Diverse

Vorbe frumoase pentru un zâmbet

Am învăţat să-mi petrec dimineţile altfel. Să mă trezesc mai devreme cu jumătate de oră decât ar trebui în mod normal şi să citesc, să petrec timp cu Dumnezeu, să ascult muzică.  Nu vă pot descrie cât de bine mă simt de când fac aceasta. Cât de fericită merg spre locul de muncă şi cât de întărită sunt. Prin urmare, ieri am văzut o doamnă undeva la 50 de ani, care arăta foarte bine şi era îmbrăcată la fel de bine precum arăta. S-a aşezat lângă mine pe locul din autobuz şi eu mă tot uitam la ea, admirând-o. Aş fi vrut să-i spun ce bine arată, dar ceva mă reţinea. Mă gândeam că ar suna ciudat să-i spuna cineva necunoscut asemenea lucruri. Timp de un minut am tăcut şi am privit, apoi, mi-am făcut curaj, i-am zâmbit şi i-am spus: „Nu vă supăraţi, dar să ştiţi că arătaţi extraordinar de bine”. Femeiea s-a uitat spre mine, s-a înroşit, apoi a apărut un zâmbet larg pe faţa ei. Faţa a început să-i strălucească şi emoţionată mi-a mulţumit. Când am coborât în staţie, am văzut-o prin geamul murdar al autobuzului cum încă zâmbeşte şi străluceşte. Am citit pe faţa ei mulţumire, încredere, fericire. Şi toate acestea doar din cauza unor cuvinte. Din cauză că am spus ce gândeam. Păcat că de multe ori nu facem aceasta. Gândim ceva frumos despre o persoană, dar nu îi spunem şi ei despre ce e vorba. Şi poate că chiar noi, chiar cuvintele noastre o vor determina să-şi recâştige încrederea în sine. Interesant cum ne este ruşine să facem complimente frumoase oamenilor, dar nu ne este ruşine să jignim în cel mai brutal mod posibil. Şi ştim lucrurile acestea. Sunt lucruri pe care le ştie fiecare. Numai că trebuie să fie reamintite pentru noi, aşa cum, deşi ştim că partenerul de viaţă ne iubeşte, vrem să ni se spună din când în când.

Astăzi este o zi în care poţi schimba ceva. Este încă dimineaţă, acum, când scriu articolul şi zâmbesc la gândul frumos de-a ieşi pe uşă şi de-a fi întâmpinată de oameni care doresc să schimbe ceva. De oameni amabili, drăguţi şi care nu ezită să spună o vorbă frumoasă. De oameni ca voi.

 

Imagine preluată de pe: www.deviantart.com

Citeste si:

Diverse

Sunt oameni care fug de ei

Sunt oameni care atât de repede fug de ei înșiși, încât în drumul lor răstoarnă și alți oameni. Îi răstoarnă ca pe n...

Diverse

Diana Gadola: ”Te obișnuiești cu boala și cu oboseala”

Diana Gadola: Am 33 de ani și până la ora actuală am făcut suficient de multe alegeri proaste încât să ajung pe la diverș...

20 Comments

 • avatar image

  tonko

  oct. 21, 2011

  Reply

  Sarut mina ! Apreciez cea ce faci si ce scrii !O zi frumoasa iti doresc !

 • avatar image

  yoneko

  oct. 21, 2011

  Reply

  wow alina. ce-mi place articolul! felicitari!:)

 • avatar image

  Ana-Maria Retegan

  oct. 21, 2011

  Reply

  Foarte frumos! E adevarat ceea ce ai scris. daca fiecare din noi am petrece timp cu Dumnezeu de cand ne-am trezi, si daca L-am lasa pe El sa lucreze, am putea face mult mai multi oameni fericiti! Fii binecuvantata!

 • avatar image

  Adrian

  oct. 21, 2011

  Reply

  De ar fi totul cum scrii tu....Alina ar disparea si mafia din tara noastra, din pacate oamenii ca tine ,sunt extrem de rari si nu inseamna nimic pt (adevaratele puteri) de (sus).Nu mi-ai dat acceptul in lista ta din pacate .Orcum ,eu mai astept.La fel de multa vointa iti doresc si pe viitor.

 • “Dosare” din copilărie 1 =)) « NAPOBLOGHIA

  oct. 21, 2011

  Reply

  [...] Bicicleta  Bhendis  Leo  Abbibal  Adi Adrian Năstase  Alex  Daniela  Alexander  Alina  Alina S.  Anna Altcersenin ASP Radu  Alunița  Amalia  Amelian  An Ordinary  Ana C. Ana [...]

 • avatar image

  Lotus

  oct. 22, 2011

  Reply

  Apropo de care chestie, ai văzut Pay It Forward?

