Diverse

Nu sunaţi, ies eu din 5 în 5 minute!

Criză. Un cuvânt auzit atât de des în ultimul timp. Un cuvânt care a trecut pe buzele tuturor, lăsând în urma lui parfum de deznădejde şi un miros sărăcăcios. Guvernul a găsit un motiv ca să spună oamenilor de ce merge rău ţara, patronii înaintează acest cuvânt pentru a justifica salariu atât de mic şi anagajaţii suportă toate mizeriile de frică. A cui frică? A crizei, normal! Că e criză, că nu e criză…toată lumea vine cu soluţii care de care mai igenioase sau mai prosteşti. Deşi, unii sunt mulţumiţi pentru că au un motiv în plus pentru a nu dărui nimic mâinii întinse care cere: ”N-am! E criză!”

E criză? Dacă e criză, propun să mai lăsaţi televizorul ăla care şi aşa consumă, şi să luaţi o carte în mână să citiţi, sau să faceţi o plimbare lungă prin natură. În loc de micşorarea pensiilor, ce-aţi zice dragi guvernanţi, să mai băgaţi mâna şi-n salariile voastre? Nu de alta, dar deja vă dă pe dinafară! Sau, haideţi să ne întoarcem în trecut, şi să facem ca pe vremuri! La ora 10 stingerea, două ore de televizor şi radio doar cu porţia. Întorcându-ne la oile noastre, consider că stârpirea corupţiei ar contribui mult la revenirea din criză. Chiar ieri vorbeam cu cineva şi spunea că noi avem  doar impresia că trăim în criză. De fapt, tot aşa trăim. Doar că acum avem un motiv în plus să ne plângem. Soluţia cea mai ideală ar fi să punem osul la treabă! Cum spunea mama mea când eram mică, ”cine nu lucrează, nici să nu mănânce”.

O altă constatare este că, de multe ori cumpărăm lucruri de care nici măcar nu avem nevoie. Pur şi simplu le vrem şi noi pentru că-s pe piaţă nou ieşite sau sunt la modă. Bine ar fi să nu ne cumpărăm un alt telefon, decât când ni se strică celălalt. Să învăţăm să facem economie. Întrebarea care ne frământă pe toţi este: ”care e soluţia la criză?”. Răspunsul ar fi : ”Care criză? Economică sau socială?” Pentru că da, trăim într-o criză socială în care prostia s-a luat de mână cu subcultura şi fac pereche bună! Criza economică? Dacă am învăţa să şi dăruim, nu numai să cerem, nu am ajunge în situaţa în care să plângem că am ajuns la fund de sac.  Pentru poporul care strigă totuşi că vrea soluţii, să dăm soluţii!

1. Femeie, în loc să te machiezi dintr-o lovitură cu un kilogram de fond de ten şi o canistră de fard, învaţă să foloseşti moderat. Cosmeticele nu se vând la sticluţă pentru a fi folosite doar o singură dată.

2. Bărbatule, în loc să te plângi cu burta la soare că nu-ţi ajung banii, dă jos kilogramul de gel din păr, dolarul de aur de la gât şi ghiulurile nenumărate de pe degete şi…spor la muncă.

3.  Dragi parlamentari, până în prezent aţi venit cu 100 de soluţii, dar nici una aplicabilă. Tot ce vreţi este să tăiaţi şi iar să tăiaţi. Singurul lucru care ar trebui tăiat este nasul vostru care e incredibil de lung.

Culmea economiei: ”Nu sunaţi, ies eu din 5 în 5 minute!’

Citeste si:

Diverse

Sunt oameni care fug de ei

Sunt oameni care atât de repede fug de ei înșiși, încât în drumul lor răstoarnă și alți oameni. Îi răstoarnă ca pe n...

Diverse

Diana Gadola: ”Te obișnuiești cu boala și cu oboseala”

Diana Gadola: Am 33 de ani și până la ora actuală am făcut suficient de multe alegeri proaste încât să ajung pe la diverș...

19 Comments

 • avatar image

  MIMI

  feb. 13, 2011

  Reply

  eeeiii, uite ca io in criza invat sa fiu multumitoare si sa fiu cu zabetul pe buze....desi nu e prea usor...dar invat si sper si sa reusesc la asta...si mereu cultura va dauna graav mediocritatii...asta e demonstrat...:D, iar cat despre tovarasii guvernanti...tare mi-as dori macar 2 luni de zile sa facem schimb de salariu, dar ei fara conturile lor in banci, ci pur si simplu cu un salariu de 650 si plus datorii la banca si alte dari la stat...sa vedem oare cum s-or descurca...mai ales in criza...:)

 • avatar image

  Teo Negura

  feb. 13, 2011

  Reply

  Bine te-am gasit, iti intorc vizita cu placere. Pare un blog interesant la prima vedere, o sa mai trec :) O seara faina!

  • avatar image

   Alina Ilioi

   feb. 13, 2011

   Reply

   :) Bine te-am regăsit şi eu. Cine ştie, poate la a doua vedere se schimbă:))

 • avatar image

  Margeluta

  feb. 13, 2011

  Reply

  Si ce-i mai place romanului sa se vaite! :)) Iesirea oficiala din criza nu va fi prea curand, pentru ca multi au de castigat cu situatia actuala de ...criza!

  • avatar image

   Alina Ilioi

   feb. 13, 2011

   Reply

   Exact! Mulţi au găsit justificare la faptul că dau atât de puţin...

 • avatar image

  tonko

  feb. 13, 2011

  Reply

  Se plîng că nu au bani dar merg zilnic cu maşina la piaţă , la servici , să ia copilul de la scoală şi toate sînt la 2 staţii de maşină , cam 5 minute de mers pe jos

  • avatar image

   Alina Ilioi

   feb. 13, 2011

   Reply

   Da. Sau au câte 3 maşini în faţa casei. Europenii merg cu bicicletele, oameni buni!

 • avatar image

  GIANI

  feb. 15, 2011

  Reply

  Cica criza financiara este cam din 70 in 70 de ani, asa am auzit eu. Ai dreptate multi se folosesc de "criza" ca sa se vaite mai mult, dar ceea ce mi se pare mie foarte dezamagitor este faptul ca majoritatea angajatiilor au o atitudine foarte proasta fata de locul lor de munca, rar mai gasesti pe cineva care sa lucreze cu placere. Solutia pentru criza cred ca ar fii crearea de active, pacat ca nu multe persoane stiu ce's alea :(

  • avatar image

   Alina Ilioi

   feb. 15, 2011

   Reply

   Hm...care criză Giani? :)

   • avatar image

    GIANI

    feb. 15, 2011

    Reply

    Cred ca adevarata criza este in mentalitatea oamenilor. Acuma cred ca este un moment in care oamenii trebuie sa se schimbe pentru a putea face fata viitorului. Parerea mea, dezvoltarea personala este cheia.

 • avatar image

  Glappy

  feb. 15, 2011

  Reply

  Adevarat grăiești,romanilor,oricat le-ai da,tot se vor plange pentru ca asa suntem noi. Asteapta toata lumea ajutoare,dar fara sa ridice un deget.Pai cum sa ai daca nu muncesti. La noi in tara doar putorile o duc rau.

  • avatar image

   Alina Ilioi

   feb. 15, 2011

   Reply

   Poate ne vom trezi cândva...

 • avatar image

  Vasi

  feb. 15, 2011

  Reply

  Chiar si unii italieni au mai renunțat la câte o masina in loc de doua in familie au numai una si se mira uneori când vad cum romanii au mașini mai tari decât unii din ei care lucrează cu același salar minim .se întreabă cum reușiți?

  • avatar image

   Alina Ilioi

   feb. 15, 2011

   Reply

   Dragă Vasi, e inacceptabil să nu ai maşină în România, nu ştiai asta? Vinde tot, casă, masă, copii, nevastă...dar să ai maşină! :))

   • avatar image

    vasi

    feb. 15, 2011

    Reply

    cred ca unii ar fi in stare sa-si vanda si sufletul ca sa aiba masina si inca nu orice fel de masina...cand ii auzi pe unii ,nu are bani si poate lucreza slab dar zice vreau masina din aia sa nu mai aiba nimeni ca mine...

 • avatar image

  Mihai Motrescu

  feb. 15, 2011

  Reply

  ai dreptate....e mai mult politica decat criza

 • avatar image

  Mihaela

  feb. 16, 2011

  Reply

  Imi place,mult blogul tau,chiar cum ai zis tu..mai mult decat un blog, o realitate :) Adevar graiesti! Mai sus decat criza, sunt politicieni, ei ne-au dus tara intr-o directie gresita, pentru ca sunt niste hoti,care nu fac nimic pt noi oamenii de rand,..

 • avatar image

  manu

  feb. 17, 2011

  Reply

  Fiecare popor își merită conducătorii. Pentru fiecare politician care fură, există alții 100000 muncitori care fură. Ford au trebuit să angajeze detectivi să află cien fură. Pentru fiecare politician care doarme la servici, mai sunt 10000 muncitori care fac la fel. Pentru fiecare politican care minte, mai sunt la fel, o țară întreagă care minte zilnic. Oricare din muncitorii care se plâng, dacă ar ajunge politician ar face la fel ca ei, pentru că sunt la fel ca ei, se schimbă doar denumirea ;) Să nu uităm că suntem conduși de un marinar, ni se face turism de către o avocată, și suntem prostiți de televiziunile unor foști securiști. Ori facem o treabă ori nu

 • Concurs

  mart. 11, 2011

  Reply

  Concurs... Buna ziua, vrem sa va aducem la cunostinta ca siteul nostru organizeaza un concurs simplu pentru bloggeri in care premiul este de 600 Lei. Pentru toate detaliile legate de concurs accesati urmatorul link: www.whitenight.ro/concurs/ Va multumim pentru a...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.