ascuns in suflet

Încă mai cred în puterea iubirii!

10001337_291615664335998_8210457040943149928_n

Este 05:00 dimineaţa. Adevărul este că în această noapte nu am dormit deloc. M-am încăpăţânat să iubesc până la capăt pentru că trăiesc într-o lume a mea, ideală, în care îmi place să cred că iubirea transformă. Ne face oameni mai buni, mai răbdători, mai atenţi unii cu alţii. Mai din Dumnezeu. Şi-am căutat să pun iubire acolo unde nu era. Chiar dacă asta ar fi însemnat să rămân eu cu mai puţină iubire…

Asta pentru că eu încă mai cred în puterea iubirii. Mai cred că există dragoste adevărată, şi că luptăm pentru ea. Mai cred că fiecare dintre noi, în adâncul sufletului, îşi doreşte să întâlnească pe acel cineva, care să îi completeze viaţa. Că, indiferent de cât de răniţi suntem, încă mai îndrăznim să iubim din nou. Că după lacrimile din miez de noapte urmează zâmbetul din zorii zilei, şi că, în ciuda aparenţelor de oameni insensibili, în interior suntem încă buni şi calzi.

Încă mai cred în privirile intense care spun atât de multe! În tăcerile care rostesc vorbe mari. În şoaptele spuse de-o inimă îndrăgostită… Mai cred în îmbrăţişările puternice, strânse cu sufletul şi nu doar cu mâinile. Cred în fluturaşii din stomac, oricât de puerili şi adolescentini ar fi ei. În zâmbetele sincere şi dezinteresate pe care le oferim cu drag.

Da, cred în acea iubire care să schimbe viaţa cuiva, dorindu-şi să o ia de la capăt, cu ea/el alături. În iubirea care te face să acţionezi nebuneşte după standardele oamenilor, dar perfect normal după standardele Cerului. În acea iubire care nu te lasă să dormi noaptea, sau dimineaţa pe la 05:00…

Cred toate acestea, deşi mi s-a spus des să nu mai cred. Ba chiar mi s-a demonstrat că uneori cred în zadar. Dar voi continua să cred în puterea iubirii, pentru că dacă nu voi mai crede în asta, atunci… nu mai am nimic. Dacă voi înceta să mai cred că iubirea transformă, atunci, permiteţi-mi să vă spun că trăim într-o lume tristă, în care deja am pierdut pariul cu viaţa, şi pe noi înşine…

Voi continua să cred în puterea iubirii, pentru că, de fapt, noi, cei care mai credem în iubire, oferim speranţă şi celor fără de speranţă.

Imagine preluată de pe: www.deviantart.com

Citeste si:

ascuns in suflet / Diverse

Mai devreme m-a sunat tata

Mai devreme m-a sunat tata. M-am bucurat. De mult nu m-a mai sunat el... M-a întrebat cum suntem și ce facem. A vorbit și cu Ri...

ascuns in suflet

Viața este imprevizibilă, însă tu poți fi prezent

Viața este imprevizibilă. Nu îți garantează nimeni ziua de mâine, fericirea de astăzi și siguranța clipei. Unora dintre n...

8 Comments

 • avatar image

  R

  iun. 17, 2014

  Reply

  O, da, “iubirea” inseamna sa nu dormi noaptea pana la 5 dimineata visand cai verzi pe pereti la un tip pe care nu ti-l poti scoate din minte si care te face sa “functionezi” anormal, dupa toate standardele Cerului, lumii din punct de vedere psihologic, emotional, social, relational, cognitiv etc. Dragostea inseamna sa stai treaza noaptea langa un copil sau sot bolnav nu sa-ti bolesti iubirea neimpartasita ca in romanele clasice de romance. Dupa simptomele ei, se arata clar ce este. Hei, dar pt tine special, poate ar trebui adaugat in 1 Corinteni 13: “Dragostea nu doarme noaptea fiindca viseaza la sufletul pereche pana la 5 dimineata”. Cand iti vei reveni? Iti vei reveni vreodata?

