Diverse / Social

„Fiecare copil contează”

      Şi acum îmi amintesc cu nostalgie de vremurile când eram doar o fetiţă, cu părul lung şi prins în două codiţe şi mă plimbam de colo-n colo ca să aflu cât mai multe lucruri noi. Şi da, încetul cu încetul am început să aflu câte puţin din această lume.

   Da, îmi amintesc cum cu picioruşele dolofane şi un dinte lipsă în faţă, mergeam la sora mea mai mare, Ligia, ca să-mi citească. Abia împlinisem 5 anişori, dar îmi părea că ceva se ascunde în spatele acelei coperţi. Prin urmare, mângâiam cartea cu blândeţe, o deschideam şi mă uitam nedumerită spre acele „semne” din faţa mea, mari şi negre, care ştiau atât de multe secrete! Sorbeam fiecare cuvânt care mi se citea. Îl sorbeam şi îl depozitam acolo, în inima mea. Asta până într-o zi când oamenii mari din casă erau prea ocupaţi ca să stea zilnic să-mi citească mie dintr-o carte plină cu poveşti. Şi uite aşa, încetul cu încetul am început să privesc atentă spre acele semne, până când s-au făcut litere, iar literele în cuvinte. A durat, i-am ameţit pe toţi din casă cu întrebările mele, dar rezultatul a meritat. Eu nu aveam nici măcar 6 ani şi deja ştiam să citesc din cărticelele mele cu poveşti. De ce vă povestesc această amintire a mea? Pentru că ceea ce s-a întâmplat atunci, când eram un copilaş, a contribuit la dezvoltarea mea ca adult. Pasiunea mea pentru citit şi pentru acea lume care se ascunde în spatele cuvintelor, uite că a devenit o meserie. Un talent. Cine s-ar fi gândit atunci, când aveam 5 ani şi mângâiam paginile cărţilor, că astăzi stau şi mângâi şi mă joc cu cuvintele?

   Campania iniţiată de către Biochefarm Internaţional îmi pare una extraordinară. „Fiecare copil contează” ne deschide ochii asupra unui lucru important. Acel lucru important este faptul că aceşti micuţi, aceste suflete mari, mult mai mari ca ale noastre, sunt viitorul. Ceea ce sunt ei acum, se poate dezvolta atunci când vor deveni oameni maturi. Şi, la fel cum îmi spunea astăzi şi sculptorul Liviu Mocan, realizatorul Stâlpilor Împuşcaţi din Cluj-Napoca, adevăraţii oameni care păstrează în ei bucăţi mari de Dumnezeu în forma Lui pură, sunt copilaşii.

   Care este scopul acestei campanii? Biochefarm a decis să inscripţioneze toate suzetele NUK cu logo-ul Salvaţi Copiii, iar mai apoi, va dona un procent din contravaloarea suzetelor vândute, organizaţiei. Prin urmare, toţi cei care vor cumpăra această suzetă NUK, vor contribui la reducerea mortalităţii infantile.

 Eu le doresc mult succes şi îi felicit pentru această iniţiativă pentru că da, fiecare copil contează!

https://www.facebook.com/NUK.Romania

https://twitter.com/#!/NUK_Romania

http://www.salvaticopiii.ro/

Citeste si:

Diverse

Sunt oameni care fug de ei

Sunt oameni care atât de repede fug de ei înșiși, încât în drumul lor răstoarnă și alți oameni. Îi răstoarnă ca pe n...

Diverse

Diana Gadola: ”Te obișnuiești cu boala și cu oboseala”

Diana Gadola: Am 33 de ani și până la ora actuală am făcut suficient de multe alegeri proaste încât să ajung pe la diverș...

No comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.