Diverse

Găină, dacă nu vrei să fii tăiată, pleacă-ţi capul!

Uneori mai învăţăm şi ce e smerenia. E greu să fii smerit. Mai ales pentru oamenii realizaţi, pentru oamenii care au cu ce se mândri, pentru cei bogaţi, pentru oamenii foarte frumoşi. E foarte greu. Dar oare imposibil? NU!
Nu degeaba este o vorbă în popor: ”Capul plecat sabia nu-l taie”. Ar fi mult prea perfectă lumea daca fiecare ne-am vedea în oglindă aşa cum suntem cu adevărat. Dacă ne-am privi în oglindă şi am vedea şi defectele, nu numai calităţile. Cât de înţelept trebuie să fii ca să ştii când să taci, când să vorbeşti, când să pleci capul şi când să îl ţii sus! Vreau ca să învăţ să plec capul, să înveţ că nu trebuie să fiu mândră şi totodată VREAU să am curajul să ţin capul sus atunci când este nevoie. Atunci când trebuie să lupt pentru o cauză, când Dumnezeul meu e hulit, să pot ţine capul sus.
Cu lacrimile prelingându-mi-se pe faţă, dar să am capul sus! Şi, să pot să am capul plecat şi gura închisă atunci când e nevoie. Asta…doar un om înţelept o poate face!

Citeste si:

Diverse

Sunt oameni care fug de ei

Sunt oameni care atât de repede fug de ei înșiși, încât în drumul lor răstoarnă și alți oameni. Îi răstoarnă ca pe n...

Diverse

Diana Gadola: ”Te obișnuiești cu boala și cu oboseala”

Diana Gadola: Am 33 de ani și până la ora actuală am făcut suficient de multe alegeri proaste încât să ajung pe la diverș...

9 Comments

 • avatar image

  Daniel

  feb. 15, 2010

  Reply

  Pace tie! Imi place cum scrii. Ma bucur ca tu te-ai prins mai repede de asta. Aceasi dorinta am si eu, sa vorbesc mai des despre Dumnzeu colegilor si celor cu care ma mai intalnesc. Dumnezeu sa te ajunte in ceea ce ti-ai propus. Sper sa mai putem vorbi pe mess. Mersi pentru add-ul de pe facebook. Esti tare dragutza! :) Fii binecuvantata!

  • avatar image

   capshunik

   feb. 16, 2010

   Reply

   Buna. Multumesc mult! Da, sper ca sa reusesc sa urmez planul lui Dumnezeu pentru viata mea. Cu placere:)

 • avatar image

  ionut andrisan

  feb. 16, 2010

  Reply

  vorba aia din popor nu era cu "capul plecat"?.. intreb si eu

  • avatar image

   capshunik

   feb. 16, 2010

   Reply

   ba da. Oboseala:)

 • avatar image

  Ruxa

  feb. 16, 2010

  Reply

  Draga mea, esti minunata. Si stiu ca vei avea rabdare sa inveti tot ce doresti si sa fii aproape perfecta. Pupici!

  • avatar image

   capshunik

   feb. 16, 2010

   Reply

   Multumesc Ruxa:* Aceeasi parere o am si eu despre tine

 • avatar image

  mimi

  feb. 19, 2010

  Reply

  na, un pic vin si eu cu ceva intarziere, dar... daca sti cand sa pleci capul si cand sa taci esti un om intelept, oamenii intelepti nu arunca cu cuvinte, pentru ca stiu ca sunt situatii cand le irosesc, dar ei au invatat asta in timp, au fost trecuti prin diverese focuri ale vietii, un proverb intelept spune asa: "omul care stie sa isi tina limba in frau, este mai puteric decat un imparat care cucereste cetati."

 • avatar image

  jana

  mart. 20, 2010

  Reply

  Am citit aproape tot ce ai scris,sunt interesante si in unele chiar m am regasit.Dumnezeu ti a dat har sa atingi sfletele oamenilor,prin cuvintele tale...mai bine zis ,prin tot ce ai scris.In unele lucruri nu am fost de acord cu tine,dar fiecare avem parerile noastre si vreau sa ti zic ca apreciez curajul de ati impartasi gandurile tale cu noi toti.Iarta ma ca am curajul asta dar ti a da o noua tema_oamenii care sunt chinuiti de viciul bauturii,cum am putea noi ,copii,sa fim alaturi de ei si sa i ajutam ???!!!??Cand esti alaturi de ei spun ca beau de fericire iar cand esti la distanta spun ca beau de singuratate.Cum ai putea reda durerea unui copil care isi vede mama mai tot timpul beata,auzi ca iar a cazut pe langa un gard si au luat o vecinii si au spalato???Cum ai reda durerea provocata de faptul ca stii ca nu o sa mai traiasca mult,daca mai bea si ce solutii ai tu pentru astfel de cazuri.Nu am gasit nimic pe aceasta tema si ma intristeaza ca sunt multe persoane in cazul asta si de multe ori afectate de copilarie ,de viciile parintiilor esueaza si in casnicie ...deoarece cersesc prea multa iubire ,isi sufoaca partenerul tanjind dupa dragoste.El crescand in alt mediu nu intelege,nu rezista.Iarta ma daca am avut prea mult curaj.Eu nu am harul tau ,sincer inca nu m am regasit,nu stiu ce vrea Dumnezeu de la mine si nici nu sunt tare '' in credinta'',dar daca as avea harul tau mi ar place sa fiu un balsam pentru inimile multor oameni.

 • avatar image

  DANIEL NICOARA

  iun. 17, 2010

  Reply

  JANA!!! VREAU SA RASPUND TIE LA CE AI SCRIS CINE Pune increderea intr-o persoana in momentul in care aceasta nu mai e din motive diferite.. ma rog exemplu,,,nu mai iubeste ..sa racit raportul ..sau ciar sa moara ..etc etc..acela care sa increzut va fi intro mare dificultate deoarece ,,,ia plecat sprijinul ..nu mai are punct de referiment... si atunci se intimpla dezastrul orsicare ar fi el... alcol ..drog ..sex..magie..depresie ..violente..si multe multe alte lucruri rele..Deaceea punctul de referiment al nostru ..primul trebuie sa fie Hristos.. tu ce zici???

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.