Diverse

Merită să faci ceva altfel decât se face?

       Astăzi am fost întrebată dacă merită ceea ce fac eu. Dacă merită ca în timp ce lucrez, alţii de vârsta mea să meargă dintr-un loc în altul, dintr-un club în altul sau să aibă o viaţă liniştită de studenţi. De multe ori am uimit cu vârsta mea „fragedă”, ţinând cont de activitatea mea profesională şi de multe ori şi eu mi-am pus această întrebare. Dacă nu cumva ajung să pierd din vedere esenţialul, anumite etape ale vieţii şi să las ca lucrurile frumoase să treacă pe lângă mine? Ciudat este că am ştiut răspunsul în momentul următor. Nu mi-a trebuit mult timp de gândire pentru că undeva, în inima mea am ştiut ce să răspund. Da, merită!

     Atunci când analizez viaţa şi pun în balanţă ce am pierdut cu ceea ce am câştigat, observ cum balanţa se înclină spre ceea ce am câştigat. Cu siguranţă Dumnezeu are un plan pentru fiecare din noi, la timpul şi momentul potrivit. Nu mă îndoiesc de acest lucru, pentru că dacă m-aş fi îndoit, atunci tot ce am făcut… ar fi în zadar. Da, e adevărat, de multe ori poate că nu am dormit atât cât am vrut, sau nu am ieşit la o cafea atunci când am fost chemată… ori am ratat o tabără, o ieşire în străinătate sau vacanţa de vară în care am lucrat zi de zi. Sau poate că am pierdut cunoştinţe, pentru că prieteni nu-i mai pot numi de când şi-au făcut bagajele şi au plecat pentru că se simţeau depăşiţi de situaţie. M-am maturizat, am învăţat şi am acumulat. Nu, să nu cumva să vă gândiţi că nu am fost liberă. Am fost.

Televiziune este un domeniu dur, un domeniu care nu-ţi permite să adormi pe-o ureche. Dacă ai adormit pe o ureche, trebuie să te aştepţi atunci la o surpriză când te trezeşti. Şi totuşi este un domeniu pe care nu eu l-am ales, ci el m-a ales pe mine. Nici o clipă nu m-am îndoit că m-a ales în mod greşit. Ştiu cu siguranţă că Dumnezeu ştie mai bine de ce, cum şi când. Probabil mulţi vă întrebaţi de ce o tot dau înainte cu Dumnezeu. Sau poate că vă gândiţi că nu prea au nimic în comun una cu alta. Dumnezeu cu televiziunea. Mai gândiţi-vă. Dar să nu ne îndepărtăm de subiect. Să mă întorc la întrebarea noastră. Merită să faci un lucru, să începi mai devreme decât ceilalţi sau mai târziu, depinde cum ţi-e dat? Analizează. Ia o foaie şi scrie. Începe să scriu argumentele pro şi contra. Ai grijă să fie valide. Nu lua în considerare argumentele care vin în favoarea sentimentelor care durează doar o clipă. Ia în considerare stabilitatea. Ceva ce durează… De ce trebuie să faci ceva aşa cum se face? Îndrăzneşte! Timpul e scurt…

Imagine preluată de pe: www.deviantart.com

Citeste si:

Diverse

Sunt oameni care fug de ei

Sunt oameni care atât de repede fug de ei înșiși, încât în drumul lor răstoarnă și alți oameni. Îi răstoarnă ca pe n...

Diverse

Diana Gadola: ”Te obișnuiești cu boala și cu oboseala”

Diana Gadola: Am 33 de ani și până la ora actuală am făcut suficient de multe alegeri proaste încât să ajung pe la diverș...

10 Comments

 • avatar image

  WindowsCluj

  iun. 23, 2012

  Reply

  Cand faci ceva ce iti place si iti aduce satisfactie, merita. Nici nu agreez spiritul asta de turma cum fac multi tineri care isi pierd noptile in cluburi si isi beau mintile, argumentand ca ei "se distreaza". Cand incepi o treaba serioasa de tanar, ajungi departe si e bine sa te tii de treaba asta si mereu sa te perfectionezi si sa iti depasesti potentialul. Timp de pierdut si frecat duda se poate face la orice varsta si asta duce la regres.

