Diverse

Omul „misecuvinetot”

Omul Misecuvinetot este uşor de recunoscut. Este acea persoană care consideră că tot ce a primit în viaţă şi are, i se cuvine. Este omul care nu ştie niciodată să mulţumească. De ce scriu acestea? Pentru că mă tot „lovesc” de astfel de persoane. Sau ele de mine, nici nu mai ştiu.

Oamenii „Misecuvinetot” au pretenţii ridicate. Dacă le faci o favoare, nu îţi vor mulţumi pentru că de fapt, adevărul este că…ei ţi-au făcut o favoare pentru că te-au lăsat să te implici în viaţa lor. Dacă le dăruieşti ceva, te întreabă de ce atât de puţin? Sunt ca acei „ţigani” care vin cu sacul la uşa ta, le dai de câteva ori, iar a 10 a oară când vin şi nu mai ai de unde să le dai, te înjură şi te bagă şi te scot, dacă ai noroc scapi nescuipat, iar apoi îţi întorc spatele cu o privire urâtă şi pleacă nervoşi. Da…oamenii „Misecuvintetot” sunt adevărate „opere de artă”.

Nu de puţine ori mi s-a întâmplat să ajut un om, să deschid o uşă, să ofer un scaun şi alte lucruri din acestea, să fac toate acestea cu zâmbetul pe faţă, şi tot ce am primit în schimb a fost o privire ironică şi un nas pe sus. Dar nu e nici o problemă, pentru că noi, cei care ne-am învăţat să mulţumim chiar şi pentru pâinea cea de toate zilele, înseamnă că totuşi avem o educaţie. O educaţie care nu se poate obţine nici cu diplome Harvard, nici cu diplome Yale şi nici măcar cu bani. O astfel de educaţie o ai din bunul-simţ, din dragostea şi grija cu care te-au înconjurat şi învăţat cei dragi ţie.

Aşa că, dragă omule „Misecuvinetot”, data viitoare când întinzi mâna ta hapsână şi ochiul tău lacom, când „storci toată zeama dintr-o lămâie”, aminteşte-ţi că nu eşti tu câştigat. Chiar dacă ai buzunarul plin, portofelul şi garajul plin, în realitate ai un caracter gol. Da, noi suntem cei câştigaţi deşi nu ni se cuvine o asemenea onoare. Până când vei realiza toate acestea, mult spor. Şi multă educaţie.

 

Imagine preluată de pe: www.deviantart.com

Citeste si:

Diverse

Am făcut o pauză

Salut, Ce mai faci? Să știi că eu am făcut o pauză căci mi-am spălat sufletul. Cum cu ce? Cu lacrimi. Nu știai că lac...

Diverse

Cum ne pot ajuta jocurile online?

Jocurile educative online pot avea o serie de efecte pozitive asupra copiilor și tinerilor care le utilizează. Acestea pot include: ...

10 Comments

 • avatar image

  Emma

  aug. 07, 2011

  Reply

  De unde ai atata inspiratie? Eu ori de cate ori ma pun jos sa imi scriu gandurile in jurnal, nu ma aleg decat cu cateva vorbe goale despre ceea ce mi s-a intamplat in ziua aceea dar nimic despre ceea ce simt si vreau cu adevarat sa scriu. De parca nu gasesc cuvintele potrivite....

  • avatar image

   Alina Ilioi

   aug. 07, 2011

   Reply

   Atunci sunt convinsă că tu ai un alt talant...poate poţi cânta frumos, vorbi, etc:)

   • avatar image

    Emma

    aug. 09, 2011

    Reply

    Se poate...dar inca nu l-am descoperit. :)

 • avatar image

  Simpler

  aug. 08, 2011

  Reply

  Multi bloggeri romani ar vrea sa stie daca ai avea curajul sa raspunzi la cateva provocari simple si de bun simt. Daca esti interesat/a sa participi la acest joc intre bloggeri intra aici.

  • avatar image

   Alina Ilioi

   aug. 10, 2011

   Reply

   Spam?

 • avatar image

  tonko

  aug. 08, 2011

  Reply

  Sărut mîna ! Cunosc personajul ! Mă lovesc de el în fiecare zi !!!!

 • avatar image

  Mariana (Nozomi)

  aug. 09, 2011

  Reply

  Raman recunoscatoare. Ai reusit sa faci un portret excelent! Stiu si eu cateva caractere din tipologia asta., net superioara oricarui "muritor" (da, ei sunt zei pentru noi). Stii ce e mai frumos cand vad o scena cu o persoana din asta? Ma dau un pas mai in spate sa observ "the whole picture" pentru ca nu va intarzia sa apara momentul dizgratiei. Si te asigur ca spectacolul e nemaipomenit.

 • avatar image

  Alin Oanta

  aug. 09, 2011

  Reply

  Buna Alina am vazut articolele tale,si cred ca ai un dar care vrei sal impartasesti cu lumea, aratandule calea de iesire din diferite probleme, si te sustin. Toti ar trebui sa te asculte,pentru ca nu toata lumea vede dincolo de trupul uman sis gaseste cuvinte,Toti ar trebui sa fim autodidactici sa ne controlom viata,sa vedem deincolo de aparente si de raul care nil putem face,acest lucru este VOINTA si multi dintre noi nu o au.Sper sa mai postezi un blog despre Rolul Oamenilor pe Pamant.

  • avatar image

   Alina Ilioi

   aug. 09, 2011

   Reply

   Îţi mulţumesc Alin:)

 • avatar image

  Florea

  aug. 16, 2011

  Reply

  Situatiile din viata reala sunt oglinda sufletului tau. Daca oamenii se simt superiori tie, este fiindca si tu te simti superioara oamenilor - este o capcana in care cad cei spiritualizati, oameni cu etica, morala, etc.(fericiti cei saraci cu duhul era un avertisment al acestei capcane). Educatia ta, si nobletzea ta sunt date tot de catre Dzeu, prin urmare nu ti se cuvine sa te simti superioara. Multumeste-i lui Dzeu pt aceste injosiri, ce-ti purifica sufletu si multumeste-i ca nu-i mai rau. Daca tu te vei schimba cu adevarat se va schimba si mediul tau. Daca vei dispretui pe acesti oameni vei primi medicamente mai grele.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.