de la o fata catre alta / Diverse

Mâine poți fi tu mama pe care azi o critici!

Mâine poți fi tu mama pe care azi o critici!

Se spune că trebuie să te ferești să intri în gura lupului. Însă, de când am devenit mamă, am descoperit că cel mai aprig trebuie să te ferești să intri în gura mămicilor.

Cele mai multe sfaturi nesolicitate, cele mai multe comentarii și cele mai urâte priviri am primit de când sunt mamă. De la alte mămici, desigur. Fără să alegi și fără să vrei, o dată cu nașterea intri într-un grup ”exclusivist” în care fiecare știe mai bine.

Te-ar surprinde să descoperi câtă răutate poate ascunde o femeie… pentru altă femeie. ”Am crezut că mamele trebuie să fie blânde…” a scris o proaspătă mămică pe un grup de pe facebook, în timp ce era atacată și bombardată din toate părțile cu comentarii pline de ură, venin și judecată.

Nu îmi place CanCan-ul. Nu urmăresc presa tabloidă. Însă nu am putut să nu remarc noul caz: Gina Pistol. A născut femeia și a îndrăznit să posteze o fotografie cu o bucată de cărucior în natură. Au urmat comentariile: ”alăptezi sau îi dai lapte praf?”, ”De ce ai scos copilul afară atât de repede?”, ”Cauți să faci bani de pe urma copilului, prin reclame” și așa mai departe. Îmi aduc și eu aminte de perioada în care abia născusem, eram și într-o depresie post natală și eram bombardată cu mesaje necerute: ”de ce îl ții așa?”, ”de ce stă cu picioarele X?”, ”vezi că e plin pampersul” etc etc. Nu apucasem bine să mă dezmeticesc după naștere și brusc am intrat într-o lume răutăcioasă, plină de critici și judecată. Lume care nu a încetat nici acum, deși copilul meu are deja peste 3 ani.

Ne simțim în regulă să etichetăm copiii altora. Să ne uităm chiorâș. Să judecăm din priviri. Să știm noi mai bine. Să comentăm. Să strâmbăm din nas. Să ne răstim la celelalte mame. Asta în timp ce ne ținem propriul copil în brațe. Dar ce uităm este că mama pe care azi o acuzăm, mâine putem fi ea.

Fotografie preluată de pe: www.deviantart.com

Citeste si:

Diverse

Diana Gadola: ”Te obișnuiești cu boala și cu oboseala”

Diana Gadola: Am 33 de ani și până la ora actuală am făcut suficient de multe alegeri proaste încât să ajung pe la diverș...

Diverse

ANDREEA MARIN: Uneori suntem nevoite să fim mai puternice decât o cere definiția feminității

ANDREEA MARIN: Uneori suntem nevoite să fim mai puternice decât o cere definiția feminității. Alina Ilioi Mureșan: Așa...

No comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.