Diverse

Relaţiile nu pot fi preparate la cuptorul cu microunde

      Suntem tot timpul pe fugă. Căutăm să aducem cât mai multe invenţii care să ne reducă din timpul alocat sarcinilor sau lucrurilor pe care le avem de făcut. Am spus-o de multe ori: noi trăim într-un secol în care ni se pare că orice am face, tot nu avem destul timp. Stăm lângă un robot sofisticat şi batem din picior că nu merge mai repede. În lift ne uităm de vreo 5 ori la ceas deşi deja ne-a scutit de „efortul” de a coborî pe scări. Ne-am obişnuit să mâncăm mâncare pregătită instant şi să obţinem rezultate instante. În toată această forfotă am uitat un singur lucru: relaţiile nu pot fi preparate la cuptorul cu microunde.

    Oricât te-ai chinui să înghesui o relaţie într-o cutie mică şi apoi să o programezi ca în două minute să-ţi scoată o relaţie coaptă şi caldă, nu vei reuşi. Nu poţi să ai pretenţia ca printr-o simplă apăsare de buton să investeşti sau să creşti în relaţiile cu cei din jurul tău. Phh, dacă ar fi fost atât de simplu, ai fi văzut nu sute, ci mii de oameni chinuindu-se să intre într-o cutie numită cuptor cu microunde. De data aceasta trebuie să alegi varianta tradiţională în care pui pe aragaz şi aştepţi lângă să fiarbă. Iar din când în când trebuie să-ţi aminteşti să amesteci. Nu mai încerca să înghesui o relaţie într-o cutie. Oridecâteori vei încerca aceasta, s-ar putea să explodeze sau să se strice. Să iasă scântei… ştii, ca atunci când pui ceva aurit în cuptorul cu microunde. Ceva ce nu ar trebui să pui…

    Să nu ne înşelăm. Putem să folosim tot felul de mijloace de a ne reduce din timp şi din muncă. Avem telefoane mai performante, laptopuri mult mai bune, maşini de spălat, aspiratoare, automobile rapide… dar întreţinerea unei relaţii, prepararea ei, nu o poţi face într-un cuptor.

Imagine preluată de pe: www.deviantart.com

Citeste si:

Diverse

Sunt oameni care fug de ei

Sunt oameni care atât de repede fug de ei înșiși, încât în drumul lor răstoarnă și alți oameni. Îi răstoarnă ca pe n...

Diverse

Diana Gadola: ”Te obișnuiești cu boala și cu oboseala”

Diana Gadola: Am 33 de ani și până la ora actuală am făcut suficient de multe alegeri proaste încât să ajung pe la diverș...

7 Comments

 • avatar image

  Dan

  ian. 22, 2013

  Reply

  Foarte tare!Asa e."Cine stie,cunoaste":)

  • avatar image

   Alina

   ian. 22, 2013

   Reply

   :)

 • avatar image

  Catalin

  ian. 22, 2013

  Reply

  Relatiile din ziua de azi sunt 'preparate' doar de pozitia sociala si financiara a unuia dintre parteneri (a barbatului).

  • avatar image

   Alina

   ian. 22, 2013

   Reply

   Dacă generalizăm... dar să nu ne pierdem speranţa:)

 • avatar image

  Sorina

  ian. 23, 2013

  Reply

  Prea putini mai pun valoare pe o relatie de calitate, intr'o lume in care avem totul de'a gata. Din nefericire toate acele mijloace care ne "ajuta" sa economisim timpul (robotul, liftul, mancarea instant, etc.) ne invata ca asa trebuie sa ne traim viata... pe fuga. Asa ca, prea multi ne multumim cu relatii coapte la microunde. Trist!

 • avatar image

  Elena

  ian. 29, 2013

  Reply

  Interesant articol si din pacate foarte adevarat:(

  • avatar image

   Alina

   feb. 13, 2013

   Reply

   Îţi mulţumesc Elena

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.