Diverse

S-a dovedit! Bărbaţii se tem de femeile puternice!

Se tem sau se simt intimidaţi! Şi astfel, preferă să renunţe să stea în preajma unor astfel de femei care le pun în pericol virilitatea! Majoritatea bărbaţilor caută o femeie net inferioară lor sau cel puţin egală. Oare de ce aşa? Le este frică de femeia care e independentă, de femeia ambiţioasă, deşteaptă, frumoasă, care luptă pentru obţinerea scopurilor ei. Acest lucru l-au zis numeroşi bărbaţi, bărbaţi care au îndrăznit să recunoască motivul pentru care sunt înfricoşaţi să ”deţină” o astfel de femeie. Se tem de dominanţă, se tem să nu fie lăsaţi în umbră şi chiar să nu pară ridicoli pe lângă o astfel de femeie. Întrebarea este că…. dacă trăim într-o asemenea epocă plină de bărbaţi laşi care nu au curajul să cucerească o astfel de femeie, ce vor face femeile puternice? De unde să mai aleagă ele un partener în viaţă, dacă tot ce li se oferă este o mână de oameni care tremură la ideea unei provocări? Majoritatea femeilor puternice trăiesc singure. De ce? Pentru că bărbaţii sunt îngroziţi de faptul că orice s-ar întâmpla, femeia merge înainte!
Deşi majoritatea afirmă că le-ar face plăcere să aibă astfel de femei lângă ei, nu rezistă mai mult de câteva luni până să spună că nu ar face faţă unei asemenea ”tornade”. Căci da, asta e o femeie puternică: o furtună care apleacă tot ce găseşte în cale!

imagine preluată de pe: www.deviantart.com

Citeste si:

Diverse

Diana Gadola: ”Te obișnuiești cu boala și cu oboseala”

Diana Gadola: Am 33 de ani și până la ora actuală am făcut suficient de multe alegeri proaste încât să ajung pe la diverș...

Diverse

ANDREEA MARIN: Uneori suntem nevoite să fim mai puternice decât o cere definiția feminității

ANDREEA MARIN: Uneori suntem nevoite să fim mai puternice decât o cere definiția feminității. Alina Ilioi Mureșan: Așa...

44 Comments

 • avatar image

  ionut andrisan

  mart. 10, 2010

  Reply

  o femeie puternica trebuie sa-si gaseasca un barbat si mai puternic - asta e clar - chiar tu spuneai intr-un articol ca va place sa mai tineti barbatii sub toc.. dar nu tot timpul - asa ca, ati fi nefericite langa un barbat care nu v-ar putea domina.. n-ar putea sa aiba grija de voi ci voi ar trebui sa aveti grija de el - zic si eu

 • avatar image

  Dana

  mart. 10, 2010

  Reply

  Nu ştiu cât se tem şi cât se simt emasculaţi. Uneori problema cu astfel de femei puternice e că ele însele preiau rolul bărbatului şi atunci acesta se simte inutil. Asta nu înseamnă că nu e bărbat, pur şi simplu dacă ai avea pe cineva lângă tine care ar fi superior şi ar reuşi orice fără ajutorul nimănui, la un moment dat s-ar putea să te complexeze. E o lege a firii, dar cred că important e ca femeile aceastea puternice să vadă barierele până la care se poate duce feminitatea. Şi nu mă înţelege greşit, nu spun că trebuie să o facem pe proastele pentru a avea pe cineva lângă noi, spun că uneori ne-ar fi mai uşor dacă am accepta un ajutor, şi am învăţa că nu există femeie perfectă sau bărbat perfect, pentru că problema femeilor puternice e că ştiu de ce sunt capabile, îşi cunosc valoarea şi cer bărbaţilor de lângă ele mult prea mult uneori. O femeie puternică nu este o femeie perfectă, este o femeie care a reuşit pe un anumit plan, lăsând în deficit viaţa personală, aşa că eu una nu o pot numi femeie puternică. Pentru mine femeie puternică e cea care le îmbină pe toate, din toate câte puţin, o femeie cu o carieră, o familie dar şi timp pentru micile nevoi personale.

  • avatar image

   vasi

   mart. 15, 2010

   Reply

   dana imi place mult ideea ta aici! be blessed!