  • avatar image

   Alina

   iun. 17, 2014

   Reply

   Doamnă, trăiţi într-o realitate a d-voastră şi doar ce mi-aţi demonstrat că o dată cu vârsta, nu vine tot timpul şi înţelepciunea. Nu mai interpretaţi atât de eronat articolele mele, şi acesta chiar e ultimul mesaj pe care vi-l adresez pentru că nu vreau să vă dau apă la moară. O zi bună!

   • avatar image

    Michelle

    iun. 17, 2014

    Reply

    Draga doamna, si eu ma vad nevoita sa va raspund...e musai sa va treziti pentru ca a intelege ca iubirea inseamna doar sa stai noaptea langa un copil bolnav, este deja un efect al bolii pe care il traversati, cu atat mai mult cu cat un copil bolnav ar trebui sa va arate in ce grad de neiubire traiti, atunci cand iubiti, copii se imbolnavesc mai rar si daca se intampla fac niste forme usoare, le trece repede, nu e nevoie de o noapte...si daca ati fi iubit vreodata sau daca ati fi fost iubita, ar fi trebuit sa stiti ca sentimentul va tine treaza f multe nopti, va relaxeaza, va face parca mai frumoasa, copiii nici nu se mai imbolnavesc.....pfuuu....o minune......va recomand sa incepeti a iubi....si ca sa nu rositi, va spun ca nu e nevoie sa va apucati de iubit la intamplare, vre-un barbat, ceva....nu....puteti incepe cu persoana dvs ( chiar daca nu va place) , cu copilul....cu copiii in general....cu aerul, apa, florile si soarele.....cam cu tot ce va inconjoara....pentru vindecarea copiilor si a dvs, il puteti citi pe Adrian Nuta - Calea Vrajitorului....si pentru un efect logic si rapid al simpomelor prin care treceti, va sugerez Noua Medicina Germana ( ambele le gasiti pe internet GRATUIT)....Toate cele bune si multa Sanatate !!!

 • avatar image

  F

  iun. 17, 2014

  Reply

  Sant de apreciat articolele tale dar cred ca nu ai experienta in dragoste, poate doar din carti. Iar de prea multe ori am impresia ca la tine exists o Asa zisa " Iubire de sine " prea mare. In asta poti avea experienta. Pacat de noptile tale ne dormite!

 • avatar image

  Maria

  iun. 18, 2014

  Reply

  Si eu cred ca iubirea adevarata te transforma cand te iubesti cu adevarat si investesti in tine , altfel nimeni nu te poate modela , nu te poate face altcineva prin puterea iubirii Cand eram inocenta si "copilandra" credeam in idealuri pesemne inchipuite .Asta sunt doar lectiile mele , ale tale Alina pot fi la fel de adevarate daca asta te fericeste :) . Credinta mea personala e ca persoana iubita nu ma transforma ci ma accepta asa cum sunt si prin el pot mai evolua in bine a ceea ce sunt .

 • avatar image

  Tudor

  iun. 25, 2014

  Reply

  Dragostea e precum o floare, e frumoasa, o iubim, moare la un momendat dar poate inflori la fel de frumoasa in fiecare an, problema este ca pamantul flori este insasi viata noastra.

  • avatar image

   Alina

   iul. 01, 2014

   Reply

   Aşa este :)

 • avatar image

  fluturi in stomac

  feb. 24, 2015

  Reply

  Iubirea isi are orele ei de nesomn! O dna sta si ingrijeste copilul/sotul bolnav, o alta dna nu doarme pentru ca sotul/iubitul este plecat, alta pentru ca s-a certat, alta pentru ca a aflat eventual de o amanta, alta din cauza fluturilor din stomac etc! Nimeni nu poate judeca iubirea atunci cand exista... fiecare intelege si iubeste in felul ei/lui! Si asa cum suntem diferiti,iata ca si iubirea se manifesta diferit. In schimb dezaprob răutatea celor care compara/cantaresc/judeca "capra vecinului", in spera modul cum simte si descrie autoarea niste momente "sfinte" de iubire! I-as aminti dnei certarete ca de un bolnav poate avea grija si o asistenta,atunci tot de "iubire" ar fi vorba sau mai degrabă de meserie?! Nu mai aruncati cu pietre dna...iubiti! Iubiti orice in felul dvs si lasati oamenii sa scrie/gandeasca/iubeasca cum doresc ei!Este loc pentru toti sub acest cer! ;)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.