Diverse / special pentru voi

Află ce-ţi lipseşte ca să ai o viaţă extraordinară!

       De câte ori ţi-ai promis că vei trăi altfel, că te vei schimba şi că nu vei mai lăsa oamenii care te-au rănit să te mai rănească? De câte ori, când ai auzit povestea de viaţă a cuiva, ţi-ai zis că vrei să ai şi tu o poveste pe care să o spui altora? Spune-mi, oare de câte ori ţi-ai repetat că vei face astfel încât să influenţezi viaţa altora în bine? Cât de des, tremurând, ai întins mâna spre acel ceva care-ţi face rău, repetându-ţi că e pentru ultima oară? Şi apoi din nou şi din nou, ţi-ai tot spun că va fi ultima oară. Ultima. Iar din mediocritate, de acolo de unde nu ţi-ai dorit să fii, priveşti spre cei care parcă s-au ridicat, spre cei care şi-au repetat şi ei că ca va fi ultima oară, şi chiar a fost. Descurajat, dezamăgit, poate că te-ai întrebat ce-ţi lipseşte ţie ca să ai o viaţă extraordinară. Ce nu ai tu, şi au alţii, atunci când vine vorba de a inspira pe alţii? Ce?

    În primul rând, cei care te fac să te întrebi în legătură cu viaţa ta, sunt cei care au îndrăznit să părăsească zona confortului. Sunt cei care împotriva curentului, au păşit curajoşi şi plini de speranţă. Sunt cei care atunci când oamenii au lovit în ei, au privit spre lovituri şi au mers mai departe. Sunt cei care nu s-au oprit la orice vorbă de ocară şi au mers înainte, spre ţinta lor, spre ceea ce şi-au propus. Cei care, cu lacrimi în ochi şi cu durere în suflet, au schiţat un zâmbet de fericire pe faţă atunci când au zărit un copil. Oamenii care au aşteptat să treacă norii ca să poată privi soarele. Şi nu a fost uşor deloc. Nu a fost uşor să bătătorească o nouă cale, nu a fost uşor să privească în jur şi să se vadă singur… nicidecum nu am putea spune că a fost uşor. Nu a fost simplu să vadă mâna desprinzându-se de mâna lui, doar pentru simplul fapt că a ales să meargă într-o direcţie diferită. Ca să ajungi să inspiri pe alţii, trebuie să te laşi tu întâi inspirat. Ca să ajungi să schimbi viaţa altora, trebuie să doreşti să o schimbi întâi pe a ta. Ca să ridici oameni, trebuie să crezi în ridicarea ta. Să poţi spune altora, cu privirea senină, că viaţa poate fi diferită, că putem fi într-adevăr fericiţi, trebuie să o crezi tu prima oară. Nu poţi spune celui de lângă tine că peretele din faţa ta e roz, când tu îl vezi negru. Pur şi simplu nu poţi.

  Deci data viitoare când vei mai tânji ca viaţa ta să schimbe alte vieţi, aminteşte-ţi că o schimbare se produce sub efectul extraordinarului. Când o să doreşti să ai şi tu o poveste care să-i inspire pe alţii, adu-ţi aminte că în primul rând, povestea ta trebuie să fie diferită de cea a oamenilor. Iar ca să ai o poveste diferită, trebuie să îndrăzneşti să acţionezi diferit faţă de restul. Ca să poţi spune oamenilor să renunţe la ceva, data viitoare când vei spune că ceea ce faci este pentru ultima oară, chiar să fie. Dacă nu doreşti să fii mediocru, ieşi din mediocritate. Îndrăzneşte să păşeşti. Încetează să mai tânjeşti spre o viaţă diferită. Trăieşte una!

Imagini preluate de pe: www.deviantart.com

Citeste si:

Diverse

Diana Gadola: ”Te obișnuiești cu boala și cu oboseala”

Diana Gadola: Am 33 de ani și până la ora actuală am făcut suficient de multe alegeri proaste încât să ajung pe la diverș...

Diverse

ANDREEA MARIN: Uneori suntem nevoite să fim mai puternice decât o cere definiția feminității

ANDREEA MARIN: Uneori suntem nevoite să fim mai puternice decât o cere definiția feminității. Alina Ilioi Mureșan: Așa...

5 Comments

 • avatar image

  ununou

  sept. 22, 2012

  Reply

  cred ca puterea asta de a trasa o linie pentru alti sta in puterea a foarte putini oamneni si ca majoritatea drumurilor nou batatorite sunt create de oameni care nu au stiut ca fauresc un drum ci pur si simplu au mers spre tel indiferent de ce era sub pasi lor...cateaodata sub genunchi si coatele lor...

  • avatar image

   Alina

   sept. 24, 2012

   Reply

   Da, dar ce ne împiedică pe noi să fim extraordinari? Să inspirăm viaţa altora?

 • avatar image

  Florentina

  sept. 25, 2012

  Reply

  In viata trebuie sa indraznesti sa fii fericit chiar si in mediul tau. Sa ai curaj sa schimbi ceva ceea nu iti aduce fericirea chiar daca va fi greu. Orice inceput este greu. Dar daca o sa ai curaj o sa reusesti. Si nimic nu trebuie sa te abata de la drumul tau. Ca sa transmiti fericirea la altre persoane trebuie sa fii in primul rand tu fericit. Nu poti sa ceri la cineva ceva atat timp cat cat nu dai nimic.

  • avatar image

   Alina

   sept. 27, 2012

   Reply

   Ai dreptate, e nevoie de îndrăzneală pentru a fi fericit. Ultima propoziţie ai punctat-o foarte bine

 • avatar image

  Stefan !

  sept. 28, 2012

  Reply

  De cele mai multe ori...niki noi nu stim ceea ce ne dorim suntem foarte confuzi si din diferite motive insa asta nu ne impiedica sa ne rugam sa fim tari sa avem biruinta si aceasta o avem doar de la Domnul ! Pentru a putea fi fericit trebuie sa te iubesti in primul rand pe tine insuti sa te intelegi si sa fi fericit care la rand sa poti ajuta pe cei din jurul tau ! nu poti ajuta pe cineva daka inima ti'e trista! Viata e scurta trebuie sa o traim sa iubim sa fim fericiti si sa avem pace in inimile noastre! Bucura'te tinere in tineretea ta si umbla pe caile alese de inima ta si placute ochilor tai dar nu uita ca pentru toate Dumnezeu te va judeca ! Domnul k voi !

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.