ascuns in suflet

Una din acele seri…

my_memories_of_you_by_czas-d5fgk0x

Un cappuccino, Noora Noor pe fundal, o lumânare parfumată şi liniştea îmi ţin companie în această seară. E seara în care gândurile aleargă mai repede decât omul bătrân de moarte. M-a apucat şi pe mine să fac o retrospectivă a ultimului an, că de, femeile singure când nu au probleme, îşi caută. Uite aşa m-am trezit zâmbind cu drag, apoi lăcrimând, ca într-un final să înghit în sec şi să realizez că am deschis de bună voie şi nesilită de nimeni sacul cu melancolie.

Pun mâna pe telefon, să sun pe cineva, poate aşa îmi mai trece starea asta de lasă-mă să te las. Cercetez agenda, îmi citesc mesajele la care nu am răspuns, şi apoi… mă răzgândesc. Mi-am amintit că nu mai caut să fug de mine şi de ceea ce simt. Mi-am amintit că am făcut o promisiune cu mine în care am spus că îmi voi rămâne fidelă, indiferent de situaţie.

Îmi mai aduc aminte şi de toţi oamenii care au promis că vor rămâne, dar pe parcurs s-au triat ca grâul de neghină. Şi n-a rămas nici grâul, nici neghina. Mă încearcă un sentiment de scurtă mânie: „lasă că o să le pară lor rău”. De ce să le pară? Să-mi pară mie bine că au dispărut înainte să-mi facă găuri în inimă!

„Sunt eu în locul în care trebuie să fiu?” îmi continui eu plimbarea prin mintea mea, în picioarele goale. Zâmbesc. Sunt. Sunt, dar încă am gânduri nenumărate pe care nu le-am spus. Gânduri ascunse pe care sper, le voi aşeza în cartea următoare.

Privesc pe fereastră. Oare ce fac oamenii în acest moment? Câţi se luptă cu gândurile? Câţi zâmbesc? Câţi sunt pe genunchi? Câţi, la fel ca mine, fac o retrospectivă a vieţii lor? Câţi sunt acum în locul şi cu persoana potrivită? Câţi… oare câţi… se feresc să stea de vorbă cu sufletele lor?

Ce mai rânduri am scris şi eu! Iar o să mi se spună că sunt ciudată şi greu de înţeles. Că am o minte complicată. Lasă să mi se spună! Măcar eu mă înţeleg de cele mai multe ori.

Mă duc să mai vorbesc şi cu Cerul!

Imagine preluată de pe: www.deviantart.com

Citeste si:

ascuns in suflet / Diverse

Mai devreme m-a sunat tata

Mai devreme m-a sunat tata. M-am bucurat. De mult nu m-a mai sunat el... M-a întrebat cum suntem și ce facem. A vorbit și cu Ri...

ascuns in suflet

Viața este imprevizibilă, însă tu poți fi prezent

Viața este imprevizibilă. Nu îți garantează nimeni ziua de mâine, fericirea de astăzi și siguranța clipei. Unora dintre n...

18 Comments

 • avatar image

  Bolboacă Vasile

  oct. 03, 2014

  Reply

  Katie Melua data viitoare, da? :) Spor mult.

  • avatar image

   Alina

   oct. 03, 2014

   Reply

   Cântă frumos şi Katie, şi Birdy, şi Lana Del Rey... Mulţumesc :)

 • avatar image

  oana

  oct. 03, 2014

  Reply

  Imi place cum scrii :) keep going!

  • avatar image

   Alina

   oct. 03, 2014

   Reply

   Mulţumesc frumos, Oana! :)

 • avatar image

  iuditha

  oct. 03, 2014

  Reply

  Alina,imi place foarte mult ce si cum scrii,si daca,din cate am inteles,scrii o carte de.abea astept sa o asez in mica mea biblioteca ❤

  • avatar image

   Alina

   oct. 03, 2014

   Reply

   Mulţumesc foarte mult. Da, în maxim o lună vei putea să ai cartea în bibliotecă :D

 • avatar image

  Tonko Alexandru

  oct. 04, 2014

  Reply

  Sarut mina ! In fiecare an , la inceput de Octombrie , fac bilantul . Constat cu uimire ca am peste 1000 de lucruri de facut si doar citeva realizate . Nu mai am timp ......aceastai tragedia ! Nu conteaza ce spun ceilalti , fa tot ce-ti pofteste inima acum cit timpul este de partea ta .