  • avatar image

   Alina

   iun. 23, 2012

   Reply

   Din păcate li se pare că e ceva normal să trăiască aşa, pentru că toată lumea "o face". E greu să ne desprindem de spiritul de turmă, să trăim după principiile noastre şi nu ale celorlalţi. Să avem principii individuale, şi nu în grup:)

 • avatar image

  Alex

  iun. 23, 2012

  Reply

  Da Alina ,poate că merită să începi să faci ceva mai devreme decât ceilalţi atâta timp cât nu există altceva care să intervină.Şi sunt sigur că ai de câştigat din ceea ce faci dar acest lucru oricum ,nu cred ca ar trebui să împiedice pe cineva să se mai şi distreze.Oricum sunt de acord cu ceea ce ai scris atâta timp cât nu-ţi neglijezi viaţa de studentă.

  • avatar image

   Alina

   iun. 23, 2012

   Reply

   Nu înţelege greşit, niciodată nu am spus că nu e nevoie să ne relaxăm, din când în când să luăm câte o pauză.... Trebuie să găsim un echilibru între toate lucrurile

 • avatar image

  mimi

  iun. 23, 2012

  Reply

  Alina, îţi dau dreptate. Ştiu cum e să fii întrebată dacă se merită, eu în timpul facultăţii am făcut muuult voluntariat, apoi după facultate încă o serie...şi întrebarea era: da se merită atâta efort? dar pentru ce? când în capul tău sunt o grămadă de proiecte şi te rogi ca ele să se îndeplinească, şi când ai viziune cu privire la proiectele tale care sunt importante, şi când ştii şi simţi clar este nevoie de ele...nu poţi sta, nu poţi să nu faci nimic...Odată, un amic de al meu mă întreba: Măi Mirela da tu te hrăneşti numai cu idei? tu mai şi mănânci din când în când mâncare?...dar eu militiez pro orice se face bun, şi cu suflet, şi m ai ales pentru cei care au o viziune, un ţel...şi mai ales când aleargă "job-ul" după tine, nu tu după el...ai o altă perspectivă, şi cântăreşti şi lucrezi mai înţelept...Alina Dumnezeu să te ajute să faci înţelept orice lucru în cariera ta, şi în viaţa personală...:)

  • avatar image

   Alina

   iun. 23, 2012

   Reply

   Mirela, cu siguranţă cei care fac mai multe, cei care "gustă" viaţa, o şi apreciază diferit. Mulţumesc şi aştept să ne vedem în Cluj

  • avatar image

   WindowsCluj

   iun. 23, 2012

   Reply

   mimi Verbul a merita nu are notata marca „refl.”, adica reflexiv, asa cum se indica in cazul altor verbe, adica NU are niciodata si in nicio situatie forma „a se merita” La ce facultate esti? :) Niciodata nu e tarziu pentru a invata ceva .

 • avatar image

  mimi

  iun. 24, 2012

  Reply

  mulţumesc pentru lecţia de gramatică WindowsCluj cel care probabil nu greşeşte niciodată, sau face geşeli foaarte mici...pentru mine niciodată nu este târziu să învăţ câte ceva, şi apoi să şi aplic ceea ce învăţ...numai bine

 • avatar image

  Sanyi

  iun. 24, 2012

  Reply

  Alina, cred ca esentialul este chiar ceea ce faci in viata ta. Chiar ceea ce faci acuma sunt lucrurile frumoase care raman peste veacuri, ceea ce faci acuma sunt cele mai importante lucruri in viata unui om, tu strangi comori pe care nu le mananca moliile si rugina si unde hotii nu le sapa, nici nu le fura. Ma bucur pentru oamenii ca si tine, Domnul sa te pastreze in Harul Sau pana la capat.

 • avatar image

  ionut

  iun. 26, 2012

  Reply

  Era o replica celebra in Spiderman - "with great power..." stii tu... Succes!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.