Diverse

Proiectul provocărilor. Prima provocare!

Vizite: 6402

   cum-sa-trimit-sms-uri-codate-de-pe-telefon_size1   Gesturile noastre pot schimba lumea! În pofida tuturor lucrurilor care se spun, eu sunt de părere că gesturile pe care le facem chiar schimbă lumea, şi mai mult decât atât, ne fac nouă viaţa frumoasă. Des am admirat oamenii care au ales să aducă un zâmbet pe buzele celuilalt, numai printr-o simplă decizie de a acţiona într-un anumit fel. Mulţumesc Domnului, eu nu am dus lipsă de gesturi frumoase. Exact în momentele potrivite, ca de nicăieri apărea câte un lucru frumos care îmi însenina ziua: un buchet de flori trimis cu bileţel de anonim, o ciocolată dăruită fără nici un motiv (iar eu ador ciocolata!), o cafea dată din partea casei, un mesaj încurajator, un cadouaş frumos împachetat, o fotografie făcută pe nepregătite, o carte dăruită cu sinceritate, o îmbrăţişare, tabloul pe care mi-l doream de mult, împachetat şi pus în faţa uşii, o mâncare caldă când veneam înfometată acasă. Ochii mi se inundă de lacrimi de câte ori îmi amintesc că în clipele grele, s-a găsit câte un om care să joace rolul unui înger şi să-mi înfrumuseţeze viaţa.

     Aşadar, m-am tot gândit care să fie cel de-al doilea proiect al nostru. Am găsit! În fiecare zi ne vom lansa câte o provocare nouă, un lucru care să ne „repare” viaţa dar şi să ne ajute să investim în relaţiile cu ceilalţi. Timp de 7 zile, în fiecare dimineaţă, când mă voi trezi, voi scrie care sunt gândurile mele, şi provocarea pe care o avem pentru acea zi. Ce ziceţi, intraţi în horă cu mine? Deoarece azi e luni, voi scrie pentru această seară. Prima noastră provocare este aceea de a ne gândi bine cu ce persoană dragă, pe care am apreciat-o şi am iubit-o, nu am mai comunicat de mult. Poate fi sora, mama, tata, fratele, prietena, fostul tău mentor, omul care te-a ajutat, omul care te-a inspirat, etc. Apoi, pune-te în faţa calculatorului sau ia telefonul în mână, şi scrie-i un mail. Spune-i că în această seară te-ai gândit la ea, că a fost o persoană deosebită în viaţa ta şi că te bucuri că ai avut ocazia să o întâlneşti. Alege să fii sincer… şi nu formal. Lasă în urmă orice urmă de resentimente, îndrăzneşte să fii transparent şi apasă pe send. Ştiu, aţi mai auzit de această provocare, dar haideţi să o şi facem cu adevărat.

   Eu deja am făcut-o. Ştiţi care au fost cuvintele care mi-au fost spuse înapoi? „Mulţumesc că mi.ai adus aminte că mai sunt şi persoane care mă apreciază aşa cum sunt… Chiar mi-ai făcut un sfârşit de seară uimitor de interesant… şi am zâmbit a mulţumire şi a mirare”. 

   Dacă doar un mesaj dat către persoana potrivită e nevoie pentru a schimba întreaga seară a acelui om, atunci de ce să nu o facem?

Citeste si:

ascuns in suflet / Diverse

Te iubesc

Te iubesc Te iubesc nu pentru că și tu mă iubești, ci pentru că așa simte inima mea.  Te iubesc nu pentru ceea ce...

Diverse

Viața la 2 ani

M-am trezit dimineață. Am deschis ochii și... am dat nas în nas cu băiețelul meu. ”Gata nani” îmi spune zâmbind senin....

1 Comment

  • avatar image

    Nelia

    apr. 09, 2013

    Reply

    Foarte tare!!! Intru si eu in hora! Eu am o prietena cu care obisnuiam sa ies la cafea. Aveam un timp deosebit de frumos! E o prietena speciala, inteleapta si foarte deschisa. Nu ne-am mai mai intalnit de muuuuult timp, dar acum ca m-ai provocat, uite ca preiau eu initiativa: o sun si o chem la mine la o cafeluta. Maine iti spun cum a fost si daca mi-a iesit. Noapte buna!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.