ascuns in suflet / special pentru voi

Celor care văd de departe…

 

Apropie-te. Trage-ți un scaun și ia un loc. Da, aici lângă mine. Ce vrei să bei? Ceai sau cafea? Eu prefer cafeaua, totdeauna cu lapte și o linguriță de miere. Ție cum îți place?

Întreabă-mă. Da, tot ce vrei tu. Da, tot ce îți trece prin minte. Nu te îngrijora, nu mă vei răni sau jigni în nici un fel. Nu așa. Nu stând de vorbă cu mine. Mă rănești când stai de vorbă despre mine. Însă asta e altă poveste, și de aceea te-am chemat mai aproape.

Spune-mi, stând față în față, lucrurile se văd la fel? Sunt asemănătoare ca și de la distanță, când le vorbești cu atâta patos de parcă ai petrecut zeci de ani cu mine? Vorbind pentru prima oară cu mine e la fel ca și atunci când vorbești de zeci de ori despre mine?

Hai să bem un ceai, sau o cafea, și să ne facem timp să ne cunoaștem. Nu-ți cer nimic altceva decât să schimbi două vorbe CU mine, înainte ca să mai schimbi zece vorbe DESPRE mine. Nu mă înțelege greșit, nu te judec. Dar te compătimesc. Asta da.

Compătimesc oamenii care văd de departe și pun eticheta aproape. Oare asta vrei să fii și tu? Un observator?

Lasă deoparte prejudecata, trage acel scaun și mai aproape și privește-mă în ochi. Ce ai să-mi spui? Ce ai spus și celorlalți? Dacă nu… atunci nu e trist? Că nu poți spune ceva în față ce spui pe la spate?

Problema cea mai mare este nu doar că înșeli pe alții, ci te înșeli în primul rând pe tine. Te înșeli cu observații, gânduri, vorbe goale și preconcepții pe care ajungi să le crezi profund. Asta pentru că de multe ori ceea ce vezi și crezi nu e și ceea ce ESTE de fapt.

Ține minte ceva: atunci când pui etichete, primul etichetat ești tu. Atunci când dai cu presupusul, primul înșelat ești tu. Atunci când răspândești vorbe goale, primul sărăcit ești tu. Ce păcat…

Îți mai torn o ceașcă? Mai povestim puțin?

 

Photo source: https://8womendream.com/dream-guest-post/face-to-face-with-personal-finance

Citeste si:

ascuns in suflet / Diverse

Mai devreme m-a sunat tata

Mai devreme m-a sunat tata. M-am bucurat. De mult nu m-a mai sunat el... M-a întrebat cum suntem și ce facem. A vorbit și cu Ri...

ascuns in suflet

Viața este imprevizibilă, însă tu poți fi prezent

Viața este imprevizibilă. Nu îți garantează nimeni ziua de mâine, fericirea de astăzi și siguranța clipei. Unora dintre n...

No comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.