Diverse

Gelozia şi posesivitatea

Am fost întrebată dacă gelozia şi posesivitatea sunt semne de iubire. Oare chiar sunt? Depinde în ce măsură şi depinde de la ce persoană vin aceste sentimente.
Gelozia şi posesivitatea sunt într-o formă sau în alta asemnănătoare. Ambele ţin captivă persoana iubită, o leagă cu lanţuri. Zi de zi persoana iubită este suspicioasă, bănuitoare şi nu suportă să te ştie altundeva, decât lângă ea. Şi tu, zi de zi, te macini cu întrebări de genul: ”Oare nu îi inspir încredere?, Oare nu mă iubeşte?, Oare am greşit cu ceva?”. Astfel, relaţia se consumă ca un chibrit aprins şi ţinut în mână. Repede, usturător şi pentru totdeauna. Şi tot ce rămâne… e cenunşă, scrum.
Sau poate că exact acelaşi exemplu de relaţie l-a avut de la părinţi. A crescut în mediul în care unul din părinţi tot timpul îl verifica pe celălalt, nu avea încredere şi adesea, erau certuri în căminul acestora. În acest caz, comunicarea nu ştiu cât de multe roade va da.
Oricare ar fi motivele, dacă iubeşti, deşi e greu să înduri zi de zi să fii verificată, poate, specific POATE, că veţi reuşi să treceţi şi peste aceste obstacole. Pentru că ori te iubeşte prea mult dacă e aşa, ori aşa a fost crescut.

Citeste si:

Diverse

Sunt oameni care fug de ei

Sunt oameni care atât de repede fug de ei înșiși, încât în drumul lor răstoarnă și alți oameni. Îi răstoarnă ca pe n...

Diverse

Diana Gadola: ”Te obișnuiești cu boala și cu oboseala”

Diana Gadola: Am 33 de ani și până la ora actuală am făcut suficient de multe alegeri proaste încât să ajung pe la diverș...

7 Comments

 • avatar image

  Geanina Codita

  ian. 01, 2010

  Reply

  Lasă o parte din lumina artificiilor aprinse în noaptea Anului Nou să te lumineze. Fie ca anul care vine să fie pentru tine o punte spre ceva mai bun, mai luminos. Anul Nou să-ţi dăruiască sănătate, pace în suflet şi prosperitate pentru tine şi familie. Tot ce îţi este de folos să se realizeze şi nimic să nu-ţi înnoureze "cerul" senin al vieţii! LA MULŢI ANI!

 • avatar image

  Grim_Cris

  ian. 01, 2010

  Reply

  Comunicarea da roate de cele mai multe ori. Chiar si in cazul de fata. Probabil daca i-ai aminti de fiecare data cand ai ocazia ca poate avea incredere in tine indiferent de circumstante, daca l-ai intreba motivele pentru care este atat de posesiv si gelos si daca ati cauta, de comun acord, o cale de iesire, totul s-ar rezolva. Decat sa lasi paiul sa arda pana ramane doar cenusa, nu mai bine nu-l mai aprinzi sau il stingi tu inainte?

 • avatar image

  anonim

  ian. 01, 2010

  Reply

  Intr-o relatie unde exista maximul de gelozie si posesivitate, acolo dragostea nu isi poate face loc. Eu ma refeream la gelozia si posesivitatea redusa care poate aparea de exemplu la fata, pe motiv ca baiatul se uita lung la o alta fata de pe celalalt trotuar. Deci, gelozia si posesivitatea in cantitati MICI MICI MICI pot fi considerate semne ale iubirii? :)

  • avatar image

   capshunik

   ian. 02, 2010

   Reply

   Depinde in ce situatie. Daca te referi ca ai un prieten bun si esti geloasa cand se uita la alta fata, si esti curioasa daca asta inseamna ca il iubesti sau ca ti-ar place sa fie iubitul tau, depinde. Poate fi asta sau, poate fi faptul ca iti place ca tu sa fii in centrul atentiei si ca tu sa fii cea placuta si nu cealalta. Poate fi si orgoliul. Aici e o sabie cu doua taisuri:)

 • avatar image

  Cristian Lisandru

  ian. 02, 2010

  Reply

  Sunt inevitabile şi astfel de momente. Totul este să nu devină obsesive, atunci este mult mai complicat. Multe relaţii s-au cufundat în uitare tocmai din cauza geloziei sau a posesivităţii... Aha, ia uite cine a fost pe-aci înaintea mea, iubita Geanina!!! Ea poate să confirme că nu sunt gelos, ha, ha!!!

 • avatar image

  Movi

  ian. 02, 2010

  Reply

  iubirea adevarata este aceea care deschide orizonturi si noi limite si nu cea care inchide

 • avatar image

  david

  ian. 04, 2010

  Reply

  e o iubire, dar e o iubire imatura :))

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.