ascuns in suflet

Hai să vorbim puțin, omule!

Nu te gândi că viața e nedreaptă. Tot ce trebuie să ții minte e că Dumnezeu e drept.

Îmbrățișează. Îmbrățișează spinii, chiar dacă îți intră în piele. Puțini oameni sunt suficient de nebuni încât să facă acest gest. Dar tot la fel de puțini vor vedea miracolul înfloririi din spini în boboci de floare.

Visează. Visează și când realitatea îți contrazice visurile, și când oamenii se amuză de ele, și când tu chiar ajungi să te îndoiești de posibilitatea îndeplinirii lor. Continuă să visezi…

Zâmbește. Zâmbește când ți-e bine, când ți-e zâmbetul amar, când ți-e zâmbetul pe jumătate, când colțurile buzelor tale se arcuiesc cu greutate. Zâmbește-le celor care merită și celor care merită mai puțin. Zâmbetele nu trebuie împărțite în funcție de merit, ci în funcție de mărimea inimii celui care le oferă.

Simte. Nu te bloca. Nu îngheța. Fă-ți timp să simți ce-ți șoptește sufletul, ce-ți transmite natura, ce-ți dictează inima. Simte scurgerea timpului și secundele cum se scurg. Un om care nu simte e un om mort. Tu alege să fii viu.

Scrie. Citește. Dansează. Fă sport. Desenează. Compune. Socotește. Fă EXACT ceea ce te pasionează și scufundă-te în talentul care ți-a fost dat de Sus. Nu trăi o viață anostă, căci ție nu ți-a fost dat așa.

Și dacă privești în jur și ai senzația că unora le merge mai bine decât ție sau că ai merita mai mult, adu-ți aminte de fiecare dată că Dumnezeu e drept. Atât de drept încât niciodată nu rămâne restant! Asta ar trebui să îți dea avânt, dar și să te responsabilizeze.

Ah, dragă om, dacă am trăi așa cum a visat Dumnezeu pentru noi!

carturesti.ro

Citeste si:

ascuns in suflet / Diverse

Mai devreme m-a sunat tata

Mai devreme m-a sunat tata. M-am bucurat. De mult nu m-a mai sunat el... M-a întrebat cum suntem și ce facem. A vorbit și cu Ri...

ascuns in suflet

Viața este imprevizibilă, însă tu poți fi prezent

Viața este imprevizibilă. Nu îți garantează nimeni ziua de mâine, fericirea de astăzi și siguranța clipei. Unora dintre n...

No comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.