 • avatar image

  bombonica

  mart. 10, 2010

  Reply

  Vrei sa castigi un Blueberry usor si rapid? Intra aici http://tinyurl.com/yjd4r9q

 • avatar image

  Doru D. ILIOI

  mart. 11, 2010

  Reply

  ...pai cate-odata ai motive sa te temi si de o femeie "normala",dara-mite de una "puternica"...eu unul as sugera sa se tine distanta de femeile care se cred "puternice",ca altfel se lasa cu scantei...:)

  • avatar image

   capshunik

   mart. 11, 2010

   Reply

   hm... si daca se tine distanta de astfel de femei, ele ce ar mai trebui sa faca? sa fie singure toata viata?:)

   • avatar image

    ionut andrisan

    mart. 11, 2010

    Reply

    @alina - Intotdeauna se va gasi un barbat si mai puternic decat ea - trebuie sa aiba rabdare. Plus de asta, - femeia puternica - e un termen cam general. Daca te referi la dominanta, fii sigura ca exista baieti care stiu sa domine fetele alea. Nu raman singure, decat daca vor ele neaparat. - Am vazut eu intr-un film! ;))

 • avatar image

  Doru D. ILIOI

  mart. 11, 2010

  Reply

  ...sa-si foloseasca "puterea" actionand cu intelepciune,adica lasand impresia ca nu sunt mai mult decat un "ajutor potrivit"...:)

 • avatar image

  Doru D. ILIOI

  mart. 11, 2010

  Reply

  ..si atunci n-o sa fie singure..:)..din contra,or sa se bata barbatii pentru ele,pentru ca,nu-i asa,e cam criza de ajutoare potrivite..:)..

 • avatar image

  Stefy

  mart. 11, 2010

  Reply

  Sunt in totalitate de acord cu Dana. De asemeni, concluzia e foarte bine aranjata: "Pentru mine femeie puternică e cea care le îmbină pe toate, din toate câte puţin, o femeie cu o carieră, o familie dar şi timp pentru micile nevoi personale". Txh God, frumusetea si puterea unei persoane sta in lucrurile mici ale vietii.

 • avatar image

  `emy

  mart. 11, 2010

  Reply

  Greşeşti. Nu cred că se tem bărbaţii de astfel de femei, ci pur şi simplu nu le consideră atrăgătoare. Femeile puternice sunt prea masculine, prea lipsite de gingăşie feminină. Iar femeile puternice nu au această putere în instinct (cum e la bărbaţi), ci le-a fost "injectată" de o societate contemporană întoarsă pe dos.

  • avatar image

   Ruxandra

   mart. 11, 2010

   Reply

   Eu nu cred că o femeie puternică este masculină. Sunt şi femei care parcă sunt prea băieţoase, dar nu toate. O femeie puternică este o femeie care ştie ce decizii să ia, o femeie care se bazează pe propriile puteri.

 • avatar image

  Ruxandra

  mart. 11, 2010

  Reply

  Pare-se că da, Alina. Femeile care pun pe primul loc cariera, de cele mai multe ori în viaţa personală, sunt nefericite. ps: te-am votat.

  • avatar image

   capshunik

   mart. 15, 2010

   Reply

   multumesc Roxi:*

 • avatar image

  Ceostoy

  mart. 11, 2010

  Reply

  In spatele unui barbat puternic sta o femeie puternica :)

 • avatar image

  Oliver

  mart. 12, 2010

  Reply

  Pentru femei puternice vor exista intotdeauna alte femei puternice >:) Lasand gluma la o parte am cunoscut femei puternice care erau foarte feminine si atragatoare(si nu eram singurul care consideram asta). Problema femeilor puternice este timpul.Totul vine cu un pret si pentru a reusi pretul succesului este ridicat, se masoara in timp si implicit cere multe sacrificii.

  • avatar image

   capshunik

   mart. 15, 2010

   Reply

   Hm... gluma e cam nesarata:)) Dar... ai dreptate cand spui ca este o problema a timpului. Si nu numai femeile puternice o au, ci toata lumea! Timpul, daca nu stim sa-l apreciem, ne devine dusman

 • avatar image

  Mircea

  mart. 12, 2010

  Reply

  Zau chiar imi place asta. Nu m.ar speria sa am langa mine o femeie puternica. De ce nu? M.as simti protejat dac e pana acolo. :)) Chiar asta imi place la femeile ambitoase ca obtin tot ce vor. Toata stima pentru asta. Frica barbatilor de a fi dominati de femei apre din latura negativa a arhetipului barbatul-rege. Le este frica sa nu.si piarda pozitia. De ce? Daca poate cineva sa conduca mai bine decat mine sa o faca. Bineinteles ca si eu am de castigat. Daca pot il sprijin cu tot ce.mi sta in putinta. Nicidecum sa fiu invidios sau sa ma simt lasat deoparte. La urma urmei chiar nu am nimic de pierdut, nu?

