Diverse

România în paragină…

România nu mai e. A mai rămas doar ideea de o ţară medie în care fiecare se gândeşte la binele celuilalt. În realitate, suntem o ţară mizerabilă, cu salarii mizerabile, care desigur vor scade cu 25% ca să pară şi mai mizerabile. O ţară în care pensia e atât de mică încât a fi bătrân e sinonim cu ”mori mai repede”. Şi aceasta va fi scăzută cu 15%. Adică…dacă unui bătrân îi ajunge de pensia aia câte o pâine pe zi, o să i se ia un sfert din ea ca să le-o dea deputaţilor care săracii nu au ce mânca! Pe lângă asta, ne plângem că avem datorii nu ştiu câte milioane. Care desigur, banii au fost folosiţi mai mult ca sigur în campanii electorale. Oh, şi dacă se întâmplă cumva să aveţi câţiva bănuţi depuşi la bancă sau la cec, vi se va cere impozit şi pe dobânda pe care o primiţi. Că de….venit nedeclarat nu? Deci concluzia…într-o ţară în care nu ai şanse de un viitor strălucit, într-o ţară în care alocaţia şi pensia sunt bătaie de joc şi salariile sunt mai degrabă mini-salarii….ţi se va lua şi ce ai! Nemulţumitului i se ia darul nu???
Românie dragă Românie…. nu pot zice că ce ai fost, că nu ai fost mare lucru…dar pot spune că ce vei deveni…nimic! După cum spunea Emil Cioran: ”România n-are nimic original în afară de ţărani, artă populară şi peisaj(de care nu e responsabilă ” Asta zicea el acum mulţi ani….sunt curioasă ce-ar zice acum când ar vedea până unde am ajuns!

P.S. Zoso avea o hartă genială care vă explică mai bine ce e România!
imagine preluată de pe: http://www.feeder.ro/

Citeste si:

Diverse

Lumina scuipă pentru a reda vederea, întunericul scuipă pentru a orbi

Oamenii Lumină au un cod al lor. Se simt și cunosc de la distanță. Zâmbetul, privirea, chipul, modul în care pășesc... Toa...

Diverse

Nu ești tu orb?

Nimic nu poate fi mai rău decât să ai ochi și să nu vezi. Metaforic, desigur. Imaginează-ți... să intri pe ușa casei,...

12 Comments

 • avatar image

  ionut andrisan

  mai 12, 2010

  Reply

  Nu ca mi-ar conveni situatia, dar mai mult de jumatate din pensionarii pentru care astazi cotizez eu n-au cotizat in viata lor pentru pensia pe care o primesc.. e mai trist de ceilalti care dupa ce au muncit si au cotizat 30-40 de ani stau acum pe o pensie de 500 de lei, la fel ca ceilalti. Cat despre alocatii, subventii, etc... eu as prefera ca statul sa nu le mai dea si sa investeasca banii aia in industrie, locuri noi de munca, economie, etc.. zic si eu

  • avatar image

   capshunik

   mai 12, 2010

   Reply

   te inseli. Mai mult de jumatate din pensionari au muncit de nu au vazut bine, ca intr-un final sa primeasca in mana cativa lei. Cat despre alocatii, subventii... eu as prefera ca statul nostru sa ia exemplu de la Germania. Are ce lua de acolo. Pentru ce sa investeasca in noi locuri de munca, daca acele locuri de munca sunt prost platite????

 • avatar image

  ionut andrisan

  mai 12, 2010

  Reply

  "Mai mult decât atât, 59% dintre actualii pensionari nu şi-au terminat stagiul de cotizare, peste 900.000 dintre aceştia ieşind la pensie mai repede din cauza invalidităţii." - http://www.gandul.info/financiar/politicienii-striga-ca-nu-mai-sunt-bani-de-pensii-dar-e-si-din-vina-lor-sistemul-de-pensii-trebuia-reformat-60-dintre-pensionari-sunt-fara-stagiu-complet-iar-unul-din-cinci-e-invalid-4999269

  • avatar image

   capshunik

   mai 12, 2010

   Reply

   crezi ziarele?:P

 • avatar image

  petruburac

  mai 12, 2010

  Reply

  Apropo de articol... Concluzii si constatari, dar solutii propuse?

  • avatar image

   capshunik

   mai 13, 2010

   Reply

   Solutii? Scaderea salariilor deputatilor cu 50%, scaderea salariului presedintelui cu 50%.

 • avatar image

  ionut andrisan

  mai 13, 2010

  Reply

  I work in HR dear.. E oarecum domeniul meu de activitate situatia de pe campul muncii :) Oricum, ideea din articolul tau sta in picioare - situatia nu-i roz deloc pentru cei mai multi romani, pensionari, bugetari, someri si pe langa ei imi permit sa includ si angajatii din sistemul privat :)

 • avatar image

  so soon

  mai 23, 2010

  Reply

  peste tot pe toate site-urile vezi numai lucruri rele despre Romania! Hello trezirea! asta este tara noastra si o iubim! Tu esti romanaca, tara noastra se cheama Romania! Odata ce insulti Romania te insulti si pe tine, pt. ca si tu faci parte din aceasta tara, ai drept la vot. si toate chestiile. Cand scrie cineva si lucruri frumoase despre Romania?. Pot sa spun liber ca sunt norocos ca sunt roman. Nu m-as muta din Romania pt. nimic in lume!!! Aici am copilarit, aici am toti prietenii, e o tara crestin! Daca tie nu-ti convine ceva, drumul e liber! Poti sa parasesti granita cand vrei! asa ca.... papa! P.S Fii schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume!

  • avatar image

   capshunik

   mai 23, 2010

   Reply

   Am sa o parasesc so soon:) Stai linistit. Si suntem atat de critici pentru ca dorim mai mult de la ea!!

 • avatar image

  cristi

  mai 26, 2010

  Reply

  Totul, pe scurt... de 20 de ani pana acum nu s-a facut aproape nimic productiv... toti banii destinati pentru tara si pentru dezvoltare au fost furati de catre clientela politica... n-au construit nimic altceva decat vile, case de vacanta, si alte gunoaie de institutii care-i favorizeaza numai pe ei (defaorizandu-i pe oamenii "de jos"). In plus, tot ce mai era productiv au vandut, au demolat, au ruinat... Prodcutia este foarte mica, deci in "butoi" se depun foarte putini bani... in schimb se consuma, si din "butoi" trebuie platiti oamenii care au nevoie de un strict necesar (cheltuieli, intretinere, mancare, imbracaminte, etc...), iar "butoiul" este cam gol... Singura problema care au avut-o conducatorii pana acum: Fiecare urmarea sa fure cat mai mult, in acelasi timp avand mare grija sa nu fure ceilalti mai mult! Acum se confrunta cu 2 probleme: prima problema ar fi sa plateasca salariile si pensiile! "butoiul" fiind gol. si a 2-a problema... culmea!!! este vechea lor problema!!! adica, prin orice mijloace, sa fure in continuare ce apuca din putinul ramas!

 • avatar image

  mihailandrei

  iun. 08, 2010

  Reply

  In istoriei Neamului Românesc, sunt fapte ale românilor care arata verticalitatea acestui neam ortodox. Fapte ,pentru care fiecare dintre noi trebuie să se simtă mândru că este român, şi să mulţumească lui Dumnezeu că s-a născut român ortodox, pe aceste meleaguri binecuvîntate. Azi, noi, românii, prea suntem din toate părţile atacaţi, agresaţi în demnitatea noastră de români ortodocsi, asaltaţi de neprieteni preocupaţi a slăbi şi distruge temeiurile încrederii noastre în viitorul românesc, doar-doar ne vom lepăda de românismul nostru ortodox. Amintesc doar episodul "martiriul Brâncovenilor",încercaţi a vă imagina ce a fost în mintea sultanului care l-a pus pe Vodă Constantin Brâncoveanu să aleagă între credinţa sa în Iisus şi viaţa sa şi a celor cinci feciori ai săi. Acel nevolnic de sultan "atotputernic" era ferm convins că Brâncoveanu va ceda, că voievodul român se va lepăda de credinţa străbună ORTODOXA şi va trece la religia musulmană. Dacă Brâncoveanu s-ar fi lepădat de credinţa sa ORTODOXA, asta ar fi însemnat o pată de ruşine pe obrazul întregii creştinătăţi, dar mai ales pe obrazul nostru, al neamului românesc, căci ar fi pus pe noi stigmatul veşnic al laşităţii, al inconsistenţei şi superficialităţii sufleteşti la nivel etnic, şi ar fi făcut de ocară numele de român pentru toţi vecii! Italianul Anton Maria del Chiaro, secretar al lui Constantin Brâncoveanu ,reproduce cuvintele copilul MATEI Brancoveanu: "Vreau sa mor crestin. Loveste!" Cinste lor!

 • avatar image

  jocuri online

  dec. 30, 2010

  Reply

  Multumesc, eram tare plictisit inainte sa dau de blogul tau.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.