Diverse

Furt ca în târgul lui Cremene

Zilele trecute am găsit-o în faţa blocului pe o bătrânică scumpă de-a mea, plângând. Speriată, am întrebat-o ce s-a întâmplat. Cu glasul tremurând mi-a spus că i-a furat cineva banca din faţa blocului. Bancă pentru care a făcut cerere specială la Primărie, ea având 83 de ani şi nemaiputându-se duce până în parc. Aşadar, dorea să ia o gură de aer, pe o bancă din faţa blocului. Dar, uimire: banca a fost furată. De cine? Nu se ştie. Am fost şocată… I-am povestit asta unei prietene, iar aceasta mi-a spus relaxată: „Ce te miri? A fost furat şi sensul giratoriu provizoriu. Acum nu mă mai minunez de o bancă.”  Câteva zile mai târziu, o altă prietenă mi-a spus râzând că şi din faţa casei ei se fură tot timpul tomberonul şi că chiar tatăl ei l-a văzut pe unul fugind cu tomberonul pe stradă. Nu ştiu, nu înţeleg, de ce în România trebuie să se întâmple aşa ceva… Am fost în Germania, am fost în Elveţia, Italia, Austria şi nu am auzit de astfel de grozăvii. Acolo şi dacă uiţi un cent la casă aleargă după tine să ţi-l înapoieze. Mi s-a mai întâmplat şi să stau pe o terasă să mănânc şi să mi se fure din fugă de pe masă sau să mănânc o îngheţată şi să mă trezesc cu mâna goală.

Colac peste pupăză, am ieşit cu nepoatele mele în parc. Una din ele se plângea că o dor picioarele. I-am spus să-şi dea jos pantofii ca să se relazexe puţin. Răspunsul ei a venit prompt: „Ce, eşti nebună? Vrei să vină cineva pe sub bancă şi să-mi fure pantofii?!”. Am început să râd cu poftă dar…realitatea m-a izbit în faţă. Fata are şi ea dreptate. Se fură ca în târgul lui Cremene.

 

Imagine preluată de pe: www.deviantart.com

Citeste si:

Diverse

Am făcut o pauză

Salut, Ce mai faci? Să știi că eu am făcut o pauză căci mi-am spălat sufletul. Cum cu ce? Cu lacrimi. Nu știai că lac...

Diverse

Cum ne pot ajuta jocurile online?

Jocurile educative online pot avea o serie de efecte pozitive asupra copiilor și tinerilor care le utilizează. Acestea pot include: ...

5 Comments

 • avatar image

  Timotei C.

  iun. 07, 2011

  Reply

  Frumos articolul...imi aduce aminte de Povestile lui Ion Creanga...(colac peste pupaza, targul lui Cremene)numai la el am intalnit sintagmele astea...:) La Multi Ani Alina!

  • avatar image

   Alina Ilioi

   iun. 07, 2011

   Reply

   Mulţumesc Timotei. Mă bucur că eşti atât de activ:)

   • avatar image

    Timotei C.

    iun. 07, 2011

    Reply

    Si eu ma bucur ca am descoperit acest site...Calitatea articolelor ma face sa il deschid in fiecare zi.

 • avatar image

  Risipitoru'

  iun. 07, 2011

  Reply

  Eu cred ca totul porneste de la nemultumire...si in general orice om indiferent de natie atata timp cat nu este multumit cu ceea ce are, este dispus sa recurga la acte ilicite pentru a-si procura obiectul in cauza. Sa nu ai impresia ca nemtii, italieni etc, nu fura sau nu ar fura dar au fost invatati sa isi controleze acest instinct nativ. In privinta romanilor este intr-adevar o exceptie doarece am asimilat, in cultura noastra, o traditie ce apartine "ab ovo" popoarelor nomade. Problema cea mai mare este ca acea persoana care fura azi un ou, poate maine sau poimaine va fura un bou...La noi nu se tine cont de nivelul social, in sensul in care oricine are ocazia sa fure nu se impotriveste. Si atunci Romania, o tara, cu o populatie preponderent crestina este taramul "furturilor ca in codru". Nemultumirea si lacomia nu se impaca cu una din cele 10 porunci : Sa nu furi!

 • avatar image

  Doar eu...

  aug. 21, 2011

  Reply

  Adevarat...!!! "se fura ca in targul lui Cremene...!!!" :)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.