ascuns in suflet

Îmi ajunge că m-ai văzut.

Vizite: 10043

   Old_Woman_in_Kathmandu_by_bryantighe

 „Nu vreau nici un ban. Îmi ajunge că m-aţi văzut şi mi-aţi zâmbit.” Acestea sunt cuvintele pe care doamna Maria mi le-a spus. Pe dumneaei am văzut-o când ieşeam din restaurant, de undeva de pe Victoriei. Stătea lipită de un zid şi nu cerea nimănui nimic. Era frig afară, aşa că umerii îi erau lăsaţi în jos şi braţele strânse pe lângă trup, în încercarea de a se face cât mai mică. Aşa, poate că ar fi avut nevoie de mai puţină căldură. Dacă te uitai atent, în ochii ei era ceva. Cineva. Singurătatea, care te privea fix şi te trecea un fior rece pe şira spinării.

„Să vă dau ceva…” spun cu regret în glas, pentru că acel „ceva” nu era o casă călduroasă sau o haină groasă, aşa cum ar fi meritat, ci doar o sumă de bani. A fost prima, dar prima care mi-a răspuns într-un mod neaşteptat: „Nu, fata mea. Nu-mi da. Mie îmi ajunge că m-ai văzut şi te-ai întors din drum. Ştii cât de mulţi oameni nu se întorc? Nu trebuia nici tu să te întorci, poate te grăbeşti, poate ai treabă. Îmi e suficient că m-ai văzut.”  M-am uitat la ea şocată, cu mâna întinsă spre bătrână, în care se afla o bucată de hârtie fluturată de vânt. Am zâmbit jenată. „Cum să nu vă văd? Luaţi, măcar ceva de mâncare să vă cumpăraţi!”.

– „Oh, dar nici nu ştiu ce să-ţi dau în schimb! Doresc ca Dumnezeu să îţi dea multă iubire. Da, asta vreau. Să fii iubită mult, fata mamei!”.

Încet, m-am îndepărtat de cea care mi-a tulburat ziua prin bunătatea şi singurătatea ei, iar din spate încă auzeam o voce: „Doamne Dumnezeue, dă-i fetei multă fericire!”.

– „Amin, Doamne Dumnezeule!” am şoptit îngândurată.

Oare câţi oameni de lângă noi doresc măcar să fie văzuţi? Măcar, pentru o clipă, privirea lor să se intersecteze cu o altă privire? Fără să ştiu, cu o sumă mică de bani mi-am cumpărat binecuvântări în acea zi…

Să căutăm să vedem oamenii pe care nu-i vede nimeni!

Dacă vă place ce scriu, puteţi să mă votaţi şi în competiţia aceasta: http://www.radardemedia.ro/pagina-de-vot-finala-premiile-radar-de-media-editia-primavara-2014/#polls-150

Imagine preluată de pe: www.deviantart.com

Citeste si:

ascuns in suflet / Diverse

Te iubesc

Te iubesc Te iubesc nu pentru că și tu mă iubești, ci pentru că așa simte inima mea.  Te iubesc nu pentru ceea ce...

ascuns in suflet / Diverse

Îmi place singurătatea

Bună. Sunt Alina. Am peste 17.000 de followers pe pagina personală de facebook, peste 45.000 pe pagina blogului meu, Gânduri As...

10 Comments

 • avatar image

  Alex

  mart. 06, 2014

  Reply

  O asemenea femeie e mai puternica decat majoritatea oamenilor pe care ii vedem in timpul zilei! Care o fi, oare, povestea dumneaei? Pe oamenii acestia nu-i putem vedea cu ochii obisnuiti.

  • avatar image

   Alina

   mart. 06, 2014

   Reply

   Regret enorm că nu am putut sta să aflu povestea ei. Sper să o mai întâlnesc!

  • avatar image

   Alex

   mart. 06, 2014

   Reply

   Daca o mai vezi transmite-i, te rog, din partea mea ca viata nu a invins-o. Si nici nu o va putea invinge! Daca ai putea sa ii vorbesti despre Dumnezeu ar fi ideal. Bunatatea si puterea ei Dumnezeu le-a pus acolo!

 • avatar image

  Gabriela

  mart. 06, 2014

  Reply

  Esti fantastica, asa impresionata nu am fost de mult :(

  • avatar image

   Alina

   mart. 06, 2014

   Reply

   Doamna e fantastică! :)

 • avatar image

  avc

  mart. 07, 2014

  Reply

  ai intalnit pe cineva ..creat dupa chipul si asemanarea lui isus. fain inca mai este dragoste.

 • avatar image

  Adi

  mart. 13, 2014

  Reply

  Interesant. Si eu am experimentat asa ceva, am fost foarte fericit catva timp după care am revenit La viața mea cu bune si rele..

  • avatar image

   Alina

   mart. 14, 2014

   Reply

   :) Trebuie să căutăm lucrurile care ne mișcă inima...

 • avatar image

  Roxana B.

  mart. 26, 2014

  Reply

  Ma bucur mult sa vad ca mai exista oameni cu suflet mare... Sa-ti ajute Dumnezeu sa-ti intalnesti iubirea, asa cum ti-a urat si batranica :)

 • Cautandu-L | Casuta sufletului meu.

  iun. 13, 2014

  Reply

  […] în contrast cu asta, mi-am amintit de o altă bătrână din București, tăcută, liniștită, pe chipul căreia se citea mâhnirea, suferința, care nu […]

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.