ascuns in suflet

Într-o zi vei realiza că viaţa ta e aşa cum trebuie să fie.

freedom_by_laurazalenga-d68pwxu

A fost o dimineaţă în care am deschis ochii şi am ştiut că pot trăi şi fără tine, chiar dacă nu mi-aş fi imaginat nici pentru o secundă un viitor fără tine în el. Iată că acum pot.

Ultima oară când am vorbit mi-ai spus că sunt cea mai puternică persoană pe care ai întâlnit-o, cu un suflet de copil. Şi că e cea mai ciudată combinaţie peste care ai dat. Atunci am zâmbit, şi ţi-am spus să pleci mai repede, pentru că nu am nevoie de vorbele tale de încurajare. Nu după ce mi-ai dat drumul la mână şi m-ai lăsat în mijlocul drumului dezorientată. Nu înţeleg de ce oamenii ţin să îţi întindă un şerveţel după ce te-au umplut de sânge.

Au fost multe nopţi în care am simţit că nu pot să respir. Multe dimineţi în care mă chinuiam să mă ridic şi să trăiesc. Aşa moartă cum eram. Pentru că da, în interior nu mai trăiam. Nu cu visele ucise, nu cu viitorul dărâmat, nu cu inima zdrobită.

Până în acea dimineaţă în care am ştiut că a apărut lumina. Şi-am zâmbit. Pentru prima oară, după mult timp, cu sinceritate. A fost dimineaţa în care am ştiut că sunt liberă. Am mâncat o îngheţată la micul dejun. A fost prima alegere pe care am făcut-o fără să mă gândesc la „cum ar trebui”. Pur şi simplu am făcut-o pentru că am simţit. Atunci a fost punctul în care viaţa mea s-a schimbat. În care eu m-am schimbat.

Am devenit şi mai puternică. Am călătorit. Am rupt legăturile fără sens din viaţa mea. Am devenit directă. Uneori poate ridicol de sinceră. Nu mi-am mai legat sensul vieţii de nici un om. Am zâmbit mult mai mult. Am râs cu poftă. Am descoperit noi lucruri care-mi plac. Am prins curajul de a spune lucrurilor pe nume. Am început să trăiesc.

M-am schimbat. Şi ce bine că am făcut-o!

Îţi mulţumesc pentru asta. Mulţumesc pentru că m-ai ucis, ca să reînvii şi să devin mai liberă ca niciodată!

Imagine preluată de pe: www.deviantart.com

Citeste si:

ascuns in suflet / Diverse

Mai devreme m-a sunat tata

Mai devreme m-a sunat tata. M-am bucurat. De mult nu m-a mai sunat el... M-a întrebat cum suntem și ce facem. A vorbit și cu Ri...

ascuns in suflet

Viața este imprevizibilă, însă tu poți fi prezent

Viața este imprevizibilă. Nu îți garantează nimeni ziua de mâine, fericirea de astăzi și siguranța clipei. Unora dintre n...

4 Comments

 • avatar image

  Julie

  sept. 22, 2015

  Reply

  Uite acum ma duc sa mananc si eu inghetata...mi-ai facut pofta. Inteleg perfect cum e cu zdrobirea si inghetata de dupa :)

  • avatar image

   Alina

   sept. 22, 2015

   Reply

   Să ai poftă, Julie! :)

 • avatar image

  Bianca

  sept. 25, 2015

  Reply

  Articolul asta mi-a dat fiori(pozitivi, in sensul bun al cuvantului), mi-a facut pielea de gaina. Nu-mi imaginez un mod mai placut de a scrie un articol pe o astfel de tematica. Am vazut si altele, scrise cu diverse figuri de stil care mai de care mai complexe, dar la tine parca e altceva, e ca si cum ai scrie in propriul jurnal si nimeni altcineva n-ar avea acces la el. Superb!

  • avatar image

   Alina

   sept. 26, 2015

   Reply

   Îţi mulţumesc tare mult, Bianca! Mă simt onorată :)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.