ascuns in suflet

Vara liniştii mele…

DSC_3509 copy

Când şi cum, nu ştiu. Ştiu doar că m-am trezit într-o dimineaţă răcoroasă, cu miros de flori de iunie, şi de ploaie proaspătă de început de vară. Am privit pe fereastra dormitorului meu, spre Bucureştiul plin de viaţă, şi am zâmbit. Acesta e. Acesta e începutul schimbărilor mele.

Nu mai pun întrebări fără nici un scop, pentru că ştiu că nu fac altceva decât să-mi obosească mintea şi inima. Şi la ce bun, să păşesc prin viaţă cu o inimă epuizată? Nu mai bine las lucrurile să fie, iar la momentul potrivit, îmi vor răspunde?

Nu mai răspund mesajelor menite să-mi tulbure liniştea sufletească. Până nu de mult, mă consideram datoare să dau explicaţii fiecărui om. Dar am realizat că nu fac altceva decât să mă las închisă în închisoarea lor, o închisoare care-ţi frânge aripile, din prea multă invidie şi egoism. Lasă-i să-mi scrie ce vor. De la mine nu vor primi decât ce vor merita. Nimic. Şi tăcere.

Am înţeles că nu am nici o datorie faţă de nimeni, decât aceea de a-mi iubi Dumnezeul, şi aproapele. În rest, Dumnezeu cu mila. Ştiu că toată viaţa mea o să fiu un copil, însă văd deja maturitatea asta de adult care-mi dă târcoale, şi am decis să o accept şi pe ea, deşi vine la pachet cu o doză de realitate mai mare decât mi-aş fi dorit.

Însă, cea mai mare surpriză pe care am avut-o în această dimineaţă cu miros de început nou, a fost că nu mai alerg după nimeni. Nici în inimă. Nici în suflet. Nici în minte. Am făcut o pace cu mine însămi, pe care nu o mai poate tulbura nimeni. Şi cât de plăcut e să stai cu faţa spre soare şi cu spatele spre umbre!

Nu mâine, ci poimâine, o să mai adaug o cifră la vârsta mea frumoasă. Când eram copil, mi-am imaginat că la vârsta asta deja voi avea un soţ şi-un copil al meu. Iată că viaţa are alte planuri, iar eu sunt fericită şi merg mai departe cu Dumnezeu de mână. Deja am primit câteva daruri pre aniversării mele, iar cel mai important e acesta: liniştea şi pacea sufletească.

Sunt împlinită.

Cu Dumnezeu.

Asta sunt eu. Şi nu pot să fiu decât mulţumitoare pentru vara liniştii mele, după atâtea veri tulburi şi agitate.

Fotografie: The Storyalist

Citeste si:

ascuns in suflet / Diverse

Mai devreme m-a sunat tata

Mai devreme m-a sunat tata. M-am bucurat. De mult nu m-a mai sunat el... M-a întrebat cum suntem și ce facem. A vorbit și cu Ri...

ascuns in suflet

Viața este imprevizibilă, însă tu poți fi prezent

Viața este imprevizibilă. Nu îți garantează nimeni ziua de mâine, fericirea de astăzi și siguranța clipei. Unora dintre n...

4 Comments

 • avatar image

  Marin

  iun. 06, 2015

  Reply

  Buna, Alina! Diminetile din viata noastra pe care le incepem in maniera descrisa de tine sunt unele dintre cele mai frumoase. E bine sa ne cunoastem pe noi insine si sa incercam sa actionam potrivit sufletului nostru. Mult mai bine decat sa ne facem planuri. Sambata linistita si vara cu zambete!

  • avatar image

   Alina

   iun. 06, 2015

   Reply

   Multe zâmbete şi ţie! :)

 • avatar image

  Adrians

  iun. 06, 2015

  Reply

  Am si eu o intrebare. Tu in fostele tale relatii nu ai avut nici o greseala? Gen sa duci o viata dublă, sa înșeli, exemplele pot continua si sunt niste exemple dure stiu (nu ca te as acuza). Dar vezi tu, spui ca esti cu Dumnezeu inainte si ca vezi un nou inceput, atunci întrebarea mea este: daca din greseala ai avut o greseala mentionata din exemplele de mai sus, atunci cum poți sa ii dai inainte fara a da niste explicații persoanelor care au suferit. Poate consideri ca judec gresit dar nu te judec pe tine ci judec mentalitatea aceasta din secolul in care trăim si nu pot sa gasesc un raspuns. Poate ma lamuresti tu :D

  • avatar image

   Alina

   iun. 06, 2015

   Reply

   Ai luat-o total pe altă pantă, şi ai privit articolul din alt unghi. Aici nu e vorba de foste relaţii, nici de cine a greşit sau nu a greşit. Cred că ar trebui să te gândeşti un pic, pentru că de obicei citim şi interpretăm prin propriile valori. Pune-ţi întrebarea: "de ce am citit ceea ce am citit, şi am crezut că este vorba despre asta?"

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.