Diverse

Pe meleaguri străine

Pentru mine Paris este un oraş în care poţi să te bucuri de lucruri frumoase, dar nu mi s-a părut deloc un oraş al îndrăgostiţilor. Nu ştiu de ce asta. Probabil nu eram cu oamenii potriviţi. De fapt, în doar două zile nici nu am apucat să văd tare multe.

Londra? Londra este un oraş simpatic, dar nici pe acest oraş nu am reuşit să-l vizitez aşa cum trebuie. Poate că mâine voi reveni cu ceva noutăţi. Deocamdată, pentru mine e un oraş ca oricare altul.

Oricum, călătorind zilele acestea am observat că românii sunt peste tot. Oriunde te-ai întoarce dai peste români. Şi am întâlnit tot felul de români. Români care s-au emancipat, români care doresc un viitor, români cu o minte deschisă. Doar că…am întâlnit şi români cu mintea închisă, oameni care încă nu ştiu ce înseamnă apa şi săpunul şi oameni care au uitat de unde au plecat. Nu asta este atât de important ci comportamentul pe care alegi să-l ai. Poţi să fii prinţ şi să te comporţi ca un om de rând şi atunci tot respectul nostru pentru că ştii cum să relaţionezi cu fiecare sau poţi să fii cerşetor şi să te comporţi ca un prinţ. Şi aici mă refer la pretenţii. Atunci…tot dispreţul nostru.

Mi-e dor de căldură, de soare, de un zâmbet şi de o îmbrăţişare. Vreau să fiu din nou copil şi să uit de răutatea lumii. Dar nu e posibil. Aşa că…mă pun în pat şi mă pregătesc pentru o nouă zi. Mă pregătesc pentru o Londra ploioasă sau nu…  Somn uşor dragii mei

 

 

imagine preluată de pe: www.deviantart.com

Citeste si:

Diverse

Diana Gadola: ”Te obișnuiești cu boala și cu oboseala”

Diana Gadola: Am 33 de ani și până la ora actuală am făcut suficient de multe alegeri proaste încât să ajung pe la diverș...

Diverse

ANDREEA MARIN: Uneori suntem nevoite să fim mai puternice decât o cere definiția feminității

ANDREEA MARIN: Uneori suntem nevoite să fim mai puternice decât o cere definiția feminității. Alina Ilioi Mureșan: Așa...

8 Comments

 • avatar image

  Risipitoru'

  iun. 21, 2011

  Reply

  Este si normal sa fi dezamagita... Poate daca ai fi fost indragostita, vedeai Parisul cu alti ochi cu toate ca alaturi de tine nu era alesul. Numai auzul acordeonului si a celebrelor valsuri ti-ar fi starnit imaginatia si te vedeai plimbandu-te pe malurile Senei,odata cu ultimele unde de soare apus si valurile acesteia aducandu-ti in inima depanarea firului clipelor frumoase petrecute impreuna. Sa nu mai zic de maretia turnului Eiffel, altarul in ale carui inaltimi multi tineri si-au jurat dragoste eterna. Si pot continua mult si bine. Poate daca ai fi fost trista, satula de neajunsurile si problemele vietii, Londra ar fi fost pentru tine, refugiul spre care a tanjit Bacovia. Acea eternitate, peisaj apocaliptic, in care cerul sa planga alaturi de suspinul sufletului tau, adierea vantului sa iti alimenteze agonia trupului prins de gheara fiorului mortii si celebrul Big-Bang al carui orologiu iti numara bataile inimii lasand sa se inteleaga ca acea clipa trebuie sa vina. Va fi o zi, o noua zi pentru fiecare roman. Acea dimineata in care o sa se schimbe, dintr-un fiu risipitor intr-unul ascultator, fie din materie in duh.

  • avatar image

   Alina Ilioi

   iun. 23, 2011

   Reply

   Poate că dacă aş avea ocazia să stau mai mult de o zi în aceste oraşe, le-aş privi cu alţi ochi. Acum a fost totul fugitiv:)

   • avatar image

    Risipitoru'

    iun. 23, 2011

    Reply

    cu ochi mai buni sau mai rai :)dar la urma urmei si gandurile noastre tot fugitive sunt nu? sau imaginatia?

 • avatar image

  Claudy

  iun. 22, 2011

  Reply

  buna1daca vii prin Irlanda scrie.mi si te invit la o cafea:)

  • avatar image

   Alina Ilioi

   iun. 23, 2011

   Reply

   Hey. Irlanda? Nu ştiu...deocamdată nu am planificat să merg acolo...:( Mi-ar plăcea mult

 • avatar image

  Claudya

  iun. 23, 2011

  Reply

  daca te gandesti sa vii,sa te pregatesti ca ploua la fel de mult ca in londra:(,da poate aduci soarele cu tine pt cateva zile;)

 • avatar image

  Claudy

  iun. 23, 2011

  Reply

  daca te gandesti sa vii aduci soarele cu tine;)ca ploua la fel de mult ca in londra:)

 • avatar image

  Doar eu...

  aug. 21, 2011

  Reply

  E foarte frumos la Londra...numai sa prinzi o zi "insorita" de vara...!!! Sper, si iti doresc foarte mult, daca vei mai reveni, sa vezi si intreg ..!!! : )

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.