Diverse

Și tu te gândești să cumperi o casă?

Și tu te gândești să cumperi o casă? Parcă în ultimii ani tot mai mulți oameni se gândesc la varianta achiziționării unei case sau a unui apartament.

De altfel, oricum simțul proprietății este adânc înrădăcinat în inimile noastre, ale românilor. Dacă aș fi fost învățată sau sfătuită și eu, de când eram încă în primul an de facultate, poate că astăzi aș fi avut propria casă, fără să mai fiu nevoită să plătesc chirie ani la rândul.

Cu toate acestea, mereu mi-a fost teamă să mă împrumut. Mă simțeam inconfortabil să mă știu datoare, tocmai de aceea niciodată nu am avut curajul să fac acest pas, deși sunt angajată de la 17 ani și aș fi avut oricând acest drept.

Dar, de când cu apariția covid-ului, parcă am conștientizat și mai mult ce bine e să fii la propria ta casă și să ai o curte în care poți ieși. Așa că… mi-am făcut curaj și am început să mă informez și să mă interesez.

Primul pas a fost să caut un broker imobiliar. Am citit mai multe articole, printre care și acesta. Informându-mă, am înțeles cât de important este să am un specialist care să mă ajute.

Mai apoi, m-am interesat cam cât aș plăti lunar. Pentru asta găsiți tot felul de simulatoare online. Aproape orice bancă are așa ceva. Eu am mai făcut și ceva extra. M-am interesat și în alte țări care sunt prețurile imobiliarelor, dar și cam care sunt ratele la credit. Am dat peste un site foarte interesant, care calculează tot, și îl găsiți aici!

Desigur, analizând piața, veți observa că din păcate, prețurile au crescut foooaaarte mult în ultima perioadă. Așa că nu știu dacă să vă recomand să cumpărați acum sau să mai așteptați, tocmai de aceea vă recomand să citiți, să vă informați și să cereți sfatul specialistului.

Sursă foto: https://m.ziare.com/casa/capcane-cumparare-casa-noua-1698271

Citeste si:

Diverse

Sunt oameni care fug de ei

Sunt oameni care atât de repede fug de ei înșiși, încât în drumul lor răstoarnă și alți oameni. Îi răstoarnă ca pe n...

Diverse

Diana Gadola: ”Te obișnuiești cu boala și cu oboseala”

Diana Gadola: Am 33 de ani și până la ora actuală am făcut suficient de multe alegeri proaste încât să ajung pe la diverș...

No comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.