 • avatar image

  suceavaevanghelica

  mart. 12, 2010

  Reply

  Ideea de femeie puternica este rezultatul unei gandiri moderne care nu prea concorda cu mesajul Celui care a conceput femeia. Femeia va fi implinita in masura in care va accepta ceea ce Creatorul a proiectat pentru ea. O alta perspectiva asupra feminitatii este deviant :)

 • avatar image

  Rokolla

  mart. 13, 2010

  Reply

  Barbatii nu suporta acest gand. Nu suporta ca femeia de langa ei sa castige mai mult ca ei .... Nu ii inteleg!! Ar trebui sa fie mandri ca au o asemenea femeie langa ei si sa o iubeassca asa cum merita.

  • avatar image

   suceavaevanghelica

   mart. 13, 2010

   Reply

   Femeia care sta langa un barbat cu o perspectiva corecta intotdeauna este mai castigata(castiga mai mult).

   • avatar image

    Dana

    mart. 15, 2010

    Reply

    Perspectiva corecta insemnand ce? Ceea ce a fost femeia de la Creatie? Facatoarea de copii si cea care are grija de casa? E absurd sa pui asa ceva pe seama Celui de Sus, daca el proiecta o anumita perspectiva corecta dupa cum spui tu, atunci nu ii dadea femeii puterea de evolutie si de schimbare, nu ajuta femeia sa iasa de la cratita unde a fost surghiunita de barbati, pentru ca fii sigur ca femeia nu si-a ales singura rolul acesta. Si nu prea inteleg care a fost mesajul Celui care a conceput femeia in opinia ta... eu stiu ca i s-a transmis sa fie mereu alaturi de barbat, sa i se supuna si sa il sustina. Bun, dar reciprocitatea unde este? Barbatii par sa uite ca si lor li s-a spus ca trebuie sa se supuna femeii, sa o ajute si sa o sustina. O femeie puternica nu deviaza cu absolut nimic de la mesajul Celui de Sus, mi se pare mie ori interpretezi gresit literele legii? Ori iti doresti cumva o femeie langa tine care sa umble cu capul plecat, sa nu iti iasa din cuvant si sa iti faca o casa de copiii. Mi se pare cam ingust punctul prin care privesti lucrurile si am argumente ''fara numar'' cum ar spune niste ''mari'' filosofi ai tarii noastre.

    • avatar image

     narcisa73

     apr. 09, 2014

     Reply

     Dana, nu stiu unde scrie ca barbatul trebuie sa se supuna femeii, eu stiam ca barbatul e dator sa o iubeasca, sa o ajute si sa o sustina. E o mare diferenta :) Si daca o va iubi, bineinteles ca nu o va trata cu dispret, ci ca pe o persoana care are propriile pareri de care el va tine cont.

   • avatar image

    capshunik

    mart. 15, 2010

    Reply

    aici iti dau dreptate!

  • avatar image

   capshunik

   mart. 15, 2010

   Reply

   Da, dar totusi... parca e greu cand omul de langa tine e mai presus in toate nu?:)

 • avatar image

  dan_cj

  mart. 15, 2010

  Reply

  S-a DOVEDIT! Femeile puternice raman fara barbati!...sau i si iau o 'mascota'. Cum te-ai simti sa ai langa tine o mascota?un tip pe care l manipulezi cum vrei??groaznic..nu?deci e mult prea discutabila tema,adica nu prea putem da noi o concluzie clara, ca barbatii se tem de femeile puternice - eu ma tem un pic de oricare femeie,insa daca stii sa le faci fata primesti si recompensele pe masura, daca nu...te arzi:)

  • avatar image

   capshunik

   mart. 15, 2010

   Reply

   :) asa cum ai spus tu...e mult prea discutabila tema!

 • avatar image

  Ovi

  mart. 16, 2010

  Reply

  prostii...femeia puternica trebuie iubita/respectata,cinstita..etc..ca si orice alta femeie...... daca nu iti apreciaza iubirea...e fraiera... poti fi a draku cu exteriorul..dar cu omul iubit ??de ce?--poate daca esti sadic/vicios...tampit(a)

 • avatar image

  TiBi

  mart. 22, 2010

  Reply

  barbatii slabi se tem!