 • avatar image

  Anonim

  oct. 22, 2011

  Reply

  Pentru că și mie mi s-au furat postări, nu pot sta indiferentă când descopăr persoane ce au astfel de îndeletniciri. Frunzărește puțin blogul acesta și vei descoperi multe postări de ale tale și de-ale ator bloggeri, copiate, fără specificarea sursei, http://andreeaprisecaru.blogspot.com/ O zi frumoasă! :)

  • avatar image

   Alina Ilioi

   oct. 22, 2011

   Reply

   Mulţumesc foarte mult. Am rămas şocată. Încă mi-a furat şi numele siteului, sloganul şi tot...i-am scris un mesaj, dacă nu se remediază problema, se va rezolva pe altă cale:)

   • avatar image

    Anonim

    oct. 22, 2011

    Reply

    Cu plăcere. Și eu am un blog și mi-au furat alții și mie articole... Sper să șteargă tot. Din curiozitate am verificat și alte postări... Am descoperit și de pe un alt blog, parcă susurul gândurilor... Rușine să îi fie! Știu cum e, am trecut pe aici... O zi frumoasă! :)

   • avatar image

    EMILIAN

    oct. 22, 2011

    Reply

    ...Nu trebuie sa fii socata ,...lumea , oamenii nu sunt ceea ce par a fi ,...fara a face psihologie , sau maestru in bloguri ( suna cam aiurea ) ,dar cred ca sunt ceva anti spam, ani virusi , anti blog ,....( sunt cam aerian ) unde cred ca se poate bloca un intrus ,...,,orice sut in fund este un pas innainte ,,...suna urat , ...suna ...mizerabil ...de urat,...dar ne impinge in autoaparare !

  • avatar image

   Lotus

   oct. 22, 2011

   Reply

   Oricum e prost setat blogul respectiv, nu prea o să facă mare brânză chiar dacă ar copia articole de calitate.

 • avatar image

  EMILIAN

  oct. 22, 2011

  Reply

  Mama imi spune mereu ,Fii cu bun simt ! , daca ajuti fara interes vei avea bucuria unui zimbet si fericirea unui OM ,...si are dreptate ,...zilele trecute am oferit locul unui batran ce s-a urcat in autobuz ( eu traind intr-o tara straina unde acest obicei este neobisnuit din partea unui tanar ,....apropo ! , autobuzul avea jumatate din scaune goale ), m-a bucurat ENORM zambetul si Fericirea de pe chipul sau ,...mi-a umplut ziua !,...de ce !? , pentru un lucru simplu ,...poate multi vor spune ca sunt narod ! ,...este un gest simplu si de bun simt ,...este un ...gest ce face ca aceea persoana sa nu se simta singura ,...de altfel si eu ! Upanisadele ne invata ca toate lucrurile s-au creat si se tin prin bucuria infinita ,... Nu cred ca mama prin ale sale zicatori , sau batranul din autobuz au citit asa ceva ....

 • avatar image

  Adrian

  oct. 22, 2011

  Reply

  Te rugasem si eu ceva mai Alina......tu parca erai cu transparentele....de ce nu vrei sa dai accept?

 • avatar image

  Anonim

  oct. 22, 2011

  Reply

  O fi setat prost blogul, nu contest, e încărcat de-abia se poate citi... dar tot furt se cheamă... Și văd că insistă tipa...azi a mai postat... tot ceva furat de pe aici... Oricum, fii mândră că i-ai plăcut... Haz de necaz... :))

  • avatar image

   yoneko

   oct. 23, 2011

   Reply

   :)) macar de ar schimba titlul sau imaginea. poate ar trece neobservat faptul ca le copie. dar nici nu se chinuie.

   • avatar image

    Anonim

    oct. 24, 2011

    Reply

    Gata... a șters blogul... I-am trimis câteva mesaje....

    • avatar image

     Alina Ilioi

     oct. 24, 2011

     Reply

     Mulţumesc frumos de susţinere:)

 • avatar image

  forex

  oct. 23, 2011

  Reply

  frumos articol, asta-mi place mie la femei, e foarte usor sa le face fericite, o vorba buna, un compliment si gata, le-ai facut ziua frumoasa, sunt usor de multumit femeile, nu? :D

  • avatar image

   yoneko

   oct. 23, 2011

   Reply

   wow! in ciuda faptului ca majoritatea spun ca femeile sunt ciudate, de neinteles, mofturoase, s.a.m.d, uite un baiat care recunoaste deschis ca suntem usor de multumit. poate nu in toate situatiile, dar in multe din ele. multumim!!! :)

 • Știință și cunoaștere, TVR Cluj « Blog de Tury

  feb. 23, 2012

  Reply

  [...] Năstase  Alex  Daniela  Alexander  Alina  Alina S. Anna Altcersenin ASP Radu  Alunița  Amalia  Amelian  An Ordinary  Ana [...]

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.