Diverse

Mai bine ticălos?

Oameni, oameni şi iar oameni. Zilnic interacţionăm cu cei din jurul nostru şi…permanent rămânem cu un gust amar. Amar de tot. Cei care ar trebui să ne fie exemple… sunt exagerat de inumai pentru a le putea fi urmat exemplul. Trăim într-o lume în care nici nu mai ştii cum trebuie să fii. Nu mai ştii dacă trebuie să fii un ticălos sau o persoană amabilă. Ciudat este că tot mai multă lume îmi spune şi se justifică prin faptul că ”cei ticăloşi şi şmecheri observ că au noroc în viaţă. Reuşesc să obţină tot ce vor.” Şi uite aşa….ticăloşii merg înainte şi-şi fac treaba cum ştiu ei mai bine, iar ceilalţi care mai au câte un gram de umanism în ei…stau pe tuşă şi privesc cu jind la ceilalţi. Iar peste câteva luni, un an poate…amabilul a devenit şi el un ticălos veritabil! De ce? Pentru că aşa îi merge mai bine. Aşa obţine tot ce-şi propune. Mai demult spuneam cuiva că nu-mi place să linguşesc persoanele şi să fiu făţarnică. Dacă nu sunt de acord cu ceva, spun clar şi tare! Ştiţi ce mi-a răspuns? Că ar trebui să fiu puţin mai linguşitoare şi mai puţin directă şi aşa voi reuşi mai multe în viaţă!!!! Ţin să precizez că acea persoană avea 40 de ani şi îmi era cadru didactic!!!
Da…am rămas cu un gust amar. Cu un gust atât de amar încât astăzi am cerut chelnerului să-mi aducă o limonadă. Nu cu alt scop, ci cu acela de a mă mai îndulci puţin. Nu ştiu. Deşi aş vrea să ştiu. Şi ce e mai grav este că şi eu tind spre ticăloşenie. Începe să mă prindă şi pe mine acest val plin de egosim, de răutate şi de persoană fără scrupule. Şi nu vreau. De asta am să mai beau o limonadă! Sau poate două… am să beau atât de multe limonade până când am să pot spune tare şi deschis: ”Ah, aceasta a fost mai acră ca şi viaţa!”

imagine preluată de pe: www.deviantart.com

Citeste si:

Diverse

Sunt oameni care fug de ei

Sunt oameni care atât de repede fug de ei înșiși, încât în drumul lor răstoarnă și alți oameni. Îi răstoarnă ca pe n...

Diverse

Diana Gadola: ”Te obișnuiești cu boala și cu oboseala”

Diana Gadola: Am 33 de ani și până la ora actuală am făcut suficient de multe alegeri proaste încât să ajung pe la diverș...

3 Comments

 • avatar image

  soaptainimii

  iun. 09, 2010

  Reply

  cat adevar...stii si eu parca ma comport ca ceilalti, desi nu vreau si nu sunt de acord cu comportamentul lor. dar nu stiu, parca ar fi un virus care ne loveste pe toti. sa'mi opresti si mie putina limonada;))...scrii foarte frumos. sa continui tot asa

 • avatar image

  IamwhatIam

  iun. 10, 2010

  Reply

  Mai bine ticalos,cand vrei sa obtii ceva. Am incercat sa fiu amabil,dar nu merge peste tot, pe cand daca esti "ticalos"(tupeist si lingusitor) iti merge mult mai bine. Azi nu mai impresionezi pe nimeni cu "amabilitatea" ta, o sa pari un lingusitor. In concluzie, trebuie sa fii si amabil si "ticalos"(cand e cazul), lumea nu este un paradis in care toti sunt amabili si draguti.

 • avatar image

  SorinC

  iun. 10, 2010

  Reply

  Alina, eu am fost foarte direct (brutal de direct, uneori) in toate relatiile mele cu semenii si am avut foarte mult de pierdut pana acum. Nu spune nimeni ca trebuie sa fii lingusitor, egoist sau indiferent. Probabil calea de mijloc e cea mai buna, cel putin asta e concluzia la care am ajuns eu dupa ce m-am dat cu capul de pereti de multe ori.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.