Social

Fotbalul care vine din inimă şi pleacă spre alte inimi

IMG_0532

Fotbalul este un sport pe care nu l-am înţeles deloc până acum un an. Nu l-am înţeles, şi recunosc, nici nu m-a interesat să-l înţeleg. Dar cum toate lucrurile se leagă între ele, există un scop în fiecare întâmplare şi oamenii apar în viaţa noastră cu un motiv, pe parcurs, m-am îndrăgostit de fotbal. Am început să ştiu care e deosebirea dintre un fundaş şi un atacant, de ce antrenorul strigă către jucători să „urce” şi, surprinzător, să urmăresc cu interes meciurile, ţinând o evidenţă a scorurilor.

Iată, aşadar, cum într-o zi însorită de sâmbătă, 10 mai, stăteam pe gazonul terenului din Snagov, înarmată cu pasiune şi bucurie că Asociaţia „Inimi Noi” a organizat un campionat caritabil de fotbal, bucurându-se de susţinerea primarului din Snagov şi de cea a lui Marian Geangavelea, preşedintele Asociaţiei Sportive „Voinţa Snagov”. Beni Zărnescu şi Dani Nedelcu, organizatorii dibaci a campionatului, au reuşit să aducă 7 echipe de jucători amatori şi nu numai, care timp de mai mult de 4 ore au jucat fotbal, prin rotaţie. Jucătorilor li s-au alăturat şi Florentin Dumitru, Nana Falemi, Iulian Miu şi Martin Tudor, toţi 4 având în comun trecutul lor la Steaua, campioana României.

IMG_0454

După un meci pe cinste între profesioniştii cu acte în regulă şi pasionaţii de fotbal, foştii stelişti au premiat cea mai bună echipă, cel mai bun portar, precum şi golgheterul zilei, finalul acestui campionat lăsându-se cu aplauze din partea tuturor şi cu promisiunea celor 4 că vor participa şi data viitoare la o asemenea iniţiativă!

IMG_0520

Care a fost scopul acestui campionat caritabil, aflat deja la a doua ediţie? Strângerea de alimente şi haine pentru copiii din familii defavorizate, copii care fac parte din Asociaţia „Inimi Noi”. Pe lângă toate beneficiile pe care le-a adus campionatul, precum promovarea sportului şi a mişcării, a unei vieţi sănătoase şi a socializării, principalul beneficiu a fost adus de zâmbetul de pe feţele copiilor când au primit aceste daruri, adunate cu ajutorul fotbalului care vine din inimi şi pleacă spre alte inimi.

poza 1

P.S. Mâine voi posta 3 interviuri video pe care le-am realizat cu Florentin Dumitru, Nana Falemi şi Iulian Miu, aşa că rămâneţi cu ochii pe Gânduri Ascunse!

Fotograf: Oana Sandu

Citeste si:

Diverse / Social

Și Suceava mea?!

M-am născut, am crescut și am trăit o mare parte din viață în Rădăuți, județul Suceava. Părinții mei, familia mea, pri...

Social / special pentru voi

Unde este dragostea?

În săptămâna care a trecut, i-am întrebat pe invitații mei din emisiunea pe care o prezint, ce consideră ei că le lipsesc ...

No comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.