cânţi doar muzică creştină, sau doar muzică laică, ce ai alege?

Bodo: (Pauză) Noi cântăm şi muzică creştină şi muzică, cum spuneţi voi, laică, cu toate că muzica noastră, dacă stai să o analizezi, să analizezi textele noastre, de exemplu, cântecul „Tu” sau „Zbor” şi mai multe, chiar foarte multe din cântecele noastre pe care le-am scris înainte să ne întoarcem la Domnul, au avut un mesaj nu prea laic, ci cu o conotaţie acolo sus.

Alina Ilioi: Bine, bine dar dacă ai fi pus în situaţia de a alege, ce ai alege?

Bodo: Nu o să fim puşi. Nu…îţi spun direct, nu ocolesc. Nu vom fi puşi în această situaţie pentru că Domnul ne-a trasat sarcinile, cum s-ar spune. Există foarte multe formaţii creştine, foarte bune, creştine, cum ar fi: Cristocentric, Decean, Alin Timofte, multe. Ne pare rău că nu mai cântă Vitamina C. Sunt foarte multe trupe care cântă doar cântece creştine. Consider că trebuia să existe o formaţie care să cânte şi cântece creştine şi cântece pentru întreaga lume, cântece de dragoste. Noi dorim ca lumea să se întoarcă la Domnul. Pe toţi îi dorim întorşi şi cam asta cred că este menirea noastră.

Alina Ilioi: Spune-mi în trei cuvinte viziunea Proconsului, viziunea pentru viitorul acestei formaţii.

Bodo: Păi îţi pot spune pe următorul an. Tot anul e ocupat cu concerte. Cu concerte creştine şi cu un turneu împreună cu alte formaţii necreştine din România. De fapt, de ce spun necreştine?

Alina Ilioi: Adică? Ce vrei să spui?

Bodo: Eu am avut marea surpriză să aflu după apariţia noastră la „Acces Direct”  că sunt foarte mulţi colegi de-ai noştri care sunt creştini şi nu au anunţat acest lucru. Au ţinut secret.

Alina Ilioi: Ai putea să-mi dai câteva nume? Eu ştiu doar de Claudiu Ursache, chitaristul Innei. Tu pe cine mai ştii?

Bodo: Claudiu Ursache, da ştiu. Normal. De fapt, înainte să fie chitaristul Innei a fost chitaristul trupei „The marker”, care sunt prietenii noştri şi colegii noştri pe care chiar i-am invitat la concertul de lansare al albumului nostru, să cânte cu noi la Sala Palatului. Deci, ştim foarte bine cu cine avem de-a face. Uite, dacă mai vrei să afli, că solista trupei Blaxy Girls, Ruxi, este întoarsă la Domnul.

Alina Ilioi: Doar atât? Mai dă-mi exemple.

Bodo: Ohooo, sunt foarte multe. Multe exemple. Dida Dragan l-a primit pe Domnul împreună cu mine şi cu soţia mea.

Alina Ilioi: Cum ai fost „primit” de mass-media după ce ai făcut şi tu acest pas?

Bodo: S-au mai liniştit acum. Chiar dacă mă urmăresc tabloidele prin Bucureşti sau prin ţară, nu mai au aceeaşi răutate (râde) pe care o aveau înainte. Chiar într-un ziar, era un articol în care scria că „Bodo şi-a condus soţia la aeroport, ea a plecat la Paris”, de fapt ea a plecat în Africa de Sud la o Healing School cu pastorul nostru şi, zice ziarul că, „acum pentru că Bodo s-a pocăit, cu siguranţă nu va face nici o prostie”. (râde din nou, de data aceasta în hohote). A fost foarte ok.

Alina Ilioi: Dacă ar fi să alegi un alt nume pentru Proconsul, care ar fi acela?

Bodo: Nu aş alege nici un alt nume. Proconsul e Proconsul.

Alina Ilioi: Care este versetul/pasajul tău preferat din Biblie?

Bodo: Ohohooo. Ăăă…am multe versete preferate. Ce să spun? (pauză).

Alina Ilioi: Unul care ţi-a rămas întipărit în minte.

Bodo: Nu am să-ţi spun acum pentru că sunt multe şi pentru că începând de la Geneză şi până la…(pauză) sunt multe. Nu vorbesc despre asta acum.

Alina Ilioi: Cum te-au primit Bisericile din România?

Bodo: Nu avem multe experinţe cu multe biserici. Acolo unde am mers şi am cântat, respectiv la „Agape” în Timişoara, la „Alethea” în Timişoara. Chiar ieri am avut un concert creştin la Baia Mare cu biserica Logos. Astăzi aici. Mâine la Bistriţa. Toată lumea ne primeşte după cum aţi văzut în seara asta. Foarte bine. În plus, la noi, vizavide formaţiile pur creştine, se întâmplă că oamenii care vin la concertele Proconsul pentru Proconsul şi doar atât, nu neapărat pentru concert creştin, îşi pun un semn de întrebare. Şi e de ajuns să-şi pună un semn de întrebare, pentru că acel semn de întrebare e momentul când începe să-şi despietrească inima.

Alina Ilioi: Când auzi „Gânduri ascunse” la ce te gândeşti?

Bodo: Eu mă gândesc doar la ce spun oamenii şi la cum se comportă cu mine. Eu nu am gânduri ascunse.

Alina Ilioi: Un mesaj pentru toţi cititorii, Bodo.

Bodo: Să fie binecuvântaţi în primul rând, să se întoarcă mulţi, cât mai mulţi la Domnul pentru că-s vremurile de pe urmă şi noi considerăm că suntem trimişi acolo unde oamenii nu se mai pot aştepta să ajungă la biserică. Trebuie mers la ei acasă şi să-i vorbim despre Domnul şi despre mântuire.

 

Interviu realizat de Alina Ilioi

Fotografie realizată de Radu Morea

Citeste si:

Interviuri / Social

Magda Coman: „Despărţirile sunt grele şi dureroase, însă cred în Dumnezeu, şi voi trece peste această periodă, iar într-o zi voi zâmbi din nou.”

Vă amintiţi de Magda Coman. Anul trecut am realizat un interviu cu ea, pe care îl puteţi reciti aici, despre viaţa ei şi despre...

Interviuri

Interviu cu Florentin Dumitru, Nana Falemi şi Iulian Miu

  Nu de puţine ori am auzit bărbaţi referindu-se la cei trei: Florentin Dumitru, Nana Falemi şi Iulian Miu ca la "idolii ...

17 Comments

 • avatar image

  Bianca Dumitru

  apr. 04, 2011

  Reply

  foarte reusit interviul. felicitari! :)

  • avatar image

   Alina Ilioi

   apr. 04, 2011

   Reply

   Mulţumesc Bianca:)

 • avatar image

  Claudy

  apr. 04, 2011

  Reply

  asa ma bucur pentru ei...is oamenii foarte faini

  • avatar image

   Alina Ilioi

   apr. 04, 2011

   Reply

   Da, foarte faini:)

 • avatar image

  Marius Z.

  apr. 04, 2011

  Reply

  Bravo Alina! Imi place ceea ce faci. Felicitari! Dumnezeu sa fie de partea ta!

  • avatar image

   Alina Ilioi

   apr. 04, 2011

   Reply

   Mulţumesc mult Marius:)

 • avatar image

  florentina

  apr. 04, 2011

  Reply

  minunat interviul cu bodo!!!! Domnul sa-l binecuvanteze si sa lucreze prin el. te pup si salut GBY FLORENTINA

  • avatar image

   Alina Ilioi

   apr. 05, 2011

   Reply

   Mulţumesc Florentina:)

 • avatar image

  Ligia

  apr. 05, 2011

  Reply

  citatul extras în titlu nu mi se pare relevant :) (adică, personal nu as fi ales citatul ăla), iar interviul nu redă foarte clar ce ai vrut tu să scoţi de la el. (tu eşti acidă în unele întrebări, el ezită mult la răspunsuri -ex: "Alina Ilioi: Care este versetul/pasajul tău preferat din Biblie?" ..aici puteai să-l mai învârţi umpic, dar nu ai insistat ..se vede că nu ai vrut să scoţi ceva naşpa de la el şi asta e de bine într-un fel :) ) scuze dacă nu e aşa :) crede-mă, îţi apreciez din tot sufletul munca, dar am zis să-mi dau cu părerea. :D

  • avatar image

   Alina Ilioi

   apr. 05, 2011

   Reply

   Eu în mod SPECIAL aş alege încă o dată acelaşi citat dacă aş avea şansa. Iar cât despre interviu, nu l-am supus unui interogatoriu sau unei anchete. A intervieva e ceva total diferit faţă de a supune unui interogatoriu. Majoritatea uită acest lucru. Se vede? :) Posibil. Da, mulţumesc că îmi apreciezi munca şi mulţumesc de observaţii:) O seară frumoasă în continuare

 • avatar image

  drog

  apr. 06, 2011

  Reply

  Un om de nota 10 Proconsul ramane Proconsul :>

  • avatar image

   Alina Ilioi

   apr. 10, 2011

   Reply

   :)

 • avatar image

  Claudiu

  apr. 06, 2011

  Reply

  Felicitari pentru interviu! concluziile? te-ai "convins de unele lucruri"?

  • avatar image

   Alina Ilioi

   apr. 10, 2011

   Reply

   Mulţumesc. Da, m-am convins cât de cât:)

 • avatar image

  Ely Purtan

  mai 03, 2011

  Reply

  Alina, as vrea sa te felicit pentru ceea ce faci si te sfatuiesc sa ii multumesti neincetat lui Dumnezeu pentru daru pe care ti l-a dat. Iti multumim pentru aceste interviuri.

  • avatar image

   Alina Ilioi

   mai 03, 2011

   Reply

   Mulţumesc şi eu din inimă Ely:)

 • avatar image

  felicitari

  mai 06, 2011

  Reply

  Trebuie sa recunosc ca am fost in amandoua ipostaze si eusi uneori mai tind sa bat in directia aia! Dar prefer acum sa lansez ceva perfectibil decat sa ma tot chinui sa scot ceva perfect :). Felicitari pentru articol!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.