Diverse

„Timpul le va rezolva pe toate”

      De câte ori am ales să nu rezolvăm un conflict, să nu purtăm o conversaţie sau să nu punem degetul pe o problemă pentru că timpul le va rezolva pe toate? Spune-mi, de câte ori ai lăsat timpului problemele şi conflictele tale?

     Ei bine, uite că în unele cazuri, timpul nu va rezolva nimic. Nu mai poate. Din contră, el va accentua unele probleme. Crezi că dacă te-ai certat cu cineva şi laşi lucrurile aşa, nerezolvate, în timp va uita şi totul se va rezolva de la sine? Greşit. Sau poate că… dacă eşti norocos, se vor rezolva în mod superficial. Faptul că ocoleşti persoana cu care ar trebui să ai o conversaţie serioasă, nu demonstrează decât faptul că vrei să amâi cât mai mult acel moment şi că îţi este frică de confruntare. Nu, atunci când te supără ceva, timpul nu va rezolva nimic. Atunci când eşti supărat pe soţ sau pe soţie şi oftezi uşor spunând: „timpul va rezolva asta”, te înşeli. Timpul nu este făcut să-ţi rezolve ţie problemele. El trece şi cam atât.

    Nu mai lăsa timpul să rezolve ce trebuie să rezolvi tu. Ia problema în mâini. Du-te la persoana care te deranjează şi spune-i, du-te să porţi acea conversaţie pe care trebuie să o porţi şi lucrează la vindecarea rănilor tale. De ce? Pentru că timpul trece…

Imagine preluată de pe: www.deviantart.com

Citeste si:

Diverse

Sunt oameni care fug de ei

Sunt oameni care atât de repede fug de ei înșiși, încât în drumul lor răstoarnă și alți oameni. Îi răstoarnă ca pe n...

Diverse

Diana Gadola: ”Te obișnuiești cu boala și cu oboseala”

Diana Gadola: Am 33 de ani și până la ora actuală am făcut suficient de multe alegeri proaste încât să ajung pe la diverș...

6 Comments

 • avatar image

  vienela

  mai 20, 2012

  Reply

  Bravo, ai pus punctul pe "i". Atat de multi oameni isi ascund capul in nisip, sperand la o rezolvare care nu va veni...

  • avatar image

   anonim

   mai 20, 2012

   Reply

   Sau..poate pur si simplu nu avem curaj;nu suntem destul de puternici sa ne confruntam cu realitatea ,sa acceptam consecinte ,sa ne exprimam punctul de vedere etc...DE CE? Deoarece nu cunoastem reactia celuilalt,sentimentele nu sunt aceleasi ,solutiile sunt diferite si multiple.

   • avatar image

    Semper Fi

    mai 21, 2012

    Reply

    Sau poate, pur si simplu, trebuie sa treci prin toata rautatea celor ce vor sa scoata castanele din foc cu mana ta, sa faci lucrurile pe care ei te imping sa le faci, pentru a-si pastra aparenta de "oameni buni", cei mai placuti si mai simpatici oameni, cei care ajuta fara a gandi la vreun profit, cei care pozeaza in "mama ranitilor" si ucid,ucid fara mila pe cel pentru care tremurau de dragoste candva si fara de care n-ar fi conceput viata... Ati auzit de Tovarasul de cursa lunga? El indura totul si nu pentru ca "Timpul le rezolva pe toate". Ci pentru ca el e mesagerul Domnului si accepta sacrificiul pana in momentul cand Domnul va spune: DESTUL.

    • avatar image

     anonim

     mai 21, 2012

     Reply

     Uneori nu suntem indeajuns de puternici...nu suntem capabili sa ne confruntam cu fiecare obstacol,nu reusim sa facem fata a tot ceea ce ne inconjoara si atunci?Atunci cautam un refugiu, o "scapare' si gasim "TIMPUL" drept o solutie,o amanare...

     • avatar image

      Semper Fi

      mai 22, 2012

      Timpul este raspunsul a tot ceea ce alegem sa infaptuim : trecut prezent viitor, pe aceeasi axa Cand vom primi plata pentru fiecare bucurie,dar si pentru fiecare suferinta adusa celor carora le-am schimbat sensul vietii prin modul in care am gasit de cuviinta le-aducem atingere sufletului. Pentru noi, muritorii de rand, timpul e ireversibil si ceea ce e mai rau, e ca noi stim asta si totusi RANIM. RANIM IREVERSIBIL.

 • avatar image

  Cristina

  iul. 06, 2012

  Reply

  De putine ori... insa sunt atat de profunde ,,datile" alea!!! Nu reactionam, nu vorbim pentru ca suntem prea raniti, gandim ca daca cel de langa noi, care ar trebui sa ne cunoasca, nu si-a dat seama de greseala facuta de ce l-am trage noi de mana sa-l atentionam?! Nu o facem din orgoliu, doar stim, am invatat incet dar sigur, ca atunci cand te expui in fata celui de langa tine devii slab. Alteori esti surprinsa exact intr-unul din momentele in care energia ta este cu mult minus in fata, este picatura care a umplut paharul si nu mai ai forta sa clarifici, esti epuizata si pana te repui pe picioare trece timp... apoi, iti spui ,,ce sens mai are dupa atata timp?!?" Insa mereu s-a demonstrat ca TIMPUL NU VINDECA! Este ca leziunea unui deget, nu l-ai tratat la timp, nu l-ai ocrotit, organsimul tau a depus toate eforturile de-al ajuta, insa factorii externi si-au lasat amprenta asupra lui. Rezultatul? Detinem un deget cu o cicatrice frumoasa, sensibil in anumite situatii, uneori facem tot posibilul sa-l ferim de evenimentele ce-l pun in pericol, dar nu se poate mereu. Si atunci exista riscul ca rana sa se redeschida, sa observi ca intre timp au aparut diverse complicatii ce puteau fi evitate, si cel mai important, de fiecare data cand incercam sa-l ocrotim, nu facem decat sa retraim momentul in care rana s-a produs!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.