ascuns in suflet

Ziua a treia

        IMG_0837 Ciudat, atunci când ştii că urmează să-ţi analizezi ziua, faci tot posibilul să nu pierzi timpul ca nu cumva când vine seara şi te uiţi în urmă, să te simţi prost. Astăzi m-am trezit la 08:00, dar am mai lenevit încă puţin în pat şi m-am gândit, sinceră să fiu, la Dumnezeu. Mi-am imaginat cum ar fi să trăim într-o lume bună, în care răutatea nu ar mai fi, şi toţi ne-am aminti să zâmbim. Idealist, ştiu. După ce am citit câteva pagini dintr-o carte, am luat un mic dejun nu foarte sănătos: o prăjitură, şi apoi m-am apucat să scriu un articol. Pe urmă m-am pornit către sală, şi de această dată astăzi am ales să merg la o clasă de yoga, ca să văd şi eu cu ce se mănâncă. Nu făceau incantaţii aşa ca în filme, şi nici nu scoteau fel şi fel de sunete. În schimb, te punea să-ţi duci piciorul pe după mână, mâna pe după cap şi toate în timp ce stai pe vârfuri. Toţi erau serioşi şi se străduiau să urmeze instrucţiunile, eu chicoteam amuzată în timp ce eram mustrată de antrenoare. Deja îmi imaginam titlul următorului meu articol: „În viaţă e ca şi la yoga, totul întortocheat şi întors pe dos într-un mod caraghios”.

     Spuneam ieri că azi vreau să scriu 30-40 de pagini. Iată că nu am reuşit să scriu decât vreo 15, asta nu pentru că nu mi-am dorit, ci pentru că a fost din nou una din acele zile, în care te întâlneşti cu toţi şi stai cel puţin 30 de minute de poveşti. Zău că am vrut, dar prea interesanţi erau oamenii care intrau în Starbucks şi se perindau pe lângă masa mea, ca să pot sta concentrată pe foile din faţa mea. Ba unul chiar m-a întrebat dacă am să scriu despre el, şi probabil că acum când citeşte asta, o să zâmbească surprins. Foarte bine, avem nevoie de zâmbete în această lume! Spre seară am descoperit că atunci când crezi că oamenii nu pot să te mai surprindă, pot. Mai ales acei în care alegi să nu arunci cu noroi, deşi ar merita scufundaţi în mocirlă, descoperi că ei deja au căutat să te murdărească din cap până în picioare. Au uitat că şi pe mâinile lor vor rămâne o considerabilă canitate de nămol.

 În altă ordine de idei, eu încă nu am ajuns acasă, deşi e 22:00. Nu-mi pasă pentru că nu de mult am citit mesajele trimise de voi în care-mi povesteaţi ziua voastră şi mi-am dat seama că m-aţi făcut să zâmbesc. Mult. Îmi place să citesc ce îmi trimiteţi voi, pentru că asta îmi aminteşte că mă consideraţi deja una de-a voastră. Vreo trei-patru persoane noi mi-au spus astăzi că mă vor citi, aşa că îi salut. Dacă s-au ţinut de cuvânt, mă vor saluta probabil înapoi. Dacă nu, ei bine, asta e.

Îmi propun să merg acasă şi să citesc. E frumos să adormi cu o carte în braţe, în timp ce-ţi imaginezi că tu eşti unul din personaje….

  La voi cum a fost această zi?

Citeste si:

ascuns in suflet / Diverse

Mai devreme m-a sunat tata

Mai devreme m-a sunat tata. M-am bucurat. De mult nu m-a mai sunat el... M-a întrebat cum suntem și ce facem. A vorbit și cu Ri...

ascuns in suflet

Viața este imprevizibilă, însă tu poți fi prezent

Viața este imprevizibilă. Nu îți garantează nimeni ziua de mâine, fericirea de astăzi și siguranța clipei. Unora dintre n...

4 Comments

 • avatar image

  Daniel

  mart. 28, 2013

  Reply

  foarte frumos

 • avatar image

  tonko

  mart. 28, 2013

  Reply

  Sarut mina ! La mine este simplu , acelasi traseu de joi , cam aceleasi persoane , totul de o monotonie perfecta . Deabia astept seara sa intru aici si sa vad ce au afacut prietenii .

 • avatar image

  Nelia

  mart. 29, 2013

  Reply

  Draga Alina, Azi, pe la pranz ma gandeam ce o sa scriu cu privire la ziua de azi. Imi place initiativa ta! Te felicit pentru idee si curaj! Pe mine, cel putin, m-ai provocat :) Ma intrebam daca am facut ceva remarcabil azi. Ceva bun. Ceva frumos. Sau... daca as fi putut face ceva mai bine, de o calitate mai buna. Am plecat dimineata la serviciu. Fac naveta zilnic, cu masina asa ca de obicei ascult radioul. Imi plac stirile, dar nu-mi place horoscopul. Si pentru ca nu-l ascult, schimb frecventa. Pentru ca e dimineata, inainte de 8.00 cam toate posturile radio au emisiuni matinale. Si observ o "linie" generala in care se inscriu toate, un fel de voce comuna care "striga" aproape la unison: "E vineri, oameni buni!!! E weekend, distractie la maximum!" sau: "Gata cu munca, saptamana a trecut deja!" Pentru mine si vinerea e tot o zi la fel ca oricare alta din saptamana. Si vinerea muncesc la fel ca joia, miercurea, martea si lunea. Nu am zi scurta si vreau sa-mi fac meseria la fel de bine. Cred ca una din calitatile pe care eu le apreciez cel mai mult la o persoana e CONSECVENTA. Si cat ma lupt cu mine sa fiu consecventa! Stiu ca e un punct slab al meu. Incep ceva in forta si ma dezumflu pe parcurs. Sunt un om al inceputurilor! Asa ca azi mi-am propus sa sfarsesc saptamana bine. Cu lucrul bine facut. Fara sa ciuntesc din el pentru ca "e vineri si a-nceput distractiaaaa" (da, o sa inceapa si ea la momentul potrivit), fara sa ma fac ca muncesc doar "pentru ca merit", ci pur si simplu deoarece aleg sa fiu consecventa. Aleg sa ajung la timp, sa-mi termin treaba, sa predau lucrarea in timp, etc. Cam asta am invatat eu azi. Lectia consecventei. Si e tare pretioasa! :)

 • avatar image

  Aurora Tonea

  mart. 30, 2013

  Reply

  Foarte adevarat si frumos ceea ce scrii tu aici, pe site. Ma bucur enorm ca am avut ocazia a te cunosc personal. Am simtit ca ai ceva ce putini au acel ceva.... Succes in tot ceea ce faci!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.