Diverse

Cum ar trebui să începi ziua de luni

    Luni. Avem o nouă săptămână în faţă, o săptămână care este un dar. Nu ştiu de ce alţii urăsc ziua de luni, dar eu m-am gândit că trebuie să o iubesc. O iubesc nu numai pentru că este început de săptămână, ci pentru că e mereu ca un mic buton de reset, fiind ziua în care poţi determina cum să începi această săptămână, dacă să fii stresat sau relaxat, trist sau fericit, pregătit să faci lucruri mari sau… nu.

  Adevărul este că eu nu sunt o persoană tare organizată. Am mai mult un suflet de artist, un suflet care se ghidează după sentimente şi stare de spirit. Nu spun că este neapărat un lucru bun, dar nici unul rău. La fel ca oricare altceva, există şi părţi pozitive, şi negative. Să mă întorc la ce spuneam mai devreme. Nu stau tare bine cu organizarea, dar ştiu că atunci când vine vorba de muncă şi de planuri, ar trebui să am cel puţin o schiţă în gând. Da, e greu să stai şi să notezi pe o foaie ce ai de făcut, ce trebuie să mai înveţi şi care sunt sarcinile tale pe această săptămână. Crede-mă, de multe ori se întâmplă să pierd şi foaia. Ei, ia uite că ţi-am răpit şi un zâmbet. Dar să ştii că nu mă las. Chiar dacă pierd foaia pe care scriu planurile mele, îmi scriu şi în agendă, pe care de obicei o port după mine. Numai că da, probabil ai ghicit, de multe ori uit să verific agenda. Nu e nici o problemă, dacă uit şi acest lucru, mi-am pus pe desktop o aplicaţie care se numeşte Sticky Notes, pe care-mi scriu ce am de făcut. Eh, ca să nu te mint, să ştii că uneori ignor şi aceste sticky notes. Ceea ce vreau eu să-ţi sugerez aici, este că dacă nu eşti de la bun început o persoană bine organizată şi care umblă mereu cu lista după ea, nu e nimic, există un început pentru toate.

Ţie îţi place să-ţi faci planuri, nu-i aşa? Da, pentru că atunci când îţi faci planuri, poţi visa cu ochii deschişi, îţi poţi imagina finalitatea lor. Prin urmare, ia o cană de cafea sau de ceai rece în mână, scoate o foaie şi un pix şi pune-te pe notat. Încearcă. E o zi de luni, o zi în care avem ocazia să ne punem ordine în gânduri şi să ne facem planul pe această săptămână. Nu spun că va funcţiona de prima oară. Departe de mine gândul acesta, doar ţi-am spus de câte ori mi-am pierdut foaia, am uitat că am scris un plan sau că trebuie să-l urmez. Dar învăţăm progresiv. Deci: cană de cafea sau ceai, foaie, pix, o minte limpede şi un zâmbet larg pe faţă, aşa ca de dimineaţă. O săptămână extraordinară!

Imagine preluată de pe: www.deviantart.com

Citeste si:

Diverse

Am făcut o pauză

Salut, Ce mai faci? Să știi că eu am făcut o pauză căci mi-am spălat sufletul. Cum cu ce? Cu lacrimi. Nu știai că lac...

Diverse

Cum ne pot ajuta jocurile online?

Jocurile educative online pot avea o serie de efecte pozitive asupra copiilor și tinerilor care le utilizează. Acestea pot include: ...

2 Comments

 • avatar image

  Romeo :)

  iul. 09, 2012

  Reply

  p.s o zi de luni ar trebui să înceapă cu o rugăciune și o persoană care să-ți spună "RISE AND SHINE MY LOVE" :)

  • avatar image

   Alina

   iul. 09, 2012

   Reply

   Asta deja e de la sine înţeles:D

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.