ascuns in suflet

Unde este Dumnezeu?

„Unde este Dumnezeu în toate acestea?”, ”De ce mi-a făcut asta?”, ”De ce nu a oprit tragedia să se întâmple?”, ”De ce nu îl pedepsește?”, ”Cum poate Dumnezeu să permită așa ceva?”. Acestea sunt doar câteva din întrebările pe care mi le-am pus când am trecut prin necaz. Întrebări pe care, dacă alegi să fii sincer, și tu ți le-ai pus când ți s-a întâmplat o tragedie.

Am primit mai multe mesaje, dar și comentarii în care erau scrise aceste întrebări. În care oamenii nu puteau percepe și înțelege cum poate Dumnezeu să facă așa ceva. Sau să îngăduie așa ceva.

Sunt lucruri care te zguduie, oricât de puternic ai fi. Sunt dureri care te doboară, chiar dacă nu ai mai fost doborât niciodată. Uneori se întâmplă anumite tragedii care îți clatină credința sau chiar te face să te întrebi dacă chiar există Dumnezeu. Nu putem înțelege, pricepe de ce.

Sunt anumite realități pe care refuzăm să le acceptăm deoarece sunt prea dureroase. Anumite lucruri care dor… însă care ne răspund la întrebări.

  1. Dumnezeu este acolo unde L-am lăsat noi. Adică afară din societate, din casele noastre, din familiile noastre, din bisericile noastre.
  2. Dumnezeu nu a făcut EL ceva ca să se întâmple acea tragedie, ci OMUL FĂRĂ DUMNEZEU. Adică acel om care alege să trăiască în păcat, să nu aibă o legătură strânsă cu Dumnezeu și să își urmeze îndemnurile firii. Ei, iată ce se poate întâmpla fără Dumnezeu.
  3. Dacă i s-a întâmplat ceva rău unei persoane, nu înseamnă că acea persoană nu e iubită de Dumnezeu sau că a fost părăsită de Dumnezeu. Să privim la Iisus Hristos care a murit pe cruce. Dacă suntem cu Dumnezeu nu înseamnă că nu vom avea necazuri.
  4. Oricât de dureros și greu de auzit sună… Dumnezeu mă iubește la fel de mult pe mine cât îl iubește și pe cel ce mi-a făcut rău. Da… e un adevăr pe care nu îl putem accepta în durere. Însă un om nu e mai puțin iubit de El, oricât de rău e acel om. Dumnezeu îi acordă iubire și șansă la mântuire până în ultima clipă a vieții lui.
  5. Dumnezeu nu intervine la liberul arbitru al omului. Crezi că nu ar putea printr-un simplu cuvânt să ne trăsnească pe toți cei care alegem greșit? Însă în bunătatea Lui, El ne-a dat libertatea de a alege în fiecare zi. De a alege să fim buni sau răi. Cu El sau fără El.
  6. Dacă Dumnezeu ne dă libertatea de a alege, El ne lasă să și suportăm consecințele. Adică nu putem alege ceva rău și apoi să nu suportăm urmările alegerilor noastre. Tragediile lumii sunt consecințe ale alegerilor noastre.

Sunt multe lucruri de spus, dar greu de explicat. Vă recomand filmul ”The Shack” care pe mine m-a zguduit și m-a făcut să înțeleg niște adevăruri foarte greu de acceptat…

Poate că dacă am avea mai mult din Dumnezeu, am ști unde este El, nu ar trebui să ne mai întrebăm…

Citeste si:

ascuns in suflet / Diverse

Mai devreme m-a sunat tata

Mai devreme m-a sunat tata. M-am bucurat. De mult nu m-a mai sunat el... M-a întrebat cum suntem și ce facem. A vorbit și cu Ri...

ascuns in suflet

Viața este imprevizibilă, însă tu poți fi prezent

Viața este imprevizibilă. Nu îți garantează nimeni ziua de mâine, fericirea de astăzi și siguranța clipei. Unora dintre n...

No comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.