Diverse

Prima experienţă la Business Days Oradea

       544450_533140603404690_935974467_n  Miercuri dimineaţă ne-am urcat în maşină, pe jumătate adormite, şi am pornit către Oradea, locul în care avea să se desfăşoare Business Days. Am pornit cu o curiozitate sinceră, aştepând să văd ce am să descopăr acolo, dar şi dacă am să mă întorc mai „bogată” decât am plecat.

     Luându-mă după numărul de foi A4 care sunt umplute cu informaţii pe care le-am primit de-a lungul conferinţei şi a workshopurilor, deja îmi dau seama că acest articol va fi mai lung decât de obicei. De ce? Pentru că nu aş vrea să uit nici un detaliu important. În primul rând, doresc să fac referire la organizare. Echipa a fost una unită şi bine pusă la punct, fiecare ştiindu-şi rolul şi mai mult decât atât, îndeplinindu-l. Programul a fost structurat cât se poate de bine, iar micile gustări din pauze delicioase.  Bine, acum lăsând aceste detalii organizatorice la o parte, vreau să fac referire la calitatea şi cantitatea informaţiilor care ne-au fost furnizate. Miercuri şi joi 3-4 aprilie, au fost două din cele mai bune zile din viaţa mea, referitoare la business şi dezvoltare personală.  De ce? Pentru că aproape de la fiecare speaker am cules câte un mărgăritar pe care am să vreau să-l lustruiesc puţin până când voi putea să-l adaug la colecţia personală. Câteva exemple?

  • Dacian Palladi, spre exemplu, a spus că cel mai mult contează matematica inimii şi a valorilor, iar întrebările pe care ar trebui să ni le punem sunt: „Care este comportamentul tău vizavi de flexibilitate şi adaptabilitate?”, „Atunci când încerci să te adaptezi, de ce valori te ţii?”
  • Mircea Munteanu: Informaţia trebuie să fie necesară şi suficientă, în schimb suntem suprasaturaţi de informaţie.
  • Alin Mercheş: Viziunea ta nu trebuie să se schimbe.
  • Silviu Hotăran: Neprevăzutul face parte din viaţă, iar bucuria drumului te poate face să ajungi la lucruri mai importante.
  • Mihaela Stroe: Ieşi din zona de confort, fii prieten cu mintea ta, asumă-ţi riscuri, începe să asculţi.
  • Sebastian Văduva: Viaţa e plină de surprize pe care nu le poţi controla. Nu-ţi fie frică să fii deosebit, pus deoparte! Împlinirea adevărată vine în momentul în care dai. 
  • Octavian Pantiş: Cu cât facem mai târziu schimbarea, cu atât opţiunile sunt mai puţine, iar costurile mai mari.
  • Ovidiu Toader: Iubeşte ce faci, iubeşte-te pe tine şi iubeşte oamenii cu care lucrezi.
  • Felix Daniliuc: Nu poţi obţine rezultate diferite făcând lucrurile la fel.
  • Răzvan Ogircin: Fii inflexibil în conceptul valorilor.
  • Florin Câmpeanu: Adapt or die!
  • Florentin Banu: Banii strică, transformă omul. Când ai un asociat, nu te mai comporta ca şi când ai fi singur.
  • Diana Vitan: Tot timpul trebuie să ştii cine eşti, unde eşti. Identifică zonele de potenţia, şi nu fii de toate pentru toţi.
  • Lorand Soares-Szasz: Succesul nu înseamnă lipsa eşecului.
  • Andy Szekely: Nu există scurtături atunci când vine vorba de a-i servi pe ceilalţi.
  • Mihaela Tatu: Indiferent ce faci, lucrurile tot se întâmplă.
  • Orlando Szasz: Atitudinea face diferenţa.
  • Bogdan Grosu: Cantitatea de chef cu care începi o zi influenţează percepţia noastră asupra acelei zile.
  • Amalia Sterescu: Un lider are în faţă o viziune şi în spate o echipă.

Lista poate continua pentru că într-adevăr oamenii care au avut calitatea de speakeri în aceste zile, au fost deosebiţi, iar varietatea subiectelor a fost diferenţa faţă de celelalte evenimente de business. Ziua a doua s-a terminat într-un mod plăcut, deoarece am participat la un workshop de inteligenţă emoţională, unde Mihaela Tatu, Sandor Kasza Şi Ioana Vârtosu au reuşit să „stoarcă” lacrimi de la câţiva participanţi şi să ne determină să ne gândim la viaţa şi deciziile pe care le luăm.

Aşadar, spre finalul celor două zile am plecat de acolo încărcată de idei pentru viaţa şi dezvoltarea mea personală. Dacă aş avea ceva de „obiectat”? Da. Unii speakeri au cam uitat să-l includă pe acest păcătos de „pe” în discursurile lor, de multe ori ignorându-l propoziţiile lor. Exemplu? „Care” în loc de „pe care”.  Un alt lucru, ar fi prezentarea de modă, care din punctul meu de vedere a fost prost gestionată şi superficială. Dar să nu ne oprim în aceste detalii, care de altfel nu sunt minore, ci să ne concentrăm pe lucrurile care mi-au schimbat viziunea, chiar traiectoria drumului aş putea spune. Şi nu sunt singura care afirmă  acest lucru.

Prin urmare, cum a fost prima mea experienţă cu Business Days? M-am îndrăgostit, iar eu nu am mai făcut acest lucru de mult. De eveniment, bineînţeles. Oameni inteligenţi, discuţii productive şi organizare de invidiat. Altceva ce să mai vrei?

Citeste si:

Diverse

Sunt oameni care fug de ei

Sunt oameni care atât de repede fug de ei înșiși, încât în drumul lor răstoarnă și alți oameni. Îi răstoarnă ca pe n...

Diverse

Diana Gadola: ”Te obișnuiești cu boala și cu oboseala”

Diana Gadola: Am 33 de ani și până la ora actuală am făcut suficient de multe alegeri proaste încât să ajung pe la diverș...

2 Comments

  • avatar image

    Nelia

    apr. 05, 2013

    Reply

    Multumes, Alina! Am asteptat sa citesc cate ceva despre Business Days. Ma bucur ca ai impartasit! Fiecare "vorba de duh" merita analizata dar pe mine m-a cucerit Diana Vitan:" Tot timpul trebuie să ştii cine eşti, unde eşti. Identifică zonele de potenţia, şi nu fii de toate pentru toţi." Ce cuvinte intelepte! Cum a fost la workshop-uri? Ai ales grupurile mici sau "face to face"? Multumesc inca o data!

    • avatar image

      Alina

      apr. 14, 2013

      Reply

      Cu toată plăcerea Nelia. La workshopuri a fost extraordinar. Păi numai grupurile mici era posibil să alegem... numai că din acelea trebuia să alegem subiectele dorite. Eu sunt tare mulţumită de alegeri

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.