Diverse

Nu-l pune pe el să plătească pentru greşelile celuilalt

      don__t_go_away_by_sir_danjozumo-d5q327zDe multe ori în viaţă se întâmplă să fim rănite, dezamăgite de persoanele importante şi să ne pierdem încrederea. Ajungem să adunăm amărăciune în sufletul nostru şi să ne promitem că a doua oară nu vom mai fi păcălite. Ne vom apăra, nu vom mai lăsa pe nimeni să ajungă la inima şi sufletul nostru… şi vom păstra distanţă între noi şi următorul bărbat. Iată aşa ajungem să facem o imensă greşeală: punem omul din prezentul nostru să plătească greşelile celui din trecutul nostru.

     Respingem cuvintele frumoase, suntem sceptice atunci când face un gest galant şi mereu îi reamintim că „aştept să văd cum o să pleci şi tu, la fel ca ceilalţi”. Nu ne mai bucurăm de omul minunat de lângă noi care ne iubeşte şi e altfel, ci ne străduim din toate puterile, inconştient, să-l transformăm într-un laş care îşi ia tălpăşiţa şi fuge. De ce? Pentru că din cauza unei experienţe neplăcute în trecut, trăim cu impresia că toţi bărbaţii sunt laşi care la un moment dat dispar. Şi ne mai mirăm de ce nu se întâmplă nimic frumos în viaţa noastră şi nu dăm peste un om minunat?

   Să-ţi spun eu de ce: eşti atât de plină de amărăciune şi de răni nevindecate, nu ai încheiat încă etapa din trecutul tău, iar acum îl pui pe cel care vrea să-ţi fie alături să plătească pentru greşelile celuilalt. La fel se întâmplă în iubire, la fel şi în prietenie. Schimbă acest lucru de astăzi. Lasă trecutul în urmă, lasă rănile să se vindece şi acceptă dragostea pe care cei din jurul tău doresc să ţi-o ofere. Nu respinge o persoană minunată doar pentru că s-ar putea ca pe viitor să devină altcineva. Trecutul e trecut. Începi o altă etapă a vieţii tale, o etapă în care nu pedepseşti persoane din jurul tău, şi în acelaşi timp şi pe tine.

Imagine preluată de pe: www.deviantart.com

Citeste si:

Diverse

Am făcut o pauză

Salut, Ce mai faci? Să știi că eu am făcut o pauză căci mi-am spălat sufletul. Cum cu ce? Cu lacrimi. Nu știai că lac...

Diverse

Cum ne pot ajuta jocurile online?

Jocurile educative online pot avea o serie de efecte pozitive asupra copiilor și tinerilor care le utilizează. Acestea pot include: ...

No comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.