ascuns in suflet

Umblaţi pe vârfurile degetelor

Vizite: 16048

trodden___dirt_redemptions_by_kevissimo-d353vxj

Când intraţi, ştergeţi-vă la intrare. Ba chiar, ca să fiţi comozi, descălcaţi-vă şi lăsaţi-vă bocancii noroioşi în prag. Eu am făcut curat, nu am nevoie de urme noi şi de dâre de mizerie. Când intraţi, nu izbiţi uşa de perete, pentru că de prea multe ori am tresărit la bubuiturile şi scârţâiturile celor care au ieşit şi-au intrat după cum au voit, fără să spună un la revedere, măcar din prag.

Păşiţi cu grijă, şi nu apăsat. Pereţii inimii sunt fragili, uzaţi de la bătăile neregulate, cauzate de cei care au făcut raliuri prin ventricule.  Le-am spus şi lor, vă spun şi vouă: nu se aleargă pe coridoarele inimilor obosite. Cel mult se merge pe vârfuri, fiind atenţi să nu dărâmaţi ceva. Dacă aţi venit doar să luaţi, îndreptaţi-vă spre acea grămadă mică şi vedeţi ce a mai rămas.

Dacă aţi adus, spuneţi-mi dacă sunt vorbe bune, sau doar problemele voastre. Pentru că dacă sunt vorbe bune şi îmbrăţişări, bine aţi făcut, rezervele s-au terminat de mult! Dacă sunt problemele şi plângerile voastre, trebuie să staţi la coadă. Încă fac inventarul la cele primite anul trecut.

Acum, un alt aspect, unul foarte important: aţi venit să rămâneţi, sau sunteţi şi voi, doar în trecere? Mulţi trec, puţini rămân. Dacă sunteţi în trecere, atunci admiraţi, puteţi atinge tablourile sufletului meu, schimbăm câteva vorbe şi vă arăt şi cronologia vieţii mele dacă vreţi. Nu am nimic de ascuns. Numai nu-mi promiteţi că aţi venit să rămâneţi, dacă aveţi de gând să fiţi doar musafiri.

Dar dacă aţi venit să rămâneţi, şi sunteţi serioşi în legătură cu acest aspect, să-mi spuneţi, ca să vă dau o cheie şi să vă arăt unde este pompa cu sentimente, ca să beţi de câte ori vă este sete. La mine în inimă nu se flămânzeşte de zâmbete şi nu se însetează de iubire. Vă dau.

Am o singură condiţie: dacă totuşi vă hotărâţi să plecaţi, măcar luaţi-vă la revedere. Şi să-mi daţi şi cheia înapoi, ca nu cumva, în viitor, să deschideţi uşa prea brusc şi să zboare ce-am agonisit. Până atunci, umblaţi pe vârfurile degetelor, pentru că nu se aleargă pe coridoarele inimilor obosite.

Citeste si:

ascuns in suflet / Diverse

Te iubesc

Te iubesc Te iubesc nu pentru că și tu mă iubești, ci pentru că așa simte inima mea.  Te iubesc nu pentru ceea ce...

ascuns in suflet / Diverse

Îmi place singurătatea

Bună. Sunt Alina. Am peste 17.000 de followers pe pagina personală de facebook, peste 45.000 pe pagina blogului meu, Gânduri As...

10 Comments

 • avatar image

  Barsan Ciprian

  apr. 15, 2014

  Reply

  Din nou un articol superb! Sincere felicitări!

 • avatar image

  marius

  apr. 15, 2014

  Reply

  Eu am venit sa las o imbratisare. Nu intru cu ea, ca nu-mi pot descalta bocancii (am o soseta rupta). Asa ca vino tu pe varful degetelor in pragul usii sa o iei. Nu pot sa raman ca voi intarzia de-acasa.

 • avatar image

  OHILY

  apr. 15, 2014

  Reply

  alina...ti-am citit toate articolele de pana ltum, recunosc nu chiar in momentul postarii lor...dar cand le citeam descriau starea mea PERFECT..si totodata ma ajutau asa mult :X multumesc!!!! >:d<

 • avatar image

  Tonko Alexandru

  apr. 16, 2014

  Reply

  Sarut mina ! Am venit sa iti las ginduri bune ! Imi place foarte mult cum scrii .

 • avatar image

  nucersescatentie

  apr. 17, 2014

  Reply

  ma intreb: din ce motiv e postat acest articol? sau pentru cine e defapt?..un lucru e clar: nu e creatie proprie:))

  • avatar image

   Alina

   apr. 17, 2014

   Reply

   :) Când faci afirmaţii, bazează-le pe ceva! Este creaţie proprie, şi cine îmi citeşte articolele, ştie acest lucru! Dacă eşti doar în trecere şi cauţi să comentezi ceva de dragul de a o face, măcar fă-o cu inteligenţă :)

   • avatar image

    nucersescatentie

    apr. 18, 2014

    Reply

    :)) : ''eu-cat e ceasul? tu-albastru deschis."..

 • avatar image

  Alex

  apr. 19, 2014

  Reply

  nu cerseste atentie , doar se "baga in seama " sa demonstreze clar si raspicat inteligenta superioara si ca nici macar nu a citit sau daca a citit, nu a inteles nimic.

 • avatar image

  Alex

  apr. 19, 2014

  Reply

  Mii de imbratisari calde sincere si neconditionate, care vreau si ma stradui sa emane cat mai multa bunatate, iti transmit . :P

 • avatar image

  Eryka Woroshan

  apr. 22, 2014

  Reply

  WoW!!!! Mi-au dat lacrimile....!!! as fi vrut sa mai citesc si sa citesc....

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.