Diverse

Femeie la superlativ (The Woman)

    a2 Scaune frumos aranjate, sală luminoasă şi doamne care de care mai cochete. Iată-ne din nou la cea de-a doua ediţie a Conferinţei de Business Feminin. Totul în jur e numai un zâmbet, deşi poate te-ai aştepta să fie puţin diferit, ştiind că în general, pe noi femeile, dacă ne pui pe toate într-un loc, rişti foarte mult. Nu e neapărat aşa. De această dată suntem pregătite să învăţăm una de la alta, să ne ascultăm lecţiile de viaţă şi de ce nu, să apreciem. Să apreciem femeia în adevăratul sens al cuvântului, pentru că dacă stai timp de mai multe ore să o asculţi pe fiecare în parte, descoperi că a fost nevoie de un drum lung şi anevoios ca să ajungă acolo unde este acum. Ce ne-a determinat ca femei atât de diferite să fim în aceeaşi sală? Dorinţa de a acumula şi de ce nu, a ne reaminti că suntem fămăi şi că e luna noastră.

     Nici nu se putea să sărbătorim ziua femeii într-un cadru mai frumos şi mai oportun, alături de femei cu adevărat speciale, precum Andreea Marin, Romaniţa Iovan, Claudia Corega, dar şi multe altele. „Oamenii de valoare nu sunt neapărat gălăgioşi şi să ştii că valoarea înseamnă în primul rând să faci ceea ce spui” spunea „zâna” cu zâmbetul pe buze, în timp ce Romaniţa o aprobă cu respect şi a adăugat ca şi o completare că „dacă nu faci cu pasiune o meserie, să ştii că vei regreta”. Dădeam din cap şi ne aprobam una pe alta în mod tacit, aşteptând pline de suspans care va fi următoarea vorbă „de duh”. Aceasta nu a întârziat tare mult şi a venit din partea Ralucăi Georgescu care ne-a destăinuit că într-o meserie nu trebuie să simţi că faci un compromis. Am rămas puţin pe gânduri, inspectând în viaţa noastră drumul pe care l-am parcurs şi analizând sacrificiile pe care le-am făcut, încercând să realizăm dacă am făcut compromisuri sau nu. Cu toate, bineînţeles, doream ca răspunsul să fie negativ.

E adevărat, suntem diferite.Unele sunt mai artiste decât altele, unele visătoare, altele mai raţionale. Dar aproape toate suntem pe tocuri, şi asta nu pentru că acest lucru ne aduce un aport în plus de încredere în sine, ci pentru că vrem să subliniem faptul că reuşim să lucrăm peste 12 ore, chiar şi cu acele „scăriţe” în picioare. Asta pentru că uneori, ca şi femeie, ajungi să realizezi că nu trebuie să te bazezi decât pe tine şi că trebuie să înveţi să lupţi pentru familia şi cariera ta. De fapt, cred că acesta a fost şi unul din scopurile noastre din seara conferinţei, pentru că nu am venit să ne admirăm costumele perfect călcate, şi nici poşetele noi. Nu domnule, am venit să ne admirăm sufletele.

     Şi iată-mă după mai mult de 9 ore în care am stat în prezenţa acestor doamne, cu o dorinţă în inimă de a demonstra şi mai mult că se poate, şi că deşi suntem „sexul slab”, ne ţinem tare. Iar pentru ca seara să se încheie perfect, încercaţi să vă imaginaţi ce s-a întâmplat când la aceeaşi masă au stat împreună un avocat, o artistă, un jurnalist, un hairstylist, un creator de modă, un manager şi un graphic designer. Toate femei. Vă spun eu: ne-am distrat ca niciodată şi am promis că vom face ca această „formaţie” să se mai întâlnească, cât de curând posibil. Ne-am făcut noi prietene? Cu siguranţă. Mulţumim Crina şi Bogdan Ciocian pentru că ne-aţi creat cadrul perfect pentru legare de noi prietenii.

Citeste si:

Diverse

Am făcut o pauză

Salut, Ce mai faci? Să știi că eu am făcut o pauză căci mi-am spălat sufletul. Cum cu ce? Cu lacrimi. Nu știai că lac...

Diverse

Cum ne pot ajuta jocurile online?

Jocurile educative online pot avea o serie de efecte pozitive asupra copiilor și tinerilor care le utilizează. Acestea pot include: ...

4 Comments

 • avatar image

  Ioana

  mart. 08, 2013

  Reply

  A fost un eveniment foarte frumos! Sper sa mai avem parte de asa ceva ;)

  • avatar image

   Alina

   mart. 09, 2013

   Reply

   Aşa este. Şi cel mai frumos a fost faptul că ne-am cunoscut noi între noi:)

 • avatar image

  Mihai Motrescu

  mart. 08, 2013

  Reply

  nu inteleg de ce a fost invitata la o asemenea conferinta Andreea Marin. Sa te mariti si sa divortezi de Banica te face business woman? am fost la conferinte de business la care erau invitati raed arafat si ivan patzaichi, doi oameni cu adevarat de succes...dar Andreea Marin nu cred ca merita sa fie data ca model

  • avatar image

   Alina

   mart. 08, 2013

   Reply

   Mihai, nu cred că a fost vorba de situaţia ei maritală, ci de ce a realizat în viaţă. Iar dacă avem în vedere cariera, ONG-urile şi lucrurile în care s-a implicat până acum, cred că pe partea profesională putem să o luăm drept exemplu:)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.