  • avatar image

   tibi

   oct. 07, 2014

   Reply

   Atentie, "fa ce-ti place" a fost sloganul lansat de Aleister Crowley, slogan care a distrus morala in ultimul secol. Susnumitul a ajuns (astfel) "parintele satanismului modern" ovationat indelung la concertele rock din anii 70! Sunt (alte) lucruri inteligente si rationale de facut in viata!

  • avatar image

   Alina

   oct. 08, 2014

   Reply

   Nu am timp... Dacă vrem, ne facem :)

 • avatar image

  Paul

  oct. 13, 2014

  Reply

  Complicata, dar si eu te inteleg. Cu cat esti mai complicata cu atat mai frumoasa. Eu nu te-am vazut niciodata habar nu am cine esti dar pun pariu ca esti o prințesă îmbrăcata în haine contemporane.

 • avatar image

  Radu

  nov. 28, 2014

  Reply

  Nu sunt în locul potrivit cu omul potrivit. Nu sunt la serviciul potrivit, nu sunt în tara potrivită, pe planeta potrivită. Nu sunt toate acestea deoarece am ales "prost" .Dacă as fi ales "bine" atunci aș fi fost în locul potrivit si așa mai departe. Alegerea înseamnă libertate. Dar ce înseamnă să alegi "bine",adică să fii la locul potrivit,.... Înseamnă că faci parte dintr-o creatie perfectă ceea ce ar presupune absența libertății toți fiind puși acolo de cineva care știe cel mai bine cum funcționează lucrurile în creația sa. Dar asta după părerea mea se bate cap în cap cu ideea de libertate. Așa că nu ne rămâne decât să alegem "prost"sau să renunțăm la așa zisa libertate.

  • avatar image

   Alina

   nov. 28, 2014

   Reply

   Permite-mi să te contrazic... cred că uneori putem alege bine, și nici nu înseamnă renunțarea la libertate.

   • avatar image

    Radu

    dec. 02, 2014

    Reply

    Adam si Eva traiau in locul potrivit cu persoana potrivita. La un moment dat li s-a dat posibilitatea sa aleaga. Prima alegere. Singura alegere. O alegere "proasta", denumita ulterior pacatul originar. Daca alegi sa nu bei sau sa nu fumezi nu inseamna ca alegi "bine", pentru ca de fapt nu faci nici o alegere deoarece aceasta este o stare naturala a lucrurilor.Asa trebuie sa fie. Daca alegi insa sa fumezi si sa bei inseamna ca alegi folosindu-te de liberul tau arbitru si faci bineinteles o alegere "proasta". La alegerile prezidentiale din Romania ai libertatea de a alege intre varianta A : o alegere proasta si varianta B : o alegere proasta.Se poate spune ca s-au facut progrese de la Adam si Eva incoace. Acum putem face ... doua alegeri proaste.

    • avatar image

     Radu

     dec. 04, 2014

     Reply

     Pentru cel care ar putea sa citeasca randurile de mai sus : Nu luati in seama elucubratiile unui suflet ratacit care nu se voia decat bagat in seama

    • avatar image

     Radu

     dec. 05, 2014

     Reply

     Cand am scris "cel care citeste randurile de mai sus" m-am referit bineinteles la comentariile mele. Sper ca nu s-a inteles ca incerc sa critic textul articolului(foarte reusit de altfel). Inteleg posibila confuzie creata si sper ca administratorul nu m-a inteles gresit.

 • avatar image

  Nina

  nov. 28, 2014

  Reply

  Ma regasesc de multe ori in randurile scrise de tine. Imi plac foarte mult articolele scrise de tine, continua tot asa! Fii binecuvantata!

  • avatar image

   Alina

   nov. 28, 2014

   Reply

   Mulțumesc tare mult, Nina!

 • avatar image

  Radu

  dec. 10, 2014

  Reply

  Odată cu întruparea lui Christos omul a ieșit de sub constrângerea unei singure alegeri "proaste" și poate în sfârșit să aleagă" LIBER".

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.