Diverse

A fi femeie

    Nicicând nu au fost mai apreciate şi adorate femeile ca în luna lui martie. Luna primăverii, luna în care bărbaţii îşi amintesc cât de speciale suntem noi. Sau ar trebui să fim.

    O femeie trebuie să ştie când să ia viaţa în mâini şi să fie puternică. Şi trebuie să ştie să facă aceasta, fără să fure din masculinitatea bărbatului. Trebuie să ştie să o facă gingaş. Într-un mod finuţ. Cât de mult femei au ajuns să împrumute din grosolănia sexului masculin, doar pentru că au încercat să fie pe picioarele lor!

Să fii femeie nu e simplu. Nu e simplu pentru că uneori nici noi nu ne înţelegem. Suntem atât de complicate, încât şi nouă ne ia o perioadă până când reuşim să ne dăm de capăt. Nu recunoaştem des asta. Nu recunoaştem pentru că ne place să credem că suntem misterioase şi nu complicate. Şi poate că aşa şi este.

Tuturor ne place să vorbim despre femei: bărbaţilor pentru că noi, femeile, suntem acel ceva care îi atrage, iar femeilor pentru că ne place să ne analizăm noi între noi. Să fim subiectul principal.

Suntem în stare să iertăm aproape orice ca şi femei, dar nu putem ierta bărbatul care ne ignoră. Asta ne loveşte puternic.

A fi femeie înseamnă a fi mamă, soţie, soră, bunică, fiică… şi enumerarea nu se opreşte aici. Şi nici nu ştiu dacă se va opri vreodată pentru că femeia este întro continuă schimbare. Începând de la Eva şi până în prezent, se tot schimbă.

Să fii femeie nu e simplu. Deloc. A fi femeie înseamnă a „lupta” să ţii ştafeta sus, a te strădui să meriţi acest nume de femeie. Această denumire. Nu, nu e simplu. Dar tocmai aici e farmecul. La mulţi ani, femeie!

Imagine preluată de pe: www.deviantart.com

Citeste si:

Diverse

Am făcut o pauză

Salut, Ce mai faci? Să știi că eu am făcut o pauză căci mi-am spălat sufletul. Cum cu ce? Cu lacrimi. Nu știai că lac...

Diverse

Cum ne pot ajuta jocurile online?

Jocurile educative online pot avea o serie de efecte pozitive asupra copiilor și tinerilor care le utilizează. Acestea pot include: ...

4 Comments

 • avatar image

  mirela

  mart. 01, 2012

  Reply

  La multi ani si tie, draga Alina si un inceput de primavara minunat!

 • avatar image

  Oliviu

  mart. 02, 2012

  Reply

  Cred că pot spune în numele tuturor bărbaților că vă apreciem cu drag și vă prețuim! Vă mulțumim pentru ceea ce sunteți!

 • avatar image

  Alexa

  mart. 04, 2012

  Reply

  Femeia reprezinta taria din spatele barbatului...Asa cum se spune ca el este capul,ea reprezinta gatul...Deci unul fara altul nu pot exista... La Multi Ani tuturor!!!!!!!

 • avatar image

  Gabriela

  mart. 05, 2012

  Reply

  Când primăvara cea adevărată îşi dezvăluie calda lumină a soarelui în suflet, ETERNUL FEMININ dăinuie în fiecare început cu aceeaşi bucurie a vieţii. Iubiţi Femeia pentru ceea ce este, pentru zâmbetul ei cald, pentru lacrima ascunsă într-un colţ de suflet, pentru râbdarea infinită, pentru ţipătul înăbuşit într-o fărâmă de umbră târzie, pentru ridurile din colţul gurii, pentru ochii strălucitori dar şi pentru ochii obosiţi de lacrimi, pentru darul de a fi mamă, pentru cele mai năstruşnice motive, IUBIŢI FEMEIA!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.