  • avatar image

   capshunik

   mart. 23, 2010

   Reply

   oare?:)

 • avatar image

  TiBi

  mart. 24, 2010

  Reply

  sunt sigur :)

 • avatar image

  Freyja

  apr. 09, 2010

  Reply

  hmmm... nu cred ca le este teama de femeia puternica, ci mai degraba de cea masculina, cea care se 'ia la tranta' cu ei. femeia trebuie sa stie ca sunt destule situatii in care barbatul detine controlul... macar aparent :D

 • avatar image

  em

  apr. 12, 2010

  Reply

  ..as fi curios,astept sa intalnesc o astfel de femeie!

 • avatar image

  petric

  oct. 18, 2010

  Reply

  independentă, ambiţioasă, deşteaptă, frumoasă, care luptă pentru obţinerea scopurilor ei.....ce barbat nu si-ar dori o astfel de femeie? hai sa fim seriosi :D.....mie mi frica de femeile care se tot plang....si de aceea incerc sa le evit...

 • avatar image

  amy

  oct. 19, 2010

  Reply

  independentă, ambiţioasă, deşteaptă, frumoasă, care luptă pentru obţinerea scopurilor ei…..are puterea de a va parasi at cand "calcati stramb" si va e teama de asta:P

  • avatar image

   petric

   oct. 21, 2010

   Reply

   fiecare om greseste amy....daca ar fi cu adevarat desteapta nu l=ar parasi...si am zis ca nu mi\e frica de femeile puternice...eu imi doresc una :D

   • avatar image

    amy

    oct. 23, 2010

    Reply

    nuu , ar propune sa luati ceaiul impreuna tu +ea+ cealalta :)))

   • avatar image

    petric

    oct. 23, 2010

    Reply

    amu nu fi ironica....daca e vorba de o "cealata" isi merita soarata :D

   • avatar image

    amy

    oct. 26, 2010

    Reply

    nu sunt ironica ci realista :D :P

   • avatar image

    petric

    oct. 26, 2010

    Reply

    poate femeile destepte etc etc cauta barbati pe care sa ii conduca... insa intotdeauna exista exceptii in ambele parti....deci nu are rost sa tot o intindem...

   • avatar image

    amy

    oct. 27, 2010

    Reply

    k

 • avatar image

  cornelius

  oct. 19, 2010

  Reply

  hmm...barbatii se tem de "femeile puternice"!!eu nu(sunt barbat :) ) depinde ce intelegem cand spunem "femeie puternica" ..cea mai puternica femeie pe care o stiu e MAMA..... dragoste,intelegere,sacrificiu ..caracterizeaza doar femeile cu adevarat puternice..sa te temi de asa femei?! eu o caut :)

 • avatar image

  moroshanul

  ian. 07, 2014

  Reply

  o femeie puternica, vorbind din perspectiva crestina-Biblica, este cea pe care a descris-o inteleptul Solomon (si cred ca el stia ce vorbeste).....in Proverbe 31. Femeia nu a fost facuta pentru barbat ca sa fie considerata sluga, la cratita.....etc...ci ea a fost luata din barbat, din coasta (de langa inima)....dar fiind creata diferit...este inteleasa diferit de barbat, dar insasi diferenta asta are un farmec, e o provocare. O femeie puternica este cea care zideste casa impreuna cu barbatul ei pe aceeasi temelie. Deasemenea un barbat puternic este acela pe care il descrie Pavel, un barbat care isi iubeste sotia ca Hristos, Biserica...se jertfeste pentru ea....si chiar asa a fost construit barbatul....sa se jertfeasca, sa poata suporta stres si ore suplimentare la lucru...sa lucreze pana la sudoare...si toate astea pentru a-si arata grija, atentia...etc...: DRAGOSTEA fata de sotie si copii. Asta cred ca este lucrul cel mai esential in viata, restul sunt lucruri efemere. Cand valorile se schimba, totul degenereaza...chiar si natura umana.

 • avatar image

  narcisa73

  apr. 05, 2014

  Reply

  Foarte adevarat articolul... chiar mi-a spus un prieten ca mie nu poate sa-mi reziste nici un baiat si m-am simtit jignita de asta... pana am gasit un barbat mai puternic decat mine, caruia nu mai pot sa-i rezist eu, desi m-am straduit :))

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.