Diverse

Pune degetul pe problemă

Uneori relaţiile noastre se destramă. Observăm disperaţi cum încetul cu încetul ne îndepărtăm de persoana respectivă şi parcă nu mai avem ce să facem sau ce să spunem. Suntem pur şi simplu îngroziţi de ideea unei prăpăstii între noi şi celălalt. Şi astfel, ne retragem şi nu facem nimic. Lăsăm ca lucrurile să se rezolve de la sine. Avem o neînţelegere cu părinţii? Ieşim pe uşă şi lăsăm aşa. Ne-am certat cu prietenul sau prietena? Schimbăm subiectul şi ignorăm această întâmplare cât de mult e posibil. Şi nu e în regulă asta. Ştii de ce nu? Pentru că te va măcina pe dinăuntru şi va afecta şi mai mult relaţia ta. Vei aduna resentimente şi sentimente negative în tine. Atât de multe încât vei deveni posac. Până nu vei pune degetul pe problemă, problema te va înghiţi de viu.

1.Identifică problema. Fie că este de natură sentimentală, fie că ai neînţelegeri cu cineva sau la lucru un coleg te agasează, trebuie ca pentru început să o identifici.

2.Admite că există o problemă. Dacă vei ignora totul, nu vei face decât să amâni şi să agravezi problema  pe care oricum trebuie să o rezolvi cândva.

3. Găseşte soluţii pentru a rezolva problema. Dacă problema eşti tu, străduieşte-te ca să devii ceea ce trebuie să fii. Ceea ce Dumnezeu vrea ca tu să fii. Dacă problemele sunt ceilalţi, caută să descoperi ce este în neregulă în relaţia ta cu ei, ce trebuie să discutaţi şi să schimbaţi la voi.

Sunt lucruri simple, lucruri pe care le ştim fiecare din noi, dar pe care nu le punem în aplicare. Şi prin urmare, preferăm să ne minţim singuri că totul este în regulă, că suntem fericiţi, ne lipim un zâmbet tâmp de faţă şi mergem ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. În schimb, nu observăm cum în interiorul nostru problema începe să crească şi mai apoi, să putrezească. Din păcate, uneori devenim conştienţi de gravitatea ei, mult prea târziu. Tardiv. Aşa că astăzi, analizează problemele din viaţa ta şi descoperă soluţiile de rezolvare. Şi asta nu pentru că spun eu, ci pentru că doreşti ca în viaţa ta să nu se afle lucruri putrezite, aşa-i?

 

Imagine prelaută de pe: www.deviantart.com

Citeste si:

Diverse

Diana Gadola: ”Te obișnuiești cu boala și cu oboseala”

Diana Gadola: Am 33 de ani și până la ora actuală am făcut suficient de multe alegeri proaste încât să ajung pe la diverș...

Diverse

ANDREEA MARIN: Uneori suntem nevoite să fim mai puternice decât o cere definiția feminității

ANDREEA MARIN: Uneori suntem nevoite să fim mai puternice decât o cere definiția feminității. Alina Ilioi Mureșan: Așa...

6 Comments

 • avatar image

  EMILIAN

  oct. 23, 2011

  Reply

  de mii de anii ne intrebam , studiem ,....si iarasi ne intrebam ,...pastram o amintire , o poza , si o punem intr-un post restant al sufletului nostru ,...dam de o lumina ce-i spunem sa dea drumul la umbre !,....si ,...realizam ca suntem temnicerul inimii noastre......

 • avatar image

  Domnu Problema

  oct. 29, 2011

  Reply

  Sper ca poti sa-mi oferi si mie un sfat la aceasta pb(e foarte ciudata) Eu am 17 ani si m-am indragostit fara sa vreau de sora unuia din cei mai buni prieteni ai mei… Cand i-am spus ceea ce simt -FARA sa-i cer nimic (dupa ce am fost sigur ca si ea simte asta pt mine),ea a reactionat foarte ok(kiss-uri pe mess complimente unul altuia etc)..dar dupa cateva zile a vorbit cu o prietena(colega) la telefon si dupa era foarte sictirita..am vorbit putin,m-a sarutat pe obraz,m-a strans in brate si apoi a plecat spunand ca mai are teme de facut…si din acea zi nu a mai vb cu mine deloc..desi cand ne intalnim este foarte trista :| (cand i-am trimis un sms si am intrebat-o daca am suparat-o cu ceva ea mi-a rasp ca relatia nu poate avea nici un viitor pt ca diferenta dintre noi e foarte mare..si ca nu poate vb cu mn pt ca nu se simte pregatita sa vb fata in fata…) Fratele ei si-a dat seama ca ne placem si mi-a zis chiar el asta,dar nu este impotriva(daca iti puneai problema fratelui ei :D ) Si acum e marea problema…ea are 12 ani(desi pur si simplu nimeni nu crede ca are mai putin de 14)->inca un mic detaliu ne cunoastem de 5 ani Sincer sunt foarte confuz…si problema mea nu e faptul ca nu imi impartaseste sentimentele..ci pur si simplu nu inteleg distantarea totala fata de mine :|

  • avatar image

   Alina Ilioi

   oct. 30, 2011

   Reply

   Dragul meu, o fată de 12 ani este mult prea mică pentru a începe o relaţie. Tu trebuie să înţelegi că adolescenţii, sunt oameni în formare. De ce aştepţi maturitate de la cineva care nu poate să-ţi ofere aşa ceva, acum? Sfatul meu este să mergi înainte, să laşi fata să se dezvolte şi să crească din punct de vedere fizic şi emoţional, să o laşi să se formeze ca şi om, ca şi femeie. Acum nu este timpul potrivit pentru relaţii, are o viaţă întreagă înainte. Sper că te-am ajutat cu ceva:)

  • avatar image

   Adrian.S

   oct. 31, 2011

   Reply

   Niciodata sa nu spui "te iubesc","imi place de tine" unei fete decat daca vrei sa te casatoresti cu ea.Ma rog.Cel putin asa e biblic.Nu-mi amintesc ca apostolul Pavel sau altii sa fi zis flirteaza apoi decide. Ori in cazul tau,ma indoiesc ca in cazul tau e posibila casatoria. Cat despre problema relatilor cu prietenul sau prietena si aici ca sa dau si un comentariu general,oare ce hram poarta parintii acestor copii daca le permit adolescentilor sa intre in astfel de relatii?Hai ca la lume mai inteleg dar la noi la neoprotestanti e suspecta treaba.

   • avatar image

    Alina Ilioi

    nov. 01, 2011

    Reply

    Poate că persoana respectivă nu e neoprotestantă Adrian:)

 • avatar image

  Domnu Problema

  oct. 30, 2011

  Reply

  Imi dau seama ca doar timpul poate rezolva situatia asta...merci mult pt sfat:D

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.