Diverse

Tratament pentru neliniştea inimii

Nu te mai îngrijora. Cu cât îţi faci mai multe griji, cu atât mai mult nu vei fi capabil să ţi le rezolvi.
Nu fii pesimist. Încearcă să descoperi culoarea roz a optimismului şi adapteaz-o în viaţă.
Nu fii invidios. Cu cât mai mult tânjeşti după ce are cel de lângă tine, cu atât eşti prea ocupat pentru a-ţi face o situaţie proprie.
Iubeşte. Chiar dacă uneori nu ţi se dă motive, iubeşte necondiţionat.
Nu căuta să îi schimbi pe cei de lângă tine până nu eşti TU un om cu adevărat schimbat.
Nu fii nemulţumitor. Un om care nu învaţă cu adevărat ce înseamnă mulţumirea, nu este un om împlinit.
Consideră-te deosebit. Asta şi eşti. Unic, deosebit, special într-un mod aparte.
Nu te mândri. Aceasta te aduce înaintea căderii. Cu cât eşti mai mândru, cu atât mai tare te vei afunda în propria-ţi mocirlă.
Caută să investeşti în tine. Oamenii te vor aprecia mai mult când vor vedea cât de multe investiţii faci în domeniul vieţii tale.
Caută să investeşti în ceilalţi. Ajută pe cineva, fă un compliment, încurajează. E spre binele lor şi spre împlinirea ta sufletească.
Nu fugi de responsabilitate. Un om este cu adevărat matur atunci când îşi asumă responsabilitatea.
Nu cârti. La ce bun să tot comentezi de toate lucrurile şi situaţiile? Oricum nu le vei schimba prin cârtire. Mai degrabă, pune mâna şi schimbă TU ceva!
Nu bârfi. Un om care vorbeşte de alţii, e prea ocupat să se ocupe de ceilalţi pentru a mai fi capabil să aibă grijă de el însuşi.
Nu judeca. Cu ce măsură vei judeca, cu aceeaşi măsură ţi se va judeca înapoi. Cine eşti tu ca să poţi hotărî dacă un om este îndeajuns de moral sau nu?
Crede. Chiar atunci când totul s-a năruit în viaţa ta, ai credinţă că va fi mai bine.
Zâmbeşte. Dacă o faci măcar o dată pe zi, mai târziu va deveni un ”tic” de care nu te vei putea debarasa. Foarte bine!
Închide ochii şi priveşte la viaţa ta. Când ai puţin timp liber, fă asta. Dacă nu e cu adevărat ceea ce vrei, fă ceva şi schimb-o!

imagine preluată de pe: www.deviantart.com

Citeste si:

Diverse

Am făcut o pauză

Salut, Ce mai faci? Să știi că eu am făcut o pauză căci mi-am spălat sufletul. Cum cu ce? Cu lacrimi. Nu știai că lac...

Diverse

Cum ne pot ajuta jocurile online?

Jocurile educative online pot avea o serie de efecte pozitive asupra copiilor și tinerilor care le utilizează. Acestea pot include: ...

7 Comments

 • avatar image

  Mircea

  iul. 12, 2010

  Reply

  Total de acord cu tine. Dar ce faci in situatia incare dragostea nu ti-e impartasita? Este vorba de acea persoana la care ti cu fiecare celula si cu fiecare nerv, cu care ai descoperit atatea lucruri in comun cate nu vei putea avea vreodata cu cineva, alaturi de care ti-ai vazut tot viitorul? Daca nu ti se raspunde focului din suflet ce se mai poate face? La un moment dat chiar mi-am luat gandul de la a-mi intemeia o familie pentru ca nu-mi pot imagina viata conjugala, aceea de zi cu zi (la cumparaturi, in bucatarie, vacante impreuna, chiar si alaturi de copii) alaturi de altcineva decat de acea persoana. S-ar putea sa fara SF, dar e experienta ce o traiesc. Asa cum spuneam unui coleg de serviciu, viata bate filmul.

  • avatar image

   capshunik

   iul. 12, 2010

   Reply

   Mircea, am trecut si eu prin asa ceva. Am simtit si eu ca tine. Am spus si eu ca tine. Dar...cu timpul va trece. Ai sa vezi. Desi toata viata vei ramane cu acel sentiment special....vei sti ca acea persoana a fost speciala. Atat. Se opreste aici. Unele persoane pur si simplu nu sunt menite pentru noi. Trebuie sa ne impacam cu gandul. Chiar daca simti ca fara acea persoana nu poti trai, chiar daca acea persoana e tot ceea ce ai vrea tu, chiar daca viitorul tau ti-l poti imagina doar cu acea persoana...stii....va trece.... Daca dragostea nu e alimentata...uneori moare. Nu total, ci isi stinge din intensitate.

 • avatar image

  costel

  iul. 13, 2010

  Reply

  Daca doriti sa facem link exchange cu siteul www.filmeonlinegratis.gougou.ro cu titlul "filme online gratis" P.S Daca sunteti de acord va rog sa imi trimiteti un mail cu numele siteului si titlul cu care doriti sa va adaug Astept mailul dumneavoastra Multumesc

 • avatar image

  andreihappyday

  iul. 17, 2010

  Reply

  Nu-mi pasă de cate ori voi fi rănit,cred că dragostea e prea frumoasă ca să renunţ să iubesc.Clipa despărţirii e unică,dar momentele petrecute langă cineva drag sunt de nepretuit.Am învăţat să iubesc şi m-am resemnat totodată...am înţeles că nu pot fi pe placul tuturor.

  • avatar image

   capshunik

   iul. 27, 2010

   Reply

   Andrei, mă bucur că ai învăţat acest lucru

 • avatar image

  Movi

  iul. 18, 2010

  Reply

  Mircea raspunsul tau la intrebarea cu dragostea este foarte simplu: - o iubire ce nu este impartasita nu este iubire ci mai degraba moft sau incapatinare.

 • avatar image

  stiri

  iul. 23, 2010

  Reply

  Buna ziua, Daca doriti sa facem link ex cu http://www.epresa.ro va rog sa imi trimiteti mail cu linkul si titlul siteului dvs Multumesc Link: http://www.epresa.ro Titlul: stiri epresa.ro@gmail.com

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.