Diverse

Opreşte-te!

     Stai. Ascultă. Tu! Da, tu, cel care citeşti. Nu te mira, vreau să te opreşti. Trebuie să-ţi spun ceva. Ceva care sper să-ţi schimbe viaţa. Sau cel puţin… ceva care să te pună pe gânduri.

  Opreşte-te din a te mai acuza. Nu tu eşti de vină. Nu e vina ta pentru ce s-a întâmplat. Ai fost doar persoana nepotrivită, într-un moment inoportun. Dar lucrurile se vor rezolva. Ai să vezi. Tot ce trebuie e să crezi în tine. Crede în tine şi învaţă din ce ţi s-a întâmplat. Suflet blând, nu te mai acuza degeaba. Nu te pedepsi singur. De ce eşti un judecător atât de dur cu tine? Iartă-te. Este în regulă. Trebuie să înveţi să te ierţi. Întâi pe tine, da. Mai apoi… iartă-i şi pe cei care ţi-au greşit. Poţi. Ştiu că poţi.

 Nu te mai compara cu altcineva. El e el, tu eşti tu. Eşti unic. Ai calităţi unice. De ce compari albul cu negrul? Cine ţi-a spus că e în ordine să compari ce ai cu ce are altul? Bucură-te de lucrurile tale, de ce ai şi de ceea ce ai primit. De ce tu nu ai ce are celălalt, Dumnezeu ştie. Poate că nici nu ai nevoie. Poate că nu asta te-ar face fericit, deşi aşa ţi se pare acum. Tu eşti tu.

Opreşte-te din rutină. Stai aşa. Fă astăzi ceva diferit. Fă ceva ce ţi-ai dorit să faci de mult. Acum e timpul. Nu mâine, nu săptămâna viitoare. Acum. Dacă nu o faci acum, poate că nu o vei mai face niciodată. Omule, permite-ţi să fii fericit. Să te bucuri. Nu fă zi de zi doar ce trebuie să faci. Fă şi ce vrei să faci. Nu timpul e scurt. Viaţa e scurtă.

Ştiu că lumea spune să alergi. Că trebuie să fii mereu în alertă. Să mergi înainte. Dar… de când nu ai luat o scurtă pauză? Respiră. Ai uitat cum se face? Relaxează-te. Vezi dacă punctul în care eşti acum, este unde trebuia să fii. Unde doreai să fii, unde ţi-ai propus să mergi. Şi dacă nu, nu ezita să-ţi schimbi direcţia. Chiar dacă te sperie necunoscutul. Chiar dacă ţi-e frică. De ce să mergi pe un drum care nu se potriveşte cu mărimea paşilor tăi?

  Opreşte-te din a fi manipulat. Deschide ochii. Priveşte. Trebuie doar să priveşti. Va fi mai greu la început, vei vedea mai greu. Poate că vei vedea în ceaţă. Dar cu timpul, imaginea va deveni clară. De ce să gândească alţii pentru tine? Tu nu ai raţiune? Tu nu poţi? Nu eşti capabil?

Nu mai spune că tu nu vei iubi niciodată sau că nu ai dreptul să fii iubit. Opreşte-te din a vorbi asemenea aberaţii. Uită-te în jur. Începe prin a te uita la Dumnezeu. Mai apoi, vei descoperi o nouă lume în jurul tău. O lume plină de iubire. Ai dreptul să iubeşti, poţi să o faci şi da, cineva te va iubi şi pe tine. Sau poate că te iubeşte chiar acum. Gândeşte-te.

  Opreşte-te să mai spui că e ultima oară şi să nu fie. Ţii minte că şi prima oară, a doua, a treia, chiar şi a patra au fost ultima oară? Până când oare o să fie pentru ultima dată? Dacă ai luat o decizie, ţine-te de ea. Dacă e ultima, ultima să fie. Nu prelungi ceva ce nu e menit să fie prelungit. Va începe să miroase. Să putrezească. Şi tu nu vrei putregai în viaţa ta, nu?

 Nu mai judeca. Nu mai acuza. Cine ţi-a spus că poţi? De unde ştii tu povestea celui în dreptul căruia arăţi cu degetul? Poate că data viitoare vei fi în aceeaşi situaţie. Poate că prin acuzarea ta, distrugi o viaţă. Un suflet. Poate…

Opreşte-te! Acum! Opreşte-te până nu e prea târziu! Nu te lăsa amăgit că ai timp. Cine-ţi garantează? Dacă tot alergi, aleargă în direcţia corectă. Aleargă cu zâmbetul pe buze şi inima împăcată. Acum sunt liniştită. Ţi-am spus ceva. M-am oprit din ceea ce făceam ca să-ţi spun asta. Am vrut să mă opresc ca să te rog şi pe tine să te opreşti. Măcar acum.

Citeste si:

Diverse

Sunt oameni care fug de ei

Sunt oameni care atât de repede fug de ei înșiși, încât în drumul lor răstoarnă și alți oameni. Îi răstoarnă ca pe n...

Diverse

Diana Gadola: ”Te obișnuiești cu boala și cu oboseala”

Diana Gadola: Am 33 de ani și până la ora actuală am făcut suficient de multe alegeri proaste încât să ajung pe la diverș...

19 Comments

 • avatar image

  jademan

  ian. 09, 2012

  Reply

  Mulţumesc. Chiar mulţumesc. Doar atât. :D

  • avatar image

   Alina Ilioi

   ian. 09, 2012

   Reply

   Cu toată plăcerea:)

 • avatar image

  G'Man

  ian. 09, 2012

  Reply

  super, mersi!:)

 • avatar image

  andrei

  ian. 09, 2012

  Reply

  frumos!!

 • avatar image

  Alin

  ian. 09, 2012

  Reply

  :)

 • avatar image

  Alexandru

  ian. 09, 2012

  Reply

  Nu mai era un articol in care ziceai ca daca prietena / prietenul iti zice "esti prea bun pentru mine" nu este un argument valid la o despartire? L-ai sters? http://georgesworld.net/2011/11/when-my-ex-said-youll-never-find-someone-like-me-i-replied-with-thats-the-point/

  • avatar image

   Alexandru

   ian. 09, 2012

   Reply

   Cat despre acesta, foarte tare. Aceasi atitudine incerc sa mi-o formez si eu. Doar ca imi vine destul de greu de aplicat.

  • avatar image

   Alina Ilioi

   ian. 09, 2012

   Reply

   Ba da. Încă mai este acel articol:)

   • avatar image

    Alexandru

    ian. 10, 2012

    Reply

    Hmmm, aveam impresia ca ar fi fost scris scris pe 7 sau 8 ianuarie, dar nu imi mai apare pe prima pagina. L-oi fi citit prin arhiva. Ma rog, moving on.

    • avatar image

     Alina Ilioi

     ian. 10, 2012

     Reply

     În stânga este un buton de search. Scrie acolo titlul articolului şi apasă search şi ţi-l va găsi automat:)

    • avatar image

     Nelutu M.

     ian. 27, 2012

     Reply

     https://alinailioi.ro/esti-prea-buna-pentru-mine/1981 L-am cautat eu pentru tine.

 • avatar image

  mirela

  ian. 11, 2012

  Reply

  Multumesc pentru sfaturi! :) Cata liniste si incredere poti sa insufli celor ce te citesc.... FELICITARI!!!

  • avatar image

   Alina Ilioi

   ian. 11, 2012

   Reply

   Cu toată plăcerea mea:)

 • avatar image

  Roxana Tabitha

  ian. 12, 2012

  Reply

  Dacă nu aș ști că nu este așa, aș putea crede că articolul ăsta l-ai scris special pentru mine! Mulțumesc!!

  • avatar image

   Alina Ilioi

   ian. 12, 2012

   Reply

   Cu toată plăcerea. Şi... poate că chiar a fost scris special pentru tine.

   • avatar image

    Roxana Tabitha

    ian. 13, 2012

    Reply

    ..atunci îți mai mulțumesc o dată și îți zic că mi-ai făcut mult bine prin el!

  • avatar image

   mirela

   ian. 12, 2012

   Reply

   Si eu am avut aceeasi senzatie,Roxana.... insa pentru ca am mai spus-o si la un alt articol .... am zis sa nu devin plicticoasa, repetand acelasi lucru! :))

 • avatar image

  Sanyi

  ian. 24, 2012

  Reply

  Alina, daca mesajul de mai sus este creatia ta, sa sti ca alergi "în direcţia corectă". Toata stima.

  • avatar image

   Alina Ilioi

   ian. 25, 2012

   Reply

   Îţi mulţumesc, da, tot ce e pe site este creaţia mea